RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

BUDI SE RADNIČKA KLASA! Štrajkači Fijata: Država se prepucava preko medija

Predsednik "Štrajkačkog odbor"-a kragujevačke fabrike "Fijat Krajsler automobili" (FCA) Zoran Marković rekao je da se nadležni u državi prepucavaju sa "Štrajkačkim odborom" preko medija umesto da rešavaju probleme.

"Država se sada prepucava sa "Štrajkačkim odborom" preko medija", rekao je Marković za Agenciju "Beta".Kaže da se štrajkačima samo saopštava šta nudi "Fijat", a šta Vlada Srbije i lokalna samouprava.

"Predstavnici "Ministarstva privrede" nas pozivaju da nastavimo pregovore sa poslodavcem, a da ti pregovori nisu ni počeli. Možda država pregovara sa "Fijat"-om, a mi ne znamo", rekao je Marković.

On je potvrdio da iz Vlade nije stigao zvaničan odgovor na verziju Protokola za pregovore sa poslodavcem koju je "Štrajkački odbor" uputio u petak uveče "Ministarstvu privrede".

Štrajkači prethodno nisu prihvatili predlog tog ministarstva, uz ocenu da im je umesto protokola za pregovore uz garancije države ponuđen protokol za prekid obustave rada.

Štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u "FCA" počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara.

Oni traže i da se obavi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi kao i naknada za prevoz van radnog vremena.
Izvor: Beta.rs / Foto: Tanjug.rs - Sava Radovanović

 
17.07.2017 09:30

 

Pročitajte još i ...

POMOZIMO BRAĆI! Požari u Crnoj Gori: Bolja situacija, stigla pomoć POMOZIMO BRAĆI! Požari u Crnoj Gori: Bolja situacija, stigla pomoć

Požari su i dalje aktivni u Crnoj Gori, ali je situacija bolja nego prethodnih dana, izveštaji su lokalnih službi spašavanja."Situacija je dosta bolja nego prethodnih dana. Očekujemo uključivanje protivpožarnog aviona ...

BAHATO! Lukoil nam prodaje gorivo na crno! BAHATO! Lukoil nam prodaje gorivo na crno!

Za veleprodaju, skladišta i maloprodaju dozvole su istekle u junu.Nadležni su ih upozorili da im licence ističu, ali to ništa nije promenilo.Ruska kompanija „Lukoil“, na čijem je čelu generalni direktor ...

OTKRIVENO ZAŠTO JE BANKROTIRAO: Uložio više od 100 miliona evra u posao i sve izgubio! OTKRIVENO ZAŠTO JE BANKROTIRAO: Uložio više od 100 miliona evra u posao i sve izgubio!

Svetska javnost je prošlog meseca ostala šokirana informacijom da je slavni nemački teniser Boris Beker bankrotirao!Mnogi su se pitali kako je to moguće, s obzirom da je do sada, što ...

Loading the player...