RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

BRAVO ZA SUDIJU! Usvojen prigovor, otkazana prodaja (Jugoremedije)

"Privredni sud" u Zrenjaninu doneo je zaključak kojim se usvaja prigovor poverilaca i otkazuje javno nadmetanje za prodaju fabrike lekova "Jugoremedija" zakazano za (16. oktobar) ove godine.

U obrazloženju tog zaključka stečajni sudija Aleksandar Stoiljkovski naveo je izmedju ostalog da se u prigovoru poverilaca ukazuje da je prodaja preuranjena i nezakonita, kao i da bi bolji metod prodaje bio prikupljanjem ponuda jer bi se ostvarila najpovoljnija cena i namirenje stečajnih poverilaca.

Poverioci su ukazali i da procenom nisu obuhvaćene dozvole za stavljanje lekova u promet, a one, navode, predstavljaju najveću vrednost, već da je stečajni sudija oglasio prodaju parnice za povraćaj dozvola, pa smatraju da je odluka stečajnog upravnika u suprotnosti sa stavom odbora poverilaca.

Kako se u obrazloženju sudije još navodi odbor poverilaca zatražio je odlaganje prodaje jer smatraju i da sada "samo uzurpator dozvola "Union medic" - Novi Sad ima pravni interes za kupovinu", pa bi se tako postigla niža cena.Stečajni sudija je naveo da je prigovor o metodu prodaje neosnovan, ali da je činjenica da bivši zakupac "Union medic" odbija da vrati dozvole za promet lekova i da je stečajni sudija pokrenuo postupak radi vraćanja tih dozvola i da se tužbom traži da "Agencija za lekove" i medicinska sredstva prenese dozvole na "Jugoremediju".

Stečajnom upravniku naloženo je da u roku od (15 dana) predloži nov vremenski okvir za prodaju.

Biće u obavezi da dopuni procenu "Jugoremedije" i za vrednost parnice koja je pokrenuta ili da pred "Agencijom za lekove" okonča započeti postupak za oduzimanje dozvole "Union medicu", ukoliko za to postoje osnovi.

Stečajni upravnik fabrike lekova "Jugoremedija" iz Zrenjanina oglasio je prodaju tog preduzeća javnim nadmetanjem po početnoj ceni od (1,9 milijardi dinara).

Zainteresovanim kupcima je ponudjena "Jugoremedija" kao pravno lice čija najvažnija imovina su fabričke hale, oprema za proizvodnju farmaceutskih proizvoda, žigovi, vozila i zalihe.

"Privredni sud" u Zrenjaninu proglasio je bankrot te fabrike u novembru (2016. godine), četiri godine posle otvorenog stečaja.

"Jugoremedija" je (2002. godine) bila prodata makedonska firma "Jaka 80", čiji je vlasnik Jovica Stefanović, ali je posle višemesečnog štrajka dela zaposlenih i sudskog spora koji je trajao četiri godine raskinut ugovor o privatizaciji.
Izvor: Beta.rs / Foto: TV N1 - Screenshot
 
12.10.2017 10:30

 

Pročitajte još i ...

SAMOOOO JEDAN KRUG (Nirburgring) – ne zovu ga slučajno (Zeleni pakao) SAMOOOO JEDAN KRUG (Nirburgring) – ne zovu ga slučajno (Zeleni pakao)

Ušuškani uobičajenom svakodnevnom rutinskom vožnjom, mnogi ljudi misle da su odlični vozači, ali nažalost, u kritičnim situacijama otkriju da nemaju potrebne veštine da obuzdaju automobil kada izgubi kontrolu.Na javnim putevima ...

ZAŠTO NEKOME SMETAJU: Blokada Pokreta (Levijatan)!? ZAŠTO NEKOME SMETAJU: Blokada Pokreta (Levijatan)!?

Jedino nisu uspeli "Instagram" da nam blokiraju.Sramota je što to rade na ovaj način, ubeđen sam da nekome jako smeta to što radimo, kaže Pavle Bihali, koji je na čelu ...

LEPA VEST: (Festival nauke) posetilo više od (30000 ljudi) LEPA VEST: (Festival nauke) posetilo više od (30000 ljudi)

Više od (30.000 ljudi) posetilo je (jedanaesti) po redu "Festival nauke" koji je (od 14. do 17. decembra) održan na "Beogradskom sajmu", saopštili su organizatori.Ove godine u (četiri hale) "Beogradskog ...

Loading the player...