RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

Dačić nam sprema NOVO BLAMIRANJE: Pevaće i pred Putinom?!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od „song diplomatije“ i najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura – „Kaljinku“ i „Podmoskovske večeri“.


„Posete predsednika Putina su uglavnom kratke i nema mnogo prilika za neku opušteniju atmosferu.

Inače, i on voli da peva, a moj izbor bi bio, po meni najlepša ruska pesma ‘Podmoskovske veleri’ i , naravno, ‘Kaljinka’“, rekao je Dačić za "Večernje novosti".

Čuvena „Kaljinka“ je, kako kaže Dačić, obavezni deo njgeovog „diplomatskog repertoara“, a tu pesmu je pevao „ne samo Rusima već i mnogim Evropljanima i Amerikancima“ koji su uživali i aplaudirali.

„Gostima volim da otpevam ‘Santa Lučiju’ i ‘Mi mu timonis’ , grčku pesmu koja govori o ljubavi Grkinje i srpskog vojnika.

Neko je prevodi – ‘Ne plačite oči moje’“, objasnio je Dačić.

Srpski šef diplomatije tvrdi da se njegov diplomatski stil pročuo nadaleko pa su ga tako domaćini u Vijetnamu dočekali sa jednom od njegovih omiljenih pesama – „Miljackom“.

Sumirajući prošlu godinu na izmaku, Dačić je naveo da je išao u 44 posete i ugostio 29 svetskih zvaničnika, a ubeležio je zvaničnu kilometražu od 1.024.338 kilomtara.

Najvećim ovogodišnjim uspehom smatra što je 12 zemalja svojim notama potvrdilo povlačenje priznanja Kosova, a nova povlačenja priznanja najavljuje i u 2019. godini.

Izvor: Danas.rs / Foto: Gerila.rs, Danas.rs
 
31.12.2018 12:24

 

Pročitajte još i ...

Telefoni sa kamerama od 64 i 100 megapiksela stižu ove godine? Telefoni sa kamerama od 64 i 100 megapiksela stižu ove godine?

Qualcomm zvaničnik je u intervjuu naveo da očekuje da će se ove godine pojaviti telefoni sa kamerama od 64MP i 100MP.Senior Director of Product Management u kompaniji Qualcomm, Judd Heape, ...

Facebook nije uspeo da blokira (20 odsto) video snimaka masakra na Novom Zelandu Facebook nije uspeo da blokira (20 odsto) video snimaka masakra na Novom Zelandu

Facebook je objavio da se u vremenskom intervalu od 24 časa nakon pucnjave na Novom Zelandu pojavilo 1.5 miliona video šerovanih snimaka koje je napadač strimovao tokom napada.Više od 1.2 ...

Toyota novim patentom ima neobično rešenje za lopove Toyota novim patentom ima neobično rešenje za lopove

U budućnosti, vozila japanskog proizvođača automobila će možda priređivati neprijatno iznenađenje kako bi sprečila sve potencijalne lopove da sprovedu krađu do kraja.Tokom leta, Toyota je podnela zahtev za patent a ...

Loading the player...