RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Facebook prikupio 1,5 miliona mejl adresa bez znanja korisnika

Facebook je priznao da je prikupljao kontakte koji sadrže mejl adrese 1, 5 miliona korisnika, a bez njihovog pristanka.

Naime, radi se o tome da je platforma između maja 2016. i marta 2019. godine od nekih novih korisnika tražila da verifikuju svoje mejl adrese, te unesu lozinke za svoje mejl naloge.


Nakon toga su uneseni podaci skladišteni, a bez opcije koja bi korisnicima omogućila da izaberu više privatnosti za sebe i svoje mejl adrese.

Iz kompanije su, nakon što se za narušavanje privatnosti saznalo u javnosti, objavili da su podaci skladišteni „nenamerno“, a kao deo uobičajenog procesa.

Dalje je objašnjeno da kontakti nisu otišli dalje od prostora na koji su skladišteni, i da će sve sačuvane adrese biti obrisane.

U budućnosti ne bi trebalo da dolazi do istog problema, budući da su zvaničnici kompanije potvrdili da je problem zbog kojeg su podaci skladišteni otklonjen.

Mejl verifikacija je standardna praksa za online servise, ali je problem u tome što se Facebook prema toj praksi odnosio na drugačiji način.

Naime, obično se nakon registracije na neki servis, te unošenje mejl adrese, dobije verifikacioni mejl sa linkom na koji korisnici moraju da kliknu kako bi potvrdili da se zaista radi o njihovoj adresi.

Facebook je umesto slanja verifikacionog mejla od korisnika tražio lozinke za mejl naloge.

Tako je nastao još jedan problem koji ukazuje na kršenje privatnosti korisnika, a iz kompanije kažu da će svi korisnici čiji su podaci čuvani na ovaj način o tome biti obavešteni narednih dana.

Izvor: The Verge
 
22.04.2019 06:58

 

Pročitajte još i ...

Sobe bez prozora: Rešenje za nedostatak prirodnog svetla Sobe bez prozora: Rešenje za nedostatak prirodnog svetla

Kompanija SolarTube International razvila je takozvane „solarne tube“ koje sakupljaju sunčevu svetlost, te na taj način omogućavaju i osvetljavanje onih prostorija koje nemaju prozore i u mračne unutrašnje prostore donose ...

Srpski programeri među najboljima na svetu! Srpski programeri među najboljima na svetu!

Startap ekosistem Beograd-Novi Sad našao se po prvi put među izdvojena 54 takva sistema na planeti po oceni američke organizacije Startup Genome koja je ove godine analizirala preko 150 gradova ...

Ne koristite najnoviji Photoshop? Možda će vas Adobe tužiti zbog toga Ne koristite najnoviji Photoshop? Možda će vas Adobe tužiti zbog toga

Sve češće dolazimo u situaciju da nam proizvođači softvera i hardvera tvrde da mi u stvari nismo vlasnici onoga što smo pošteno platili.Najnoviji takav primer stiže nam iz Adobe-a, koji ...

Loading the player...