RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

ČESTITAMO: Vist je najbolja klizačica svih vremena!

Holandska brza klizačica Iren Vist okitila se zlatom na 1.500 metara na "Zimskim olimpijskim igrama" u Pjongčangu i tako ispisala nove stranice istorije.

Samo dan pošto je osvojila srebro na 3.000 metara, Vistova je ponovo postala "olimpijska" šampionka na upola kraćoj deonici, a ujedno i najuspešnija klizačica svih vremena.

Holanđanka sada ima deset "olimpijskih" medalja, među kojima je polovina zlatnih.

Vistova, koja je prethodnu titulu na 1.500 metara osvojila u Vankuveru pre osam godina, do petog zlata došla je u vremenu od 1:54.35 minuta.

Srebrom se okitila Miho Takagi iz Japana, koja je bila dve desetinke dalje, dok je bronzana bila još jedna Holanđanka Marit Lenstra, sa za 91 stotinkom lošijim vremenom od šampionke.

Na njenoj drugoj trci na "Igrama" u Pjongčangu nije sve zavisilo od Vistove. U finalu nije odklizala sjajno, čak je imala zaostatak na prvom prolazu, da bi potom pojalačala ritam. Tada je na red trebalo da dođe još šest klizačica, ali je svima ponestalo snage u finišu da bi nadmašile istinsku legendu klizačkog sporta.Na taj način, Vistova se odvojila od Nemice Klaudija Pehštajn koja je tokom karijere osvojila devet olimpijskih medalja.

Takođe, Holanđanka je sada druga najuspešnija sportiskinja u istoriji "Zimskih olimpijskih igara", a ispred nje je samo norveška skijašica Marit Bjergen, sa 11 odličja.

Više medalja od njih dve imaju samo dvojica Norvežana – Ole Einar Bjerndalen je rekorder sa 13, dok je Bjern Deli osvojio jednu manje.

Iza Vistove našla se Takagi, koja je osvojila svoju prvu "olimpijsku" medalju, a ujedno je onemogućila Holanđanke da ostvare trostruki trijumf.

Lenstra se postarala da dve holandske klizačice stoje na podijumu, u borbi za koji je pobedila sunarodnicu Lote van Bek.

Peta je bila Amerikanka Britani Bou, ispred Nao Kodaire iz Japana, Norvežanke Ide Njatun i svoje sunarodnice Heder Bergsme.
Izvor: Sport klub - Jelena Trajković / Foto: Maddie Meyer - Getty Images
 
13.02.2018 07:56

 

Pročitajte još i ...

KAJL SKAT: Ne postoji plan Zapada o Kosovu! KAJL SKAT: Ne postoji plan Zapada o Kosovu!

Ne postoji plan Zapada o Kosovu, nema koordinisanog predloga članica "Kvinte" i ne postoji plan u jedanaest tačaka, izajvio je za "Blic" američki ambasador u Beogradu, Kajl Skat."Blic" piše da ...

LEPA VEST Francuska policija sprečila mogući teroristički napad LEPA VEST Francuska policija sprečila mogući teroristički napad

Francuski ministar unutrašnjih polova Žerar Kolomb izjavio je da je policija sprečila mogući teroristički napad.Policija je uhapsila dvojicu mladića egipatskog porekla u vezi sa osujećenim napadom, koji je trebalo da ...

MNOGO JE SVE OVO SUMNJIVO! Sergej Skripalj izašao iz bolnice? MNOGO JE SVE OVO SUMNJIVO! Sergej Skripalj izašao iz bolnice?

Bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj otpušten je iz bolnice, javio je "BBC".Skripalj je u bolnici od 4. marta, kada je, zajedno sa ćerkom nađen bez svesti na klupi u ...

Loading the player...