RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Facebook sledeće godine lansira sopstvenu kriptovalutu

Facebook planira da u prvom kvartalu sledeće godine lansira sopstvenu kriptovalutu, koja se za sada interno zove „GlobalCoin“.

Više detalja o ovome očekuje se da će biti objavljeno tokom leta, a nakon toga se planiraju i intenzivniji testovi.


Prema najavama, ova kriptovaluta će biti u prvom trenutku biti dostupna u desetak država, u kojima se očekuje da će ponuditi korisnicima pristupačan i siguran način za plaćanje, bez potrebe da se za tu uslugu poziva nalog u banci.

Ova valuta će pre aktiviranja morati da prođe brojne tehnološke i regulatorne testove.

To je bio i razlog zašto se CEO Facebook-a, Mark Zakenberg prošlog meseca sastao sa guvernerom Bank of England, gde su diskutovali o mogućnostima i rizicima planirane digitalne valute.

Istovremeno, vode se pregovori i sa američkim trezorom, kao i sa kompanijama za transfer novca (kao što je Western Union), u cilju prihvatanja nove kriptovalute, ali i definisanju svih regulatornih zahteva koji se mogu ticati nje.

Međutim, očekuje se da će najteži posao Facebook imati u Indiji, za koju očekuje da će biti jedan od najvećih korisnika kriptovalute.

Naime, Indijska vlada ima prilično odbojan stav prema virtuelnim valutama, dok se Facebook nada da će omogućiti Indijskim gastarbajterima da preko WhatsApp servisa šalju virtuelni novac svojim rođacima.

S obzirom da je tržište kriptovaluta veoma nestabilno, Facebook planira da njihova kriptovaluta bude dizajnirana kao „stablecoin“, odnosno kao valuta koja će biti vezana za američki dolar, kako bi se smanjio nivo fluktuacije.

Izvor: The Verge
 
27.05.2019 09:00

 

Pročitajte još i ...

TETRIS ove nedelje slavi 35-ti rođendan! TETRIS ove nedelje slavi 35-ti rođendan!

Jedna od najpopularnijih igara svih vremena, Tetris, ove nedelje puni 35 godina.Originalna verzija ove igre objavljena je 6. juna 1984. godine, a do današnjeg dana prodata je u više od ...

Jaguar Land Rover razvija volan koji promenom toplote navodi na pravac Jaguar Land Rover razvija volan koji promenom toplote navodi na pravac

Proizvođači automobila istražuju svaki mogući način da spreče ometanja tokom vožnje, a najnovija ideja dolazi od Jaguar Land Rover-a (JLR).Kompanija luksuznih automobila razvila je nešto što naziva „senzorskim volanom“ koji ...

Netflix: Budućnost televizije ili skorašnji kraj? Netflix: Budućnost televizije ili skorašnji kraj?

Tokom 2018. godine polovina građana SAD-a, koji pripadaju starosnoj grupi između 22 i 45 godina, odustalo je od kablovske televizije, a oko 35 miliona domaćinstava je učinilo isto u protekloj ...

Loading the player...