RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Autovao se terapeut koji je (lečio) gejeve

Istaknuti američki terapeut Dejvid Metison, koji je godinama “lečio” homoseksualce, obelodanio je na Fejsbuku da je i sam gej.

Tzv. “reparativna terapija”, koju je primenjivao, promoviše pogrešnu ideju da je homoseksualnost nešto što treba i može da se “izleči” – pristup koji su osudila zdravstvena tela.


Kao što su Američko udruženje lekara, Američko udruženje psihologa i britanska Nacionalna zdravstvena služba.

– Pre godinu dana sam shvatio da moram da napravim važne promene u životu.

Shvatio sam da više ne mogu da ostanem u braku i rešio sam da se izjasnim kao homoseksualac – napisao je Metison, koji je mormon.

U postu navodi da je 34 godine živeo u srećnom i ispunjenom braku sa suprugom i da je heteroseksualnost bila “jezgro” njegovog identiteta.

– Međutim, privlačili su me i muškarci, ali je to najveći deo vremena bilo u drugom planu.

Međutim, ponekad je privlačnost bila toliko jaka da je uzrokovala bol i teškoće u mom braku – napisao je.

On je objasnio da je sada mnogo tolerantniji nego pre šest godina, kada je započeo dijalog s mešovitom grupom terapeuta, uključujući i one koji “prihvataju homoseksualnost”.

– Proveli smo sate učeći jedni od drugih i rešavajući međusobne probleme. Volim ih, a činjenica da su me velikodušno prihvatili – arogantnog kakav jesam – neopisivo mi je značila – napisao je.

Metison se izvinio mnogim pacijentima, koje je povredio i zbunio, rekavši da se iskreno kaje zbog toga.

– To je posledica moje homofobije i ograničenosti – napisao je.

Metisonov post je izazvao mešovite reakcije, a jedan od njegovih pacijenata je izjavio:

– Drago mi je što je gospodin Matison našao svoj put, ali ne mogu da zaboravim na stotine, ako ne i hiljade ljudi koji se i dalje ne usuđuju da kažu da su gej, čemu je delimično doprineo i gospodin Matison.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
04.02.2019 06:59

 

Pročitajte još i ...

Ni Galaxy S10 serija telefona nije pomogla Samsung-u da podigne profit! Ni Galaxy S10 serija telefona nije pomogla Samsung-u da podigne profit!

Samsung je objavio procenu da je prvi kvartal godine završen sa prometom od 45.8 milijardi dolara, što je 14 procenata niže od prošlogodišnjeg prometa u istom periodu (53.3 milijarde dolara).Istovremeno ...

Google Assistant donosi bolje rezultate pretraživanja na Android Google Assistant donosi bolje rezultate pretraživanja na Android

Oni koji svom Google Assistant-u često postavljaju pitanja mogli bi već sada da dobijaju rezultate koji nisu samo serija linkova, budući da je Google objavio ažuriranje za Android, koje donosi ...

Apple Watch i iPhone: Obaveštenja o neprijatnim mirisima Apple Watch i iPhone: Obaveštenja o neprijatnim mirisima

Pametni uređaji polako postaju sve pametniji, te konstantno stižu nove opcije koje pojednostavljuju korisničke živote.Među najpopularnijim su opcije za merenje različitih segmenata, poput broja otkucaja srca u minuti, a Apple ...

Loading the player...