RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

BUDI SE RADNIČKA KLASA! Štrajkači Fijata: Država se prepucava preko medija

Predsednik "Štrajkačkog odbor"-a kragujevačke fabrike "Fijat Krajsler automobili" (FCA) Zoran Marković rekao je da se nadležni u državi prepucavaju sa "Štrajkačkim odborom" preko medija umesto da rešavaju probleme.

"Država se sada prepucava sa "Štrajkačkim odborom" preko medija", rekao je Marković za Agenciju "Beta".Kaže da se štrajkačima samo saopštava šta nudi "Fijat", a šta Vlada Srbije i lokalna samouprava.

"Predstavnici "Ministarstva privrede" nas pozivaju da nastavimo pregovore sa poslodavcem, a da ti pregovori nisu ni počeli. Možda država pregovara sa "Fijat"-om, a mi ne znamo", rekao je Marković.

On je potvrdio da iz Vlade nije stigao zvaničan odgovor na verziju Protokola za pregovore sa poslodavcem koju je "Štrajkački odbor" uputio u petak uveče "Ministarstvu privrede".

Štrajkači prethodno nisu prihvatili predlog tog ministarstva, uz ocenu da im je umesto protokola za pregovore uz garancije države ponuđen protokol za prekid obustave rada.

Štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u "FCA" počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara.

Oni traže i da se obavi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi kao i naknada za prevoz van radnog vremena.
Izvor: Beta.rs / Foto: Tanjug.rs - Sava Radovanović

 
17.07.2017 09:30

 

Pročitajte još i ...

NOVAK DJOKOVIĆ: Vraćam se na teren u Australiji! NOVAK DJOKOVIĆ: Vraćam se na teren u Australiji!

"Lakat je dobro, pošto je kost u pitanju radi se o procesu i potrebno je vreme.Ne želim da žurim" poručio je Nole i priznao da je bio u iskušenju da uđe ...

GORAN MILETIĆ: Optimista sam za zakon o registrovanom partnerstvu GORAN MILETIĆ: Optimista sam za zakon o registrovanom partnerstvu

Predstavnik nemačkog "Bundestaga" Volker Bek izjavio je da se nada da će srpski parlament uskoro izglasati "zakon o istopolnim brakovima" kao što se desilo u Nemačkoj, dok je "LGBT" aktivista ...

BEZ INCIDENATA: Uz premijerku u prvim redovima, održana Parada ponosa! BEZ INCIDENATA: Uz premijerku u prvim redovima, održana Parada ponosa!

U Beogradu je održana šesta "Parada ponosa". Uz velike mere obezbeđenja i blokadu užeg centra grada.""Prajd" je dokaz da Srbija poštuje različitosti", poručila je premijerka koja je takođe bila na ...

Loading the player...