RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

DAČIĆEV KUM IDE U NIS! OSLOBODJENOM KOFERAŠU plata od (770000 dinara)?!

Vladan Zagrađanin, član Predsedništva "Socijalističke partije Srbije" (SPS) i kum lidera socijalista Ivice Dačića, koji je 2006. hapšen u aferi “kofer”, biće od sledećeg meseca član Odbora direktora "Naftne industrije Srbije" (NIS) za platu od 770.000 dinara.

On će u fotelju sesti, najverovatnije, umesto Danice Drašković.


Umešanost u afere u Srbiji, barem u političkom svetu, očito nije nikakva prepreka za napredak u karijeri.

Tako će u podeli funkcija u SPS-u i te kako dobro profitirati nekadašnji direktor te stranke, a sada član Predsedništva socijalista od povratka u politiku 2015, Vladan Zagrađanin koji je uhapšen 11. januara 2006. u stanu tadašnjeg viceguvernera NBS Dejana Simića u čuvenoj aferi “kofer”.

No, očito se u stranačkim krugovima prošlost lako zaboravlja, pa se kadrovi čak i nagrađuju. Jer šta je ako ne nagrada, ni manje ni više, nego fotelja u Odboru direktora naftnog giganta i plata od čak 771.000 dinara!

- Zagrađanin je čovek od velikog poveranja Ivice Dačića i on ga od uvek štiti. Iako se Zagrađanin povukao iz političkog života nakon afere “kofer”, vratio se na velika vrata pre dve godine, kada ga je lider SPS-a vratio u stranku, i to kao člana Predsedništva stranke.

Čekao se samo pogodan momenat i za neku dobru i, naravno, papreno plaćenu funkciju koju će dobiti u nekom od javnih ili državnih preduzeća.

I sada se otvorila pozicija u NIS-u, koji će u junu imati Skupštinu akcionara, koja i bira i razrešava članove Odbora direktora - otkriva naš dobro obavešten izvor.

Kako dodaje, Zagrađanin će mesto “preoteti” Danici Drašković, supruzi lidera "Socijalističkog pokreta obnove" (SPO) Vuka Draškovića.

- Ona je na to mesto i postavljena zahvaljujući dobrim odnosima sa vrhom Srpske napredne stranke (SNS), a kako su supružnici Drašković zaratili sa naprednjacima, logično je da će je “pustiti niz vodu” i postaviti kadar SPS koji im je i najjači koalicioni partner - objašnjava naš sagovornik.
S druge strane, Zagrađanin tvrdi da ga funkcija u NIS-u čak ni ne zanima (?!)


- Nisam razgovarao o tome, niti me to zanima. I kada bi mi ponudili to, odbio bih. Tamo postoji mesto koje stranke daju, te će stranka videti koga će akreditovati.

Postoji Kadrovska komisija i stranka će uputiti nekoga ukoliko za to dođe zahtev, kao što je bilo sa Kontrolom leta - poručio je Zagrađanin.

Podsetimo, Vladimir Zagrađanin se januara 2006. u stanu tadašnjeg viceguvernera Simića pojavio u društvu Ivice Dačića.

Policija je upala 15 minuta nakon što je Ivica Dačić napustio stan, a tom prilikom u stanu je pronađen kofer sa 100.000 evra, što je i pokrenulo čuvenu aferu “kofer”.

Simić i Zagrađanin su u međuvremenu oslobođeni optužbi za primanje mita, dok se Dačić u postupku pojavio kao svedok.

Ipak, pred sudom je priznao da je stan napustio nakon poziva tadašnjeg generalnog sekretara Vlade Dejana Mihajlova. Takođe, dokazano je da Simić nije preuzeo akten - tašnu sa 100.000 evra koja je uneta u njegov stan.
Jedan po jedan


Socijalisti i te kako brinu o svojim članovima koje su počeli dobro da udomljavaju na razne funkcije.

Đorđe Čabarkapa potpredsednik "Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS"-a, uskoro seda u fotelju člana "Nadzornog odbora Kontrole letenja", i to za platu od čak 350.000 dinara.

Izvor: Alo.rs / Foto: Vesna Lalić
 
19.05.2017 14:12

 

Pročitajte još i ...

EVO ODAKLE PARE: Država pomaže gubitaše preko (Srbijagasa) EVO ODAKLE PARE: Država pomaže gubitaše preko (Srbijagasa)

Podaci do kojih je došao "Fiskalni savet" pokazuju da pojedina preduzeća i dalje ne plaćaju "Srbijagasu" isporučeni gas, pa će ukupna nenaplaćena potraživanja tog preduzeća u ovoj godini verovatno dostići ...

SAZNAJEMO: Ušteda na gorivu i (5000 RSD), hrle iz cele Srbije! SAZNAJEMO: Ušteda na gorivu i (5000 RSD), hrle iz cele Srbije!

Iako cena sirove nafte na svetskom tržištu neprestano raste, većih oscilacija cene goriva u Srbiji nema.Ipak, cene naftnih derivata u našoj zemlji su najviše u regionu.Ako u (Republici Srpskoj) na ...

OTKRIVAMO: Saveti Novaka Đokovića za profesionalni uspeh! OTKRIVAMO: Saveti Novaka Đokovića za profesionalni uspeh!

Teniser Novak Đoković poručio je učesnicima konferencije "Originalni razgovori" da je najvažnije da ne odustaju od onoga što žele, već da ulože trud i vreme zbog postizanja profesionalnog uspeha."Sposobnost čoveka ...

Loading the player...