RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

BANANA DRŽAVA: Lazarević i trojica optuženih oslobođeni za odavanje tajni

Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Branko Lazarević i ostali optuženi za odavanje službenih tajni - podataka o prisluškivanju i praćenju, narko klanu Darka Šarića danas su oslobođeni.

"Specijalni sud" u Beogradu izrekao je oslobađajuću presudu Lazareviću kome se sudilo u objedinjenom postupku u kome su optuženi i nekadašnji rukovodilac u "Ministarstvu unutrašnjih poslova" Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu.


Iako je optužnica protiv Lazarevića i drugih podneta 2014, suđenje je počelo tek naredne godine, iz šestog pokušaja, ali je jesenas prekinuto i započeto ponovo zbog promene člana sudskog veća.

Samo suđenje obeležila je sporost, ali i sporenja oko dokaza koji su korišćeni.

Pa je tako iz procesa izbačen korpus dokaza koji se odnosi na prisluškivane telefonske razgovore jer su pribavljeni nelegalno, a koji, prema tužilaštvu, predstavljaju ključne dokaze koji idu u prilog tvrdnjama da informacije o istrazi protiv "Šarićevog klana" prenošene vrhu te kriminalne grupe.

I dok je odbrana od početka tvrdila da je optužnica montirana kako bi bivši šef kabineta Ivice Dačića bio diskreditovan i tražila oslobađanje, tužilaštvo je verovalo da postoji dovoljno dokaza da Lazarević i drugi budu osuđeni na zatvorske kazne koje neće biti manje od jedne, odnosno tri godine.

Prema optužnici, Boris Gara je, kao policijski operativac, ključne podatke o pretkrivičnom postupku koji se vodio protiv "Šarićeve grupe" davao Lazareviću, a on ih prosleđivao Raduloviću i Štrpcu.

Ipak, najveća konrtroverza bila je oko snimaka Lazarevića, ali i Ivica Dačića sa Radulovićem, koji na sudu na kraju nisu korišćeni.

Portal "KRIK" objavio je video snimke na kojima se vide Ivica Dačić i Rodoljub Radulović u privatnom razgovoru, ali bez tona, pa se ne zna sadržaj tih razgovora.

Dačić je potvrdio da poznaje Radulovića, ali da nije znao za njegovu umešanost u šverc kokaina.

Međutim, na sudu nije saslušan. Saslušanje je izbegao i Mile Jerković, jedan od bivših saradnika Darka Šarića, koji je na sudjenju za pranje novca tog klana izjavio da je od Lazarevića dobio informaciju da ih policija prisluškuje.

Zbog bolesti se nije pojavio na sudu, pa je taj iskaz i preuzet.

Sam Lazarević negirao je odavanje infomracija iz istrage, tvrdeći da je Radulovića upoznao u Dačićevom kabinetu kao njegovog prijatelja, kao i da je njegove kasnije pozive izbegavao.

Protiv odluke "Specijalnog suda" postoji mogućnost žalbe "Apelacionom sudu".

Inače, Radulović je početkom decembra, nakon ponovljenog suđenja, osuđen na 11 i po godina zatvora zbog učešća u švercu kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok je proces za pranje novca, u okviru koga se sudi i Raduloviću i Štrpcu, i dalje u toku.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
28.12.2018 06:12

 

Pročitajte još i ...

Zvanično ugašen BlackBerry Messenger Zvanično ugašen BlackBerry Messenger

Pre nego što su se pojavile aplikacije kao što su WhatsApp i iMessage, BlackBerry Messenger (poznat i kao BBM) bio je jedan od najpopularnijih messenger servisa.To je zato što je ...

Holivudski studiji napuštaju Netflix Holivudski studiji napuštaju Netflix

Holivudski studiji su najavili raskidanje ugovora sa Netflix-om, a priča je daleko kompleksnija nego što izgleda na prvi pogled.Naime, radi se o tome da je Disney pre dve godine objavio ...

Microsoft Office mobilne aplikacije više neće raditi na starijim Android uređajima Microsoft Office mobilne aplikacije više neće raditi na starijim Android uređajima

Microsoft-ov portfolio Android Office aplikacija je prilično solidan.Možete da završite ozbiljan posao na Android uređajima pomoću ovih aplikacija.Međutim, ako koristite prilično star uređaj, trebalo bi da razmislite o kupovini novog ...

Loading the player...