RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

BANANA DRŽAVA: Lazarević i trojica optuženih oslobođeni za odavanje tajni

Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Branko Lazarević i ostali optuženi za odavanje službenih tajni - podataka o prisluškivanju i praćenju, narko klanu Darka Šarića danas su oslobođeni.

"Specijalni sud" u Beogradu izrekao je oslobađajuću presudu Lazareviću kome se sudilo u objedinjenom postupku u kome su optuženi i nekadašnji rukovodilac u "Ministarstvu unutrašnjih poslova" Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu.


Iako je optužnica protiv Lazarevića i drugih podneta 2014, suđenje je počelo tek naredne godine, iz šestog pokušaja, ali je jesenas prekinuto i započeto ponovo zbog promene člana sudskog veća.

Samo suđenje obeležila je sporost, ali i sporenja oko dokaza koji su korišćeni.

Pa je tako iz procesa izbačen korpus dokaza koji se odnosi na prisluškivane telefonske razgovore jer su pribavljeni nelegalno, a koji, prema tužilaštvu, predstavljaju ključne dokaze koji idu u prilog tvrdnjama da informacije o istrazi protiv "Šarićevog klana" prenošene vrhu te kriminalne grupe.

I dok je odbrana od početka tvrdila da je optužnica montirana kako bi bivši šef kabineta Ivice Dačića bio diskreditovan i tražila oslobađanje, tužilaštvo je verovalo da postoji dovoljno dokaza da Lazarević i drugi budu osuđeni na zatvorske kazne koje neće biti manje od jedne, odnosno tri godine.

Prema optužnici, Boris Gara je, kao policijski operativac, ključne podatke o pretkrivičnom postupku koji se vodio protiv "Šarićeve grupe" davao Lazareviću, a on ih prosleđivao Raduloviću i Štrpcu.

Ipak, najveća konrtroverza bila je oko snimaka Lazarevića, ali i Ivica Dačića sa Radulovićem, koji na sudu na kraju nisu korišćeni.

Portal "KRIK" objavio je video snimke na kojima se vide Ivica Dačić i Rodoljub Radulović u privatnom razgovoru, ali bez tona, pa se ne zna sadržaj tih razgovora.

Dačić je potvrdio da poznaje Radulovića, ali da nije znao za njegovu umešanost u šverc kokaina.

Međutim, na sudu nije saslušan. Saslušanje je izbegao i Mile Jerković, jedan od bivših saradnika Darka Šarića, koji je na sudjenju za pranje novca tog klana izjavio da je od Lazarevića dobio informaciju da ih policija prisluškuje.

Zbog bolesti se nije pojavio na sudu, pa je taj iskaz i preuzet.

Sam Lazarević negirao je odavanje infomracija iz istrage, tvrdeći da je Radulovića upoznao u Dačićevom kabinetu kao njegovog prijatelja, kao i da je njegove kasnije pozive izbegavao.

Protiv odluke "Specijalnog suda" postoji mogućnost žalbe "Apelacionom sudu".

Inače, Radulović je početkom decembra, nakon ponovljenog suđenja, osuđen na 11 i po godina zatvora zbog učešća u švercu kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok je proces za pranje novca, u okviru koga se sudi i Raduloviću i Štrpcu, i dalje u toku.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
28.12.2018 06:12

 

Pročitajte još i ...

AKTUELNO: Kako se Aleksandar Vučić koprca u mreži koju je sam ispleo! AKTUELNO: Kako se Aleksandar Vučić koprca u mreži koju je sam ispleo!

Jedan jedini problem je Aleksandar Vučić.Okružićemo Vučića, svi ostali su dobri, opet ćemo s njima da sarađujemo - rekao je Vučić u poslednjem prošlogodišnjem intervjuu na Studiju "B".Otkad je sveta ...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Darko Šarić uskoro na slobodi?! EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Darko Šarić uskoro na slobodi?!

Odbrana Darka Šarića ove nedelje uložila je novu žalbu Apelacionom sudu.Advokati Darka Šarića, osuđenog narko-bosa, podneli su Apelacionom sudu žalbe, gde traže ukidanje pritvora Šariću do pravosnažnosti presude, te će ...

DVERI ISPRED PINKA: Novinari pokušali da isprovociraju sukobe! DVERI ISPRED PINKA: Novinari pokušali da isprovociraju sukobe!

U Beogradu, a i širom Srbije počinju novi protest „1 od 5 miliona“.Ispred takozvane „televizije“ "Pink" okupili su se Boško Obradović i pristalice "Srpskog Pokreta Dveri", koji je tamo održao ...

Loading the player...