RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Kole GMO pazario (Viktorija grupu)

Srpski biznismen Miodrag Kostić kupio je „Viktorija grupu“!

Kako „Novosti“ saznaju, Kompanija „MK grupa“ platila je avans 15. juna, dok će do 15. jula izmiriti ostale obaveze, i to uglavnom prema bankama, od kojih je i kupila većinski deo ove kompanije.


Cena je zasad tajna. Inače, jedna od najboljih srpskih kompanija u oblasti agrara pregovarala je, kako su naše novine još prošle godine pisale, sa tri preduzeća.

Dosadašnji većinski vlasnik „Viktorija grupe“ Milija Babović zadržaće manji paket akcija u svom vlasništvu.

Babović je i ranije dobijao i razmatrao opcije za strateška partnerstva, pa i za zajedničko investiranje, spajanje ili pripajanje njihovog poslovnog sistema.

Svojevremeno je hrvatski koncern „Agrokor“ bio na korak od toga da kupi „Viktoriju“.

Međutim, do dogovora nije došlo, a ubrzo je i kompanija najbogatijeg hrvatskog biznismena ušla u poznate probleme.

„Viktorija grupa“ godišnje izveze robu za 178 miliona evra.

Kompanija „Viktorija grupa“ imala je brz i snažan rast, ali je pre nekoliko godina ušla u probleme sa bankarima.

Sušna 2012. donela je mali rod uljarica i žitarica, zbog čega je došlo do docnje u vraćanju kredita.

Ipak, usledio je reprogram dugova i „Viktorija“ je nastavila sa radom, ali je paralelno tragala za partnerom.

Ovom transakcijom, „MK grupa“ je postala vlasnik i „Sojaproteina“, šidske uljare „Mladost“, SP "Laboratorije" i subotičkog "Veterinarskog zavoda".

U „MK grupi“ su ranije isticali da planiraju nove investicije iz oblasti agrara i da je to prirodan sled jačanja njihove konkurentnosti.

„Viktorija grupa“ svoje proizvode od suncokreta, ne-GMO soje i uljane repice plasira na domaćem tržištu i u 60 zemalja širom sveta.

Ubrajaju se u deset najvećih izvoznika Srbije, sa izvozom koji je prošle godine vredeo 178 miliona evra.
KRAJ ŠIRENjA U AGRARU?


Kako saznajemo, preuzimanjem „Viktorija grupe“ Miodrag Kostić je zaokružio svoj posao u agraru i ne planira dalje širenje u ovoj oblasti.

Jedina grana koja će nastaviti ekspanziju je turizam. Može se očekivati da poveća broj hotela u svom vlasništvu.

Trenutno su u njegovi hoteli „88 rums“ u Beogradu, „Šeraton“ u Novom Sadu, „Grand“, „Anđela“ i „Konaci“ na Kopaoniku, kao i dva objekta franšize „Kempinski“ u slovenačkom Portorožu i Savudriji, u hrvatskom delu Pipranskog zaliva.
Izvor: Novosti.rs / Foto: Novosti.rs
 
10.07.2018 08:47

 

Pročitajte još i ...

Nova SNS pljačka: 6 MILIONA Kuriru i TV Šumadiji da pišu o predsedniku opštine! Nova SNS pljačka: 6 MILIONA Kuriru i TV Šumadiji da pišu o predsedniku opštine!

Budžet opštine Aranđelovac oštećen je od strane predsednika opštine Bojana Radovića za tačno ŠEST MILIONA DINARA!!!Preko dodele sredstava iz budžeta opštine Aranđelovac u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu Bojan ...

Mitrović i REM se udružili protiv Vukosavljevića: Pogađajte koji ministar će sledeći biti smenjen Mitrović i REM se udružili protiv Vukosavljevića: Pogađajte koji ministar će sledeći biti smenjen

Najavu ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da bi rijaliti programi mogli da budu predmet posebne pretplate i da ne bi trebalo da se emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom ...

AKTUELNO: Vlast prodaje imovinu u bescenje, pašće brže nego režim 2000-te godine! AKTUELNO: Vlast prodaje imovinu u bescenje, pašće brže nego režim 2000-te godine!

Lideri „Saveza za Srbiju“ tvrde da vlast rasprodaje svu vrednu državnu imovinu u bescenje, poput rudnika u Boru ili "PKB Kovilovo", i da će pasti brže nego režim 2000. godine.U razgovoru ...

Loading the player...