RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

Bistro Biblioteka prepreka za izgradnju instituta Dedinje 2

Nastavljeni nesporazumi oko ćevabdžinice zbog koje kasni izgradnja instituta “Dedinje dva”. Ako bistro i dalje bude prepreka, direktor stupa u štrajk glađu, kako kaže - do smrtiAKO se uklanjanje dela bistroa “Biblioteka”, izgrađenog na placu gde treba da bude glavni put za novu zgradu Instituta za kardiovaskularne bolesti - “Dedinje dva”, završi na rušenju rampe i dela ogradnog zida, profesor dr Milovan Bojić, direktor “Dedinja”, stupiće u štrajk glađu, kako kaže - “do smrtnog ishoda”, čim dobije zvaničan izveštaj Opštine Savski venac koji bi to potvrdio. 

U opštini Savski venac “Novostima” je juče potvrđeno da je investitor Ljubiša Nišavić, po nalogu inspekcije, zaključno sa 3. avgustom, kada je i isticao rok, vratio bistro “Biblioteka” u gabarite za koje je i dobio privremenu dozvolu. 

Ekipa “Novosti” je, oko 10.30 kod ćevabdžinice, zbog koje se prolongira izdavanje građevinske dozvole za gradnju “Dedinja dva”, zatekla dvojicu fizičkih radnika koji su raščišćavali ciglu i šut. Već na prvi pogled, i bez velikog iskustva za građevinske poslove, bilo je jasno da nikakvog obimnijeg rušenja nije bilo.

Na sva pitanja upućena zaposlenima u bistrou, sledio je isti odgovor - “Obratite se opštini Savski venac”.

Bistro “Biblioteka” ima privremenu građevinsku dozvolu dok se plac namenjen za proširivanje kapaciteta Instituta za kardiovaskularne bolesti ne “privede nameni”, ali je u međuvremenu dograđivan i sada zauzima veću površinu od one za koju je dobio privremenu dozvolu.

Bistro je u Sokobanjskoj ulici, između “Dedinja” i Instituta za rehabilitaciju, a proširivanje “Dedinja” najviše koči terasa ove ćevabdžinice.

Iako u Opštini Saveski venac tvrde da je vlasnik “Biblioteke” ispoštovao nalog inspekcije, a da je sve dalje oko ukidanja privremene dozvole za bistro u nadležnosti uprave Beograda, profesor Milovan Bojić kaže da, ako se “rušenje završi na ovome, to nije dovoljno”:

- Kad je to nešto malo “okrnjeno” napravljena je kozja staza, a tu treba da bude pravi put za gradilište na kojem mogu da se mimoiđu dva teretna vozila. Inspekcija radi svoj deo posla, ali iz aviona se vidi da je to usko, a tuda, između ostalog, ide i vatrogasni put do naše bolnice.

Profesor Bojić, koji od 30. novembra prošle godine, kada je u katastar, kako kaže “volšebno”, uneta zabeleška da je bistro “Biblioteka” zatražio lokalizaciju, pokušava da raspetlja birokratsku zavrzlamu, sad čeka zvanični izveštaj inspekcije Savskog venca.

- Prvo da vidimo da li je sve urađeno po propisu i da li sada možemo da dobijemo građevinsku dozvolu za “Dedinje dva”, ili nam je ćevabdžinica i dalje prepreka - kaže Bojić. - Ako nisu stvoreni uslovi za izdavanje građevinske dozvole, čim dobijem nalaz inspekcije, stupiću u štrajk glađu. Do smrtnog ishoda!

Izvor: novosti.rs / Foto: Z. Jovanović, novosti.rs
 
04.08.2018 05:10

 

Pročitajte još i ...

PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra! PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra!

Aviokompaniji „Er Srbija“ iz državne kase poklonjeno je 11,7 miliona evra da pokrije prošlogodišnje gubitke leta (Beograd – Njujork) i još 2,3 miliona evra za gorivo ove godine, prenela je danas ...

SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?! SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?!

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da je na delu policijski progon aktivista koji su prošle nedelje svojim telima branili i odbranili baku Ružu od izbacivanja na ulicu.Kako se ...

SAZNAJEMO: Radnici „IKARBUSA“ u štrajku, nisu primili plate od septembra! SAZNAJEMO: Radnici „IKARBUSA“ u štrajku, nisu primili plate od septembra!

Zaposleni u "Ikarbus"-u održali su danas štrajk upozorenja nezadovoljni kašnjenjem zarada i funkcionisanjem fabrike.Štrajk upozorenja organizuje Sindikalna organizacija "Ikarbus", reprezentativan i jedini sindikat u fabrici, okuplja 258 zaposlenih kojima još nije ...

Loading the player...