RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

AKTUELNO: Šta će biti sa Zoranom, Tatjanom i Ivanom?

Jučerašnja vest da je "Antena grupa" prodala 100 odsto vlasništva u svojim medijima Srđanu Milovanoviću izazvala je veliku pažnju javnosti.

Dok se neki pitaju kako je moguće da samo nekoliko dana nakon što je za "Kopenikus" dobio 195 miliona evra, Milovanović kupi posao "Antena grupe" za 180 miliona, i šta stoji iza toga, drugi, obični građani plaše se da bi ovom odlukom situacija u medijima bila još gora.


O Milovanoviću se piše da je blizak "Srpskoj naprednoj stranci", a barem prema komentarima na našim društvenim mrežama građani misle da će ovim „poslovnim potezom“ u Srbiji zavladati takozvani MEDIJSKI MRAK.

Kao prvi koji će „odleteti“ sa kanala TV "Prva" i TV "O2" koje su „ušle u paket“ "Antena grupe", navode se Tatjana Vojtehovski i njena emisija „Život priča“, "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i „24 minuta sa Zoranom Kesićem“.

Srđan Milovanović, bivši suvlasnik „Kopernikusa“ i novi vlasnik televizija „Prva“ i „O2“, portala (b92.net) i „Play radija“ uverava da neće biti promene uređivačke politike.

„Nikakvih promena, samo će na TV "O2" biti mnogo više sporta“, obećava Milovanović.

Da ne treba paničiti uverava i Zoran Kesić, autor popularne emisije "24 minuta", koja je poznata po angažovanoj kritici režima, a emituje se na TV "O2".

“Ne brinite, emisija "24 minuta" je bezbedna”, poručio je Kesić u izjavi za "Danas".

On je za “Danas” dodao da novi vlasnik “samo može da bude srećan što je dobio takvo blago”.

“Blago njemu! Naravno, kada kažem ‘dobio blago’ podrazumevam dobio samo da ga gleda.

Ne sme da se pipa. Što bi deca rekla može al’ samo iz moje ruke.

A pred nama je obaveza da se ne uljuljkujemo visokim rejtinzima i ljubavlju gledalaca, već da se i pred novim vlasnikom iznova dokažemo još boljom, oštrijom i smešnijom satiričnom kritikom politike i društva naglasio je Kesić.

Vojtehovski i Ivanović se još nisu oglasili.

Inače, novi vlasnik je televizije sa nacionalnim frekvencijama kupio za (180 miliona evra), a potvrdio je da će kupovina televizija biti obavljena preko njegove firme na Kipru, prenosi portal "Raskrinkavanje".

I dalje se čeka odluka "Komisije za zaštitu konkurencije" koja treba da proceni da li bi ova akvizicija narušila fer tržišne uslove, ali Milovanović smatra da je to gotova stvar.

“Naravno da može da se desi da odluka bude negativna, ali ove dve televizije nemaju 40 odsto učešća u tržištu tako da mislim da će biti pozitivna, kaže Milovanović za "Raskrinkavanje".

On ističe i da mu, kada je u novembru prodao „Kopernikus Technology“, motiv nije bio kupovina ove dve televizije.

Tvrdi i da "Telekom Srbija" nije imao nikakvog uticaja na njegovu odluku da kupi „O2“ i „Prvu“, gde, kako uverava, neće biti promena uređivačke politike.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
06.12.2018 07:35

 

Pročitajte još i ...

PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra! PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra!

Aviokompaniji „Er Srbija“ iz državne kase poklonjeno je 11,7 miliona evra da pokrije prošlogodišnje gubitke leta (Beograd – Njujork) i još 2,3 miliona evra za gorivo ove godine, prenela je danas ...

SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?! SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?!

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da je na delu policijski progon aktivista koji su prošle nedelje svojim telima branili i odbranili baku Ružu od izbacivanja na ulicu.Kako se ...

SAZNAJEMO: Radnici „IKARBUSA“ u štrajku, nisu primili plate od septembra! SAZNAJEMO: Radnici „IKARBUSA“ u štrajku, nisu primili plate od septembra!

Zaposleni u "Ikarbus"-u održali su danas štrajk upozorenja nezadovoljni kašnjenjem zarada i funkcionisanjem fabrike.Štrajk upozorenja organizuje Sindikalna organizacija "Ikarbus", reprezentativan i jedini sindikat u fabrici, okuplja 258 zaposlenih kojima još nije ...

Loading the player...