RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

DAČIĆEV KUM IDE U NIS! OSLOBODJENOM KOFERAŠU plata od (770000 dinara)?!

Vladan Zagrađanin, član Predsedništva "Socijalističke partije Srbije" (SPS) i kum lidera socijalista Ivice Dačića, koji je 2006. hapšen u aferi “kofer”, biće od sledećeg meseca član Odbora direktora "Naftne industrije Srbije" (NIS) za platu od 770.000 dinara.

On će u fotelju sesti, najverovatnije, umesto Danice Drašković.


Umešanost u afere u Srbiji, barem u političkom svetu, očito nije nikakva prepreka za napredak u karijeri.

Tako će u podeli funkcija u SPS-u i te kako dobro profitirati nekadašnji direktor te stranke, a sada član Predsedništva socijalista od povratka u politiku 2015, Vladan Zagrađanin koji je uhapšen 11. januara 2006. u stanu tadašnjeg viceguvernera NBS Dejana Simića u čuvenoj aferi “kofer”.

No, očito se u stranačkim krugovima prošlost lako zaboravlja, pa se kadrovi čak i nagrađuju. Jer šta je ako ne nagrada, ni manje ni više, nego fotelja u Odboru direktora naftnog giganta i plata od čak 771.000 dinara!

- Zagrađanin je čovek od velikog poveranja Ivice Dačića i on ga od uvek štiti. Iako se Zagrađanin povukao iz političkog života nakon afere “kofer”, vratio se na velika vrata pre dve godine, kada ga je lider SPS-a vratio u stranku, i to kao člana Predsedništva stranke.

Čekao se samo pogodan momenat i za neku dobru i, naravno, papreno plaćenu funkciju koju će dobiti u nekom od javnih ili državnih preduzeća.

I sada se otvorila pozicija u NIS-u, koji će u junu imati Skupštinu akcionara, koja i bira i razrešava članove Odbora direktora - otkriva naš dobro obavešten izvor.

Kako dodaje, Zagrađanin će mesto “preoteti” Danici Drašković, supruzi lidera "Socijalističkog pokreta obnove" (SPO) Vuka Draškovića.

- Ona je na to mesto i postavljena zahvaljujući dobrim odnosima sa vrhom Srpske napredne stranke (SNS), a kako su supružnici Drašković zaratili sa naprednjacima, logično je da će je “pustiti niz vodu” i postaviti kadar SPS koji im je i najjači koalicioni partner - objašnjava naš sagovornik.
S druge strane, Zagrađanin tvrdi da ga funkcija u NIS-u čak ni ne zanima (?!)


- Nisam razgovarao o tome, niti me to zanima. I kada bi mi ponudili to, odbio bih. Tamo postoji mesto koje stranke daju, te će stranka videti koga će akreditovati.

Postoji Kadrovska komisija i stranka će uputiti nekoga ukoliko za to dođe zahtev, kao što je bilo sa Kontrolom leta - poručio je Zagrađanin.

Podsetimo, Vladimir Zagrađanin se januara 2006. u stanu tadašnjeg viceguvernera Simića pojavio u društvu Ivice Dačića.

Policija je upala 15 minuta nakon što je Ivica Dačić napustio stan, a tom prilikom u stanu je pronađen kofer sa 100.000 evra, što je i pokrenulo čuvenu aferu “kofer”.

Simić i Zagrađanin su u međuvremenu oslobođeni optužbi za primanje mita, dok se Dačić u postupku pojavio kao svedok.

Ipak, pred sudom je priznao da je stan napustio nakon poziva tadašnjeg generalnog sekretara Vlade Dejana Mihajlova. Takođe, dokazano je da Simić nije preuzeo akten - tašnu sa 100.000 evra koja je uneta u njegov stan.
Jedan po jedan


Socijalisti i te kako brinu o svojim članovima koje su počeli dobro da udomljavaju na razne funkcije.

Đorđe Čabarkapa potpredsednik "Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS"-a, uskoro seda u fotelju člana "Nadzornog odbora Kontrole letenja", i to za platu od čak 350.000 dinara.

Izvor: Alo.rs / Foto: Vesna Lalić
 
19.05.2017 14:12

 

Pročitajte još i ...

ISPRANI MOZGOVI: Napadač iz Mančestera zvao majku da se oprosti! ISPRANI MOZGOVI: Napadač iz Mančestera zvao majku da se oprosti!

"Libijska antiteroristička jedinica" saopštila je danas da je osumnjičeni za bombaški napad u Mančesteru nekoliko sati pre napada pozvao majku i zatražio oproštaj.Portparol jedinice Ahmed bin Salem rekao je da ...

SABOR SPC ODLUČIO: Crkveni kalendar dobio je PET NOVIH praznika! SABOR SPC ODLUČIO: Crkveni kalendar dobio je PET NOVIH praznika!

Sveti arhijerejski sabor "Srpske pravoslavne crkve" ustanovio je pet novih praznika u kalendaru SPC."Sabor je jednoglasno odlučio da večnom Saboru svetih pribroji ili kanonizuje patrijarha pećkog Pajsija Janjevca, čiji će ...

LUDILO MOZGA: Izveštaj SNS o troškovima kampanje nedostupan zbog obimnosti?! LUDILO MOZGA: Izveštaj SNS o troškovima kampanje nedostupan zbog obimnosti?!

Izveštaj o troškovima izborne kampanje za predsedničke izbore "Agenciji za borbu protiv korupcije" podnelo je 10 od 11 učesnika predsedničkih izbora.Izveštaji su dostupni na sajtu Agencije, sem izveštaja "Srpske napredne ...

Loading the player...