RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Kole GMO pazario (Viktorija grupu)

Srpski biznismen Miodrag Kostić kupio je „Viktorija grupu“!

Kako „Novosti“ saznaju, Kompanija „MK grupa“ platila je avans 15. juna, dok će do 15. jula izmiriti ostale obaveze, i to uglavnom prema bankama, od kojih je i kupila većinski deo ove kompanije.


Cena je zasad tajna. Inače, jedna od najboljih srpskih kompanija u oblasti agrara pregovarala je, kako su naše novine još prošle godine pisale, sa tri preduzeća.

Dosadašnji većinski vlasnik „Viktorija grupe“ Milija Babović zadržaće manji paket akcija u svom vlasništvu.

Babović je i ranije dobijao i razmatrao opcije za strateška partnerstva, pa i za zajedničko investiranje, spajanje ili pripajanje njihovog poslovnog sistema.

Svojevremeno je hrvatski koncern „Agrokor“ bio na korak od toga da kupi „Viktoriju“.

Međutim, do dogovora nije došlo, a ubrzo je i kompanija najbogatijeg hrvatskog biznismena ušla u poznate probleme.

„Viktorija grupa“ godišnje izveze robu za 178 miliona evra.

Kompanija „Viktorija grupa“ imala je brz i snažan rast, ali je pre nekoliko godina ušla u probleme sa bankarima.

Sušna 2012. donela je mali rod uljarica i žitarica, zbog čega je došlo do docnje u vraćanju kredita.

Ipak, usledio je reprogram dugova i „Viktorija“ je nastavila sa radom, ali je paralelno tragala za partnerom.

Ovom transakcijom, „MK grupa“ je postala vlasnik i „Sojaproteina“, šidske uljare „Mladost“, SP "Laboratorije" i subotičkog "Veterinarskog zavoda".

U „MK grupi“ su ranije isticali da planiraju nove investicije iz oblasti agrara i da je to prirodan sled jačanja njihove konkurentnosti.

„Viktorija grupa“ svoje proizvode od suncokreta, ne-GMO soje i uljane repice plasira na domaćem tržištu i u 60 zemalja širom sveta.

Ubrajaju se u deset najvećih izvoznika Srbije, sa izvozom koji je prošle godine vredeo 178 miliona evra.
KRAJ ŠIRENjA U AGRARU?


Kako saznajemo, preuzimanjem „Viktorija grupe“ Miodrag Kostić je zaokružio svoj posao u agraru i ne planira dalje širenje u ovoj oblasti.

Jedina grana koja će nastaviti ekspanziju je turizam. Može se očekivati da poveća broj hotela u svom vlasništvu.

Trenutno su u njegovi hoteli „88 rums“ u Beogradu, „Šeraton“ u Novom Sadu, „Grand“, „Anđela“ i „Konaci“ na Kopaoniku, kao i dva objekta franšize „Kempinski“ u slovenačkom Portorožu i Savudriji, u hrvatskom delu Pipranskog zaliva.
Izvor: Novosti.rs / Foto: Novosti.rs
 
10.07.2018 08:47

 

Pročitajte još i ...

PRIMA 2,5 MILIONA MESEČNO: Namerno je gurnuo Azotaru u stečaj, mogao je da nađe rešenje! PRIMA 2,5 MILIONA MESEČNO: Namerno je gurnuo Azotaru u stečaj, mogao je da nađe rešenje!

Jedna od najvećih fabrika azotnih đubriva i azotnih jedinjenja u regionu, pančevačka "Azotara", odlazi u stečaj.To je tokom prošle nedelje, javnosti saopštio resorni ministar Aleksandar Antić, zbog – kako je ...

SRBISTAN! Država će plaćati milione oslobođenima iz slučaja (stečajna mafija) SRBISTAN! Država će plaćati milione oslobođenima iz slučaja (stečajna mafija)

Samo na ime troškova odbrane i advokata, kako procenjuju upućeni, država će nakon prošlonedeljne oslobađajuće presude za sve optužene u slučaju „stečajna mafija“, isplatiti oko sedam miliona evra, a na ...

BANANA DRŽAVA: SNS-ovci (na crno) prodaju naftu, po cisterni uzmu više od MILION dinara! BANANA DRŽAVA: SNS-ovci (na crno) prodaju naftu, po cisterni uzmu više od MILION dinara!

Ništa porez, ništa akcize!To je geslo kojim se vode naprednjački naftni „bosovi“, koji poljoprivrednicima, konkretno u Bačkoj, prodaju naftu.Vest o kojoj je ovde reč dolazi nam iz okoline Bačkog Petrovca, ...

Loading the player...