RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava Youtube kanal

Daimler počeo sa testiranjem autonomnih kamiona na otvorenim putevima

Plan kompanije Daimler u vezi sa autonomnim kamionima približio se stvarnosti nakon što se počelo sa testiranjem na otvorenim putevima.

Naime, kompanija je počela da testira vozila sa Level 4 autonomijom (potpuno autonomna vozila, ali samo u određenom broju scenarija) u jugozapadnoj Virdžiniji. 

Kamioni se na putevima ipak neće naći bez vozača, te je u svakom vozilu prisutan takozvani „bezbednosni vozač,“ čija je uloga da reaguje u nepredviđenim situacijama.


I pored toga se radi o značajnom koraku, koji kompaniji omogućava da se takmiči sa konkurencijom, poput kompanije Volvo, te drugih koje rade na sličnim tehnologijama.

Ovo ipak ne znači da će se samoupravljivi kamioni uskoro naći u situacijama u kojima samostalno prevoze teret, pa će, kako se predviđa, do toga proći bar još 10 godina.


Prvi cilj je da se testira tehnologija, i da se što više prilagodi putevima, budući da autonomne mašine moraju da budu dovoljno inteligentne da se nose sa teškim vremenskim uslovima i drugim kompleksnim uslovima na putevima.

 
11.09.2019 07:06

 

Pročitajte još i ...

Ko će pokoriti Roze jezero nadomak Dakara  Ko će pokoriti Roze jezero nadomak Dakara

Svako ko je imao priliku da odgleda prvu trku u okviru šampionata Extreme E, jedva će čekati vikend pred nama kada se održava drugi po redu X Prix! Na novoj lokaciji i u ...

Robotizovani čistač ulica održava gradsku higijenu Robotizovani čistač ulica održava gradsku higijenu

Grad Helsinki je počeo sa isprobavanjem tihih, autonomnih robota, koji ne zagađuju okolinu, a koji održavaju ulice čistim, bez uznemiravanja stanovnika. Vozilo nazvano Trombia Free je započelo svoju test vožnju čišćenja ulica Helsinkija. Trombia će ...

Nordeus Hub – prostor za saradnju gaming zajednice Nordeus Hub – prostor za saradnju gaming zajednice

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan co-working prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gaming industrije.Kao prvi prostor ovog tipa zemlji, Hub je namenjen razvoju indie ...

Loading the player...