RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Austrija zabranjuje anonimno ostavljanje komentara na internetu

Anonimnost na internetu može da dovede do fatalnih ishoda, što je tema kojom se bave mnogi filmovi kao što je Nerve.

Online komentari, uprkos tome što su samo reči, mogu da budu i te kako zlonamerni i štetni, toliko da smo imali prilike da vidimo kako su internet trolovi oterali nekoliko poznatih ličnosti sa društvenih mreža.


Nejasno je da li će takve vrste zlonamernih komentara ikada nestati, ali u Austriji postoji inicijativa da se nešto uradi povodom toga.

Vlada je izradila nacrt zakona koji bi u suštini učinio nezakonitim ostavljanje komentara na veb stranicama anonimno.

To bi zapravo zahtevalo od korisnika da registruju svoja prava imena i adrese prilikom ostavljanja komentara na internetu, što bi, po svoj prilici, donelo veću odgovornost korisnicima interneta prema onome što pišu na internetu.

I dalje biste mogli da koristite javne nadimke, ali pošto bi u ovom slučaju bili registrovani, olakšano bi bilo praćenje zlonamernih komentara sve do njihovih vlasnika.

Ako se zakon usvoji, primenjivaće se samo na veb stranice koje imaju više od 100.000 registrovanih korisnika, ili koje zarađuju više od 500.000 evra godišnje ili primaju novčane subvencije veće od 50.000 evra.

Postoji zabrinutost u vezi sa ovim zakonom, te kako bi neke grupe mogle da ga zloupotrebe, kao što su „hate“ grupe koje možda nemaju tako veliku bazu korisnika, čime je sprečeno da zakon ima bilo kakav uticaj nad njima.

Tu je i pitanje privatnosti jer je potrebna adresa, što znači da će biti više podataka koji će biti ranjivi ako hakeri ikada upadnu na veb stranicu.

U svakom slučaju, ako se usvoji, očekuje se da će zakon stupiti na snagu 2020. godine.

Izvor: Ubergizmo
 
22.04.2019 07:22

 

Pročitajte još i ...

Povratak na klasiku: Predstavljen novi Apple Mac Pro FOTO Povratak na klasiku: Predstavljen novi Apple Mac Pro FOTO

Priznavši da je Mac Pro iz 2013. godine bio loš, Apple je još ranije obećao da će sledeća verzija predstavljati povratak modularnijim računarima.A ona je upravo predstavljena na Apple Worldwide ...

Šta kada padne Google? Šta kada padne Google?

Korisnici su tokom vikenda imali problema sa pristupanjem Google servisima.Pojedinima nisu radile internet pretrage, nisu mogli da pristupe YouTube videima u nedelju, ali u problematičnijim slučajevima, nisu bili u mogućnosti ...

U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji

Prema podacima prikupljenim 3. juna 2019. godine, preko 80 miliona korisnika je ažuriralo softver sa verzije EMUI 8.X na verziju EMUI 9 na globalnom nivou, i taj broj nastavlja da ...

Loading the player...