RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

CRNA GORA: Korak do gej braka!

Usvajanjem "Predloga zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola" Vlada je istupila još jedan korak mimo deklarativnog, a na poslanicima je da usvajanjem tog zakona u "Skupštini" pokažu da brane interese svih građana Crne Gore bez obzira na različitosti, saopšteno je iz nevladinih organizacija (NVO) „Kvir Montenegro“ i „Juventas“.


Vlada u Podgorici danas je usvojila "Predlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola".

Predsednik Upravnog odbora „Kvir Montenegra“ Danijel Kalezić, rekao je da usvajanje "Predloga zakona" na sednici Vlade, predstavlja veliki korak za "LGBT" zajednicu, ali, je dodao, da pravi korak sliedi tek nakon usvajanja Zakona u Skupštini.

Očekujemo da će poslanici i poslanice na prvom sledećem zasjedanju u Skupštini glasati za ovaj zakon i da ćemo biti u prilici da konačno koristimo osnovna ljudska prava i prestati da živimo kao građani drugog reda, rekao je Kalezić u izjavi za "PR Centar", prenosi "RTCD".

„Ovo je dobra vest za "LGBT" osobe, ali ćemo tek sledeće godine biti u prilici da zaista slavimo, nakon što zakon bude usvojen u Parlamentu, rekao je on.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
28.12.2018 07:03

 

Pročitajte još i ...

PUTIN ODBIO POKLON Šarplaninac ostao u Beogradu! PUTIN ODBIO POKLON Šarplaninac ostao u Beogradu!

Predsednik Rusije Vladimir Putin dobio je na poklon psa, šarplaninca, od srpskog predsednika Vučića, ali sve se završilo na fotografisanju.Prema izvoru iz Predsedništva pas je ostao u Beogradu, odnosno nije ...

LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon! LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon!

Juče je definitivno bio stresan dan: mediji su se trudili da isprate sve što se dešava oko Putina i njegovog dolaska, "SNS" brigade su se trudile da se ne izgube ...

SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu! SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu!

Autobus koji prevozi đake na relaciji čačanskih sela Mrčajevci – Ostra nije saobraćao dva dana zbog anagažovanja za prevoz članova i simpatizera "Srpske napredne stranke" na doček ruskog predsednika Vladimira ...

Loading the player...