RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

AKTUELNO: Transfobični komentari Martine Navratilove

Martina Navratilova ustalasala određene krugove.

Povela se debata na društvenim mrežama: “Govornik” Martina Navratilova, legendarna teniserka, jedna od najboljih svih vremena.

Ona je na veoma plastičan način objasnila zbog čega "trans ženske osobe" ne bi smele da se takmiče u konkurenciji dama u bilo kom sportu.


Njen komentar je bio odgovor na ptanje jednog "tviteraša" o "trans osobama" u sportu.

"Očito je da to nije u redu. Ne možeš samo sebe proglasiti ženskom osobom i takmičiti se protiv žena" napisala je devetostruka "vimbldonska" šampionka".

"Moraju postojati granice, standardi u tom smislu, a imati penis i takmiiti se kao žena ne odgovara baš tim standardima o kojima priča".

Martinin stav je brzo izazvao komentare, uglavnom negativne, javile su se upravo one osobe koje su se našle prozvanima, kao što je kanadska biciklistkinja, rođena kao muško, a takmiči se sa ženama, Rejčel Mekinon.

Ona je napisala da bi Martina trebalo da povede računa o "transfobičnim" komentarima koje iznosi u javnost.

Komentari slavne tensierke mnoge su šokirali i iz razloga što se ona decenijama zalagala za prava "LGBT" zajednice.

Na kraju je, posle lavine osuda, uputila izvinjenje svima koje je uvredila svojim komentarom.

"Izvinjavam se ako sam rekla nešto što je blizu transfobije" sigurno mi to nije bila namera" edukovaću sebe malo više na ovu tmeu, a u međuvremenu zaćutaću o ovome. Hvala.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
28.12.2018 06:59

 

Pročitajte još i ...

AKTUELNO: Kako se Aleksandar Vučić koprca u mreži koju je sam ispleo! AKTUELNO: Kako se Aleksandar Vučić koprca u mreži koju je sam ispleo!

Jedan jedini problem je Aleksandar Vučić.Okružićemo Vučića, svi ostali su dobri, opet ćemo s njima da sarađujemo - rekao je Vučić u poslednjem prošlogodišnjem intervjuu na Studiju "B".Otkad je sveta ...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Darko Šarić uskoro na slobodi?! EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Darko Šarić uskoro na slobodi?!

Odbrana Darka Šarića ove nedelje uložila je novu žalbu Apelacionom sudu.Advokati Darka Šarića, osuđenog narko-bosa, podneli su Apelacionom sudu žalbe, gde traže ukidanje pritvora Šariću do pravosnažnosti presude, te će ...

DVERI ISPRED PINKA: Novinari pokušali da isprovociraju sukobe! DVERI ISPRED PINKA: Novinari pokušali da isprovociraju sukobe!

U Beogradu, a i širom Srbije počinju novi protest „1 od 5 miliona“.Ispred takozvane „televizije“ "Pink" okupili su se Boško Obradović i pristalice "Srpskog Pokreta Dveri", koji je tamo održao ...

Loading the player...