RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

DOTAKLI SMO DNO: Hleb, cigarete čak i lekovi se prodaju na komad

Kriza je sve veća, obični građani žive na rubu egzistencije, novca ima premalo ili ga nema uopšte.

"Društvenim mrežama" počela je da se deli fotografija koja je izazvala mnoštvo negatvnih reakcija.

Naime, fotografija iz jednog prodajnog objekta na kojoj se vidi hleb isečen na kriške, a ispod zalepljena cena s napisom „komad 5.00 dinara“, ponovo je pokrenula pitanje opstanka građana i bede s kojom se većina suočava.


Korisnici "društvenih mreža" zaključili su da je pomenuta fotografija u stvari dokaz kako zapravo narod u Srbiji živi, odnosno preživljava.

I dok su jedni podsetili da deveesetih građani nisu imali novca da kupe ni krišku, drugi su napomenili da je prodaja na komad samo pokazatelj siromaštva određenog broja ljudi.

Valja naglasiti da je priča o prodaji hleba na komad dospela u žižu javnosti pre nekoliko godina, ali kao i dosad, sve je ostalo slovo na papiru (u ovom slučaju, na "društvenim mrežama").

Ipak, ovaj „trend“ se nastavio i u 2018. godini.

U stvari, sada se prešlo na grame, pa je tako "društvenim mrežama" počela da se širi fotogtafija nastala u jednom supermarketu.

Koji je kako bi se približio najsiromašnijim potrošačima napravio „akciju“, po kojoj 100 grama hleba košta 9.99 dinara.

Srpski potrošač može lakše da podnese manje iznose, te trgovci iz tog razloga pribegavaju prodaji na komad, smatraju pojedini.

Praksa koja je pre dve godine uvedena u marketima, da se cene u vitrinama sa suhomesnatim proizvodima iskazuju na 100 grama, a ne po kilogramu, ide  u prilog toj činjenici.

Osim hleba, na komad se prodaje voće i povrće, pelene, lekovi…

U apotekama je postala praksa da kupci uzimaju po jednu kesicu preparata protiv prehlade, ili jednu tablu analgetika.

Pre nekoliko godina prodavle su se i cigarete na komad.

Koliko god delovalo neobično, građani su primorani da štede na najosnovnijim proizvodima i to je realnost sa kojom se sudaramo svakog dana.

Kriza je sve veća, obični građani žive na rubu egzistencije, novca ima premalo ili ga nema uopšte, te slika Srbije u kojoj se živi  „na komad“ nije iznenađnje, složićete se.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
31.12.2018 12:38

 

Pročitajte još i ...

LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon! LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon!

Juče je definitivno bio stresan dan: mediji su se trudili da isprate sve što se dešava oko Putina i njegovog dolaska, "SNS" brigade su se trudile da se ne izgube ...

SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu! SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu!

Autobus koji prevozi đake na relaciji čačanskih sela Mrčajevci – Ostra nije saobraćao dva dana zbog anagažovanja za prevoz članova i simpatizera "Srpske napredne stranke" na doček ruskog predsednika Vladimira ...

POLICIJSKI SINDIKAT: Imamo 1600 stranica DOKAZA da vlast krade izbore! POLICIJSKI SINDIKAT: Imamo 1600 stranica DOKAZA da vlast krade izbore!

Sindikat zaposlenih u policiji je stao na stranu naroda i aktivno se uključio u proteste protiv tiranije vladajuće kriminalne organizacije.Predsednik ovog sindikata, Dejan Đukić je izjavio da poseduju preko 1.600 ...

Loading the player...