RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

CIRKUS I JEFTINA DEMAGOGIJA: (Da se radi i gradi po tvom) - projekat koji je Mali sanjao!?

"Da se radi i gradi po tvom" - to je naziv novog gradskog projekta po kome će građani glavnog grada odlučivati šta će se graditi na teritoriji opštine na kojoj žive.

Od prvobitne informacije da će u tom projektu učestvovati sve opštine, osim Novog Beograda, tokom dana od opštine "Stari grad" stigao je demanti, a sa Novog Beograda potvrda da će se pozivu ipak odazvati.

Dosad su građani prestonice odlučivali o boji autobusa, izgledu fasade ili o tome koje će ime poneti nove ulice i bulevari.

"A danas je vreme da idemo korak dalje", poručio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Taj korak koštaće grad Beograd (200 miliona dinara). Za taj novac radiće se i graditi onako kako građani odluče.

Istoimeni projekat "Da se radi i gradi po tvom" prvi čovek prestonice je i sanjao."A snovi jesu meni bili da građani Beograda imaju još bolje i jače pravo glasa kroz jedan ovakav projekat.

Glas građana Beograda mora da se čuje i čuje se, al ovo je korak dalje, nešto što niko nikad nije uradio", rekao je Mali.

Želite park, vrtić, ulicu ili dom zdravlja na svojoj opštini, vi predložite, a o vašem predlogu glasa se preko mobilne aplikacije "Beokom".

Ko nema internet, moći će da popuni anketni listić, koji će se nalaziti u svakoj opštini koja je deo projekta.

"Ideje koje budu imale najviše glasova, su ideje koje ćemo mi sprovesti u delo", navodi gradonačenik.

"Zašto mu ne bih verovala? Ako je dosad gradio onako kako je smatrao da treba..."

NOVINARKA: Odsad ćete se, kaže, vi pitati?

GRAĐANIN 1: "Zašto da ne".

GRAĐANIN 2: "Ne mislim baš da je to mnogo realno".

GRAĐANIN 3: "Nemam komentar ..."

GRAĐANIN 4: "Ma neće se niko ništa pitati, oni rade po svome".

Po svom su radili, tvrdi gradonačelnik, jer su najpre morali da isprave, kako kaže, "gluposti" prethodne vlasti.

Danas imaju novac za konsultacije s građanima, a imaju ga i opštine, jer će njih (16), tvrdi Mali, dati još po (10 miliona dinara). Ne i opština Novi Beograd koja se pozivu da u projektu učestvuje nije odazvala.

"Iz nekog razloga... pretpostavljam da gospodin Šapić ima neke druge stvari koje su važnije od ovih da se glas Novobeograđana čuje", rekao je Mali.

Nismo videli mejl grada, odgovara predsednik Novobeograđana. Moli gradsku upravu da ih o tako važnoj stvari sledeći put obaveste i telefonom.

"Opština Novi Beograd će uvek učestvovati u svim stvarima koje su od interesa za građane Novog Beograda, bez obzira ko bio na vlasti i danas i sutra.

To je naša obaveza i mene kao predsednika opštine", rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Dakle, Novi Beograd će učestvovati, a suprotno tvrdnji gradonačelnika, Stari grad neće. 

Predsednik te opštine Marko Bastać kaže da oni imaju svoj projekat, gde građani od februara predlažu šta će se graditi, a sve se, pojašnjava, finansira iz plaćenog poreza na imovinu. 

Tvrde, vlast je očito pogrešno shvatila njihov dolazak na današnju konferenciju za medije.
Izvor: TV N1 / Foto: Kurir.rs
 
06.12.2017 15:42

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO! Ono o čemu se ćuti: Koliko dana (EU) može bez Rusa OTKRIVAMO! Ono o čemu se ćuti: Koliko dana (EU) može bez Rusa

Ukoliko se prekine ruski izvoz gasa u Italiju, zemlja će imati samo (15 dana) pre proglašenja vanredne situacije, analiziraju tamošnji mediji.Ruski mediji su ovo, čini se, jedva dočekali, pa je ...

A KADA, ĆE DALJE DA IDU? U Srbiji (4100 migranata), većina u prihvatnim centrima A KADA, ĆE DALJE DA IDU? U Srbiji (4100 migranata), većina u prihvatnim centrima

U Srbiji je oko (4.100 migranata), od kojih je (98 odsto) u prihvatnim centrima, saopštili su nadležni prilikom posete "Centru za smeštaj migranata" u Krnjači, kod Beograda.Taj "Centar" su povodom ...

BAHATA VOŽNJA U SLUŽBENIM KOLIMA: Ministar Đorđević nepovređen u udesu! BAHATA VOŽNJA U SLUŽBENIM KOLIMA: Ministar Đorđević nepovređen u udesu!

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević doživeo je saobraćajnu nezgodu sinoć oko (20 časova) na ulazu u Veliko Gradište, vraćajući se sa predizbornog mitinga u Negotinu.Kako saznajemo Đorđević ...

Loading the player...