RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

EVROPSKI ZVANIČNICI: Nije dobro plaćati kriptovalutama

Evropski finansijski zvaničnici izrazili su sumnjičavost prema kriptovalutama kao što je "Bitkoin", navodeći da su one rizične za investitore i neefikasne kao način plaćanja.

Šef nemačke centralne banke Jens Vajdman rekao je danas da digitalne valute kao što je "Bitkoin" nisu dobar način plaćanja, jer se njihova vrednost brzo menja.

Vajdman, koji je i član upravnog odbora "Evropske centralne banke", rekao je da kriptovalute nisu zamena za konvencionalne valute koje podržavaju centralne banke kao što je "Evropska centralna banka".

"Za stabilan monetarni i finansijski sistem nisu nam potrebne kripto - garancije, već centralne banke koje su obavezne da uračunaju stabilnost i efikasna bankarska regulativa, a obe te stvari imamo u evrozoni", rekao je Vajdman.

Pre Vajdmana više evropskih zvaničnika je izenelo upozorenja oko kriptovaluta.Tri evropska nadzorna tela za bankarstvo, akcije, osiguranje i penzije upozorila su potrošače na rizike od kupovine digitalnih valuta navodeći da one predstavljaju "visoko rizične i neregulisane proizvode koji su neprikladni kao investicije, štednja ili penzijski produkt".

Visoki zvaničnik "Evropske centralne banke" Iv Merš rekao je prošle nedelje da su centralne banke zabrinute oko socijalnih i psiholoških efekata koje izgleda imaju kriptovalute.

"Toliko novca se pomera da je to kao zlatna groznica, ali nema zlata", rekao je on u intervjuu za "Blumberg".

Merš i Vajdman rekli su da "Grupa 20" industrijalizovanih zemalja i zemalja u brzom razvoju razmatra kako da se osigura da virtuelne valute ne poremete finansijsku stabilnost.

Oni su naveli da je globalni forum kao što je "G20" dobro mesto za raspravu, pošto neke od tih kriptovaluta nemaju nacionalno utemeljenje.

"G20" je sastavljen od 19 zemalja koje predstavljaju 85 odsto godišnje globalne privrede, plus "Evropska unija".

Ove godine grupom predsedava Argentina, koja će biti domaćin ministara finansija i guvernera centralnih banaka 19. i 20. marta u Buenos Ajresu.
Izvor: Beta.rs, AP / Foto: Reuters.com
 
14.02.2018 19:36

 

Pročitajte još i ...

Beatriz at Dinner (2017) online sa prevodom Beatriz at Dinner (2017) online sa prevodom

Globalni praktikant medicine prisustvuje bogatoj klijentovoj večeri nakon što se njen auto slupa.InformacijeRežiser: Miguel ArtetaGlumci: Salma Hayek, John Lithgow, Connie Britton, Jay DuplassDatum: 09. Jun 2017.Poštovani, da bi gledali film ...

Half Girlfriend (2017) online sa prevodom Half Girlfriend (2017) online sa prevodom

Madhav upoznaje devojku po imenu Riia i zaljubi se.Nakon što se bori da bi je ubedila da bude njegova devojka, ona se delimično slaže da bude njegova "Povremena".InformacijeRežiser: Mohit SuriGlumci: ...

A Very Sordid Wedding (2017) online sa prevodom A Very Sordid Wedding (2017) online sa prevodom

Sutra Latrell, LaVonda i tetka Sissi umorni su od religioznog fanatika u svom gradu u Teksasu, odlučili su da protestvuju na "Ralli protiv jednakosti" koja ima za cilj da zabrani iste ...InformacijeRežiser: Del ...

Loading the player...