RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

BACANJE PRAŠINE U OČI: Koje liste su najzastupljenije na naslovnicama

Izborna lista "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!" bila je ubedljivo najzastupljenija na naslovnim stranicama dnevnih listova u prve četiri nedelje kampanje, a njeni kandidati i lider naprednjaka bili su gotovo 90 odsto slučajeva prikazani u pozitivnom kontekstu, pokazuje analiza "Transparentnosti Srbija".

Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Goran Vesić i drugi kandidati sa liste (ukupno 13), kao i "SNS", imali su 171 pojavljivanje na naslovnim stranicama devet dnevnih listova koji izlaze u Beogradu.

Od toga 149 u pozitivnom kotekstu (87 odsto), sedam u neutralnom (4 odsto) i 15 u negativnom (9 procenata), i to svih 15 u listu "Danas".

Prema istraživanju, drugi po broju pojavljivanja su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Saša Janković, sa ukupno 68, uglavnom u negativnom kontekstu.Od 68 naslovnica na kojima su bili, u pozitivnom svetlu su Đilas, Jeremić i Janković predstavljeni u 24 slučaja, u neutralnom u šest, a u negativnom 38 puta.

"Gotovo sva negativna (37 od 38) su u tabloidima", navodi "Transparentnost".

"Da oslobodimo Beograd" ima 24 pojavljivanja na naslovnim stranama i to 17 pozitivnih, pet neutralnih i dva negativna dok lista Ivice Dačića ima 23 pojavljivanja - 17 pozitivnih i šest neutralnih.

Lista "Dosta je bilo i Dveri" bila je na naslovnim stranama 20 puta i to 13 puta u pozitivnom kontekstu, dva u neutralnom i pet u negativnom dok je lista  Aleksandra Šapića na naslovnim stranama dnevnih listova izašla 16 puta od čega četiri puta u pozitivnom kontekstu, pet u netralnom sedam u negativnom.

Ostali imaju manje od 10 pojavljivanja."List "Danas" imao je najraznovrsniju ponudu u ove četiri nedelje - predstavljeni su imenom ili slikom predstavnici 13 lista (od toga dve koje još nisu podnete - Luka Maksimović i LDP).

'Najekskluzivnija' je naslovna stranica 24 sata - pojavljuju se samo Aleksandar Vučić i kandidati sa njegove liste (46 puta, od toga 45 u pozitivnom kontekstu, jednom u neutralnom) i Aleksandar Antić jednom, u pozitivnom", navodi "Transparentnost" u svojoj analizi.

Posmatrane su naslovne stranice listova "24 sata", "Alo", "Blic", "Danas", "Informer", "Kurir", "Novosti", "Politika" i "Srpski telegraf" u periodu (15. januar - 11. februar).
Izvor: TV N1 / Foto: TV N1 - Screenshot
 
13.02.2018 13:25

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO: Umor za volanom ima isti uticaj kao alkohol? OTKRIVAMO: Umor za volanom ima isti uticaj kao alkohol?

Nakon celonoćnog izlaska s prijateljima, čak i najtrezniji vozač može biti pretnja sebi i drugima.Umor može imati poguban uticaj na vožnju, baš kao i alkohol, upozorava "Nemačko veće za sigurnost ...

Hoodlum (1997) online sa prevodom Hoodlum (1997) online sa prevodom

Crni gangsteri 1930. godineHarlem se bori holandskim Schultz-om koji pokušava da radi na povećanju svojih broja reketa koje uzima od običnih građana.InformacijeRežiser: Bill DukeGlumci: Laurence Fishburne, Tim Roth, Vanessa Williams, Andy GarciaDatum: ...

Red Road (2006) online sa prevodom Red Road (2006) online sa prevodom

Džeki radi kao CCTV operater. Svakog dana gleda preko jednog malenog dela sveta, štitići ljude koji žive svoj život pod njenim pogledom.Jednog dana čovek se pojavio na njenom monitoru, čoveka ...

Loading the player...