RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Apple Watch i iPhone: Obaveštenja o neprijatnim mirisima

Pametni uređaji polako postaju sve pametniji, te konstantno stižu nove opcije koje pojednostavljuju korisničke živote.


Među najpopularnijim su opcije za merenje različitih segmenata, poput broja otkucaja srca u minuti, a Apple Watch i iPhone idu i dalje od toga, pa bi u bliskoj budućnosti korisnicima mogli da ponude i funkciju u okviru koje će ih obaveštavati da šire neprijatan miris, što bi moglo da ukazuje i na neke zdravstvene probleme.

Naime, na novu funkciju ukazuje nedavno objavljeni patent pod naslovom “Systems and Methods for Environment Sensing”, koji govori o novoj funkciji koja bi na Apple Watch i iPhone mogla da donese nove senzore i sisteme veštačke inteligencije koji bi omogućavali detektovanje mirisa koji su u vezi sa određenim hemikalijama.

To znači da bi pametni uređaji uskoro mogli da prepoznaju određene mirise u vazduhu, uključujući i one koje šire ljudska tela u okruženju.

Iako se na prvu čini da je nova funkcija u vezi sa taštinom, istina je da mirisi koje tela šire mogu da ukazuju i na neke zdravstvene komplikacije, pa bi nova funkcija mogla da doprinese da se bolesti otkrivaju na vreme.

Ovo nije jedina opcija za pametne satove na kojoj Apple radi, te je moglo da se čuje i da planira sistem za određivanje nivoa šećera u krvi, ali, budući da se još uvek radi samo o patentima, nije sigurno da će opisane opcije zaista i stići do korisnika.

Izvor: Ubergizmo
 
08.04.2019 05:43

 

Pročitajte još i ...

Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela

Apple je zvanično objavio brojeve modela za iPhone 11, iPhone 11 Max i iPhone XR2, koji nose oznake A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 i A2223, ...

Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote

Vojni roboti koji podražavaju ponašanje zmija, ptica i insekata podsećaju na scene iz serije “Black Mirror“, a eksperti tvrde da su baš oni budućnost vojne robotike.Roboti koji podražavaju ponašanje životinja ...

Lov se nastavlja: Da li je DJI sledeći na tapetu? Lov se nastavlja: Da li je DJI sledeći na tapetu?

CNN je objavio da je US Department of Homelad Security (DHS) upozorio na opasnost od dronova koje su napravile kineske kompanije.Upozorenje se odnosi na „kućne“ dronove, od kojih su mnogi ...

Loading the player...