RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

BACANJE PRAŠINE U OČI: Koje liste su najzastupljenije na naslovnicama

Izborna lista "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!" bila je ubedljivo najzastupljenija na naslovnim stranicama dnevnih listova u prve četiri nedelje kampanje, a njeni kandidati i lider naprednjaka bili su gotovo 90 odsto slučajeva prikazani u pozitivnom kontekstu, pokazuje analiza "Transparentnosti Srbija".

Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Goran Vesić i drugi kandidati sa liste (ukupno 13), kao i "SNS", imali su 171 pojavljivanje na naslovnim stranicama devet dnevnih listova koji izlaze u Beogradu.

Od toga 149 u pozitivnom kotekstu (87 odsto), sedam u neutralnom (4 odsto) i 15 u negativnom (9 procenata), i to svih 15 u listu "Danas".

Prema istraživanju, drugi po broju pojavljivanja su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Saša Janković, sa ukupno 68, uglavnom u negativnom kontekstu.Od 68 naslovnica na kojima su bili, u pozitivnom svetlu su Đilas, Jeremić i Janković predstavljeni u 24 slučaja, u neutralnom u šest, a u negativnom 38 puta.

"Gotovo sva negativna (37 od 38) su u tabloidima", navodi "Transparentnost".

"Da oslobodimo Beograd" ima 24 pojavljivanja na naslovnim stranama i to 17 pozitivnih, pet neutralnih i dva negativna dok lista Ivice Dačića ima 23 pojavljivanja - 17 pozitivnih i šest neutralnih.

Lista "Dosta je bilo i Dveri" bila je na naslovnim stranama 20 puta i to 13 puta u pozitivnom kontekstu, dva u neutralnom i pet u negativnom dok je lista  Aleksandra Šapića na naslovnim stranama dnevnih listova izašla 16 puta od čega četiri puta u pozitivnom kontekstu, pet u netralnom sedam u negativnom.

Ostali imaju manje od 10 pojavljivanja."List "Danas" imao je najraznovrsniju ponudu u ove četiri nedelje - predstavljeni su imenom ili slikom predstavnici 13 lista (od toga dve koje još nisu podnete - Luka Maksimović i LDP).

'Najekskluzivnija' je naslovna stranica 24 sata - pojavljuju se samo Aleksandar Vučić i kandidati sa njegove liste (46 puta, od toga 45 u pozitivnom kontekstu, jednom u neutralnom) i Aleksandar Antić jednom, u pozitivnom", navodi "Transparentnost" u svojoj analizi.

Posmatrane su naslovne stranice listova "24 sata", "Alo", "Blic", "Danas", "Informer", "Kurir", "Novosti", "Politika" i "Srpski telegraf" u periodu (15. januar - 11. februar).
Izvor: TV N1 / Foto: TV N1 - Screenshot
 
13.02.2018 08:25

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO: Virusi hepatitisa B postojali i u kameno doba OTKRIVAMO: Virusi hepatitisa B postojali i u kameno doba

Virusi hepatitisa B kružili su Evropom pre 7.000 godina, utvrdili su nemački naučnici.Genetski materijal takvih virusa pronađen je u kosturima iz kamenog doba u nemačkoj pokrajini Saskonija - Anhalt.Više od 250 ...

SAZNAJEMO: Konkretni zahtevi srpskim vlastima na Paradi ponosa SAZNAJEMO: Konkretni zahtevi srpskim vlastima na Paradi ponosa

Ovogodišnja "Parada ponosa Beograd", pod sloganom "Reci DA", biće održana 16. septembra, a tom prlikom će vlastima u Srbiji biti upućeni konkretni zahtevi.Među zahtevima su odgovornost države za zaštitu ljudskih ...

PAŽNJA! Izmene saobraćaja u Beogradu zbog litije povodom Spasovdana PAŽNJA! Izmene saobraćaja u Beogradu zbog litije povodom Spasovdana

U Beogradu će danas od 11 do 14 časova biti izmena u saobraćaju zbog crkvene povorke - litije povodom Spasovdana.Na sajtu "Skupštine grada Beograda" je navedeno da će se sukcesivno zatvarati ...

Loading the player...