RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Apple dovodi još jednog Google stručnjaka u svoj AI tim

Kada je Apple imenovao bivšeg zaposlenog u Google-u, John Giannandrea-u, za prvog senior potpredsednika strategije za mašinsko učenje i veštačku inteligenciju, tehnološki gigant je ukazao na to da je sve ozbiljniji u vezi sa AI-em.


Sada, Apple pokazuje svoju posvećenost jačanju napora u domenu veštačke inteligencije zapošljavanjem još jednog stručnjaka iz te oblasti koji dolazi iz kompanije njegovog najistaknutijeg rivala.

Apple je prošlog meseca imenovao Ian Goodfellow-a za direktora mašinskog učenja u grupi za posebne projekte.

Goodfellow je radio sa Google-om od 2013. do 2016, a zatim ponovo od 2017. i 2019. godine. Tokom poslednjih pet meseci njegovog rada u tehnološkom gigantu, bio je viši naučni saradnik.

Takođe je radio za neprofitno OpenAI istraživanje veštačke inteligencije koje je finansirao Elon Musk, od 2016. do 2017. godine.

Što je još važnije, Goodfellow je poznat po tome što je kreirao način obuke za mašinsko učenje, nazvanu generative adversarial network, skraćeno GAN.

Tehnika postavlja dve neuronske mreže jednu naspram druge kako bi se napravile fotografije i video zapisi koji izgledaju realno.

U stvari, zlonamerni koriste GAN-ove za generisanje „deepfake“ multimedijalnih sadržaja, od kojih su većina AI generisana lažna pornografija i koja pozajmljuje lica od poznatih ličnosti.

Stručnjak za AI nije objasnio šta njegova pozicija podrazumeva i na čemu će tačno raditi u Apple-u na svojoj LinkedIn stranici.

Apple-ova grupa za posebne projekte, međutim, poznata je po tome što pronalazi tehnologije nove generacije koje komapnije koriste za svoje proizvode i usluge.

Izvor: Engadget
 
08.04.2019 05:23

 

Pročitajte još i ...

Jaguar Land Rover razvija volan koji promenom toplote navodi na pravac Jaguar Land Rover razvija volan koji promenom toplote navodi na pravac

Proizvođači automobila istražuju svaki mogući način da spreče ometanja tokom vožnje, a najnovija ideja dolazi od Jaguar Land Rover-a (JLR).Kompanija luksuznih automobila razvila je nešto što naziva „senzorskim volanom“ koji ...

Netflix: Budućnost televizije ili skorašnji kraj? Netflix: Budućnost televizije ili skorašnji kraj?

Tokom 2018. godine polovina građana SAD-a, koji pripadaju starosnoj grupi između 22 i 45 godina, odustalo je od kablovske televizije, a oko 35 miliona domaćinstava je učinilo isto u protekloj ...

Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji

Laptop koji sadrži šest najopasnijih malvera – WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig i DarkTequila – i koji se prodaje kao umetničko delo pod nazivom “The Persistence of Chaos“.Pojavio se 16. ...

Loading the player...