RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

FILM NAŠEG REŽISERA POBEDIO U VARŠAVI: Deseto po redu priznanje za film!

Dokumentarni film Boška Savkovića "U ime života 1999." osvojio je u Varšavi (grand pri nagradu) kao najbolji film "Dvanaestog film, art i tur festivala".

Nagradu je Savkoviću uručio poznati poljski Oskarovac Zbignjev Žmudski koji je ujedno bio i predsednik žirija.

Ovo je deseta ovogodišnja nagrada ovom filmu.

Film je do sada dobio nagrade na različitim festivalima po Nemačkoj, Bugarskoj, Rusiji, Turskoj, BiH, Portugalu i Srbiji.

Inače, u filmu se radi posledicama "NATO" bombardovanja "Generalštaba" bivše "JNA".

Nakon bombardovanja, iz bezbednosnih razloga (13 godina) ljudska ruka ništa nije uradila sa ovom zgradom ali priroda jeste.Iz betona i prašine je niklo drveće. Film “U ime života 1999.” na poseban način prati rast ovog drveća i jedne devojčice koja je bila kod mame u stomaku dok su na Beograd padale bombe.

Pet godina nakon bombi deo zgrade je srušen a drveće sa krova je posečeno. Ostala je samo jedna breza u koju je devojčica gledala svaki dan kada je išla u školu.

"Osamnaest godina posle bombi devojčica i njeni drugari koji su bili rođeni tokom bombardovanja ili bili kod mama u stomaku, odlučuju da skinu to drvo sa krova zgrade i posade ga u zemlju.

Kao što dolikuje drvetu.

Ovim filmom na poseban način autori su želeli da skrenu pažnju publici na to da je priroda jača od svih nas.

I da će nakon svih bombi jedina stvar koja će ostati na planeti biti drvo", piše u saopštenju producenata.Danas se drvo nalazi u gradskom parku „Manjež“ kao spomenik.
Izvor: Kurir.rs / Foto: Promo
 
06.12.2017 08:04

 

Pročitajte još i ...

(Drugi kosovski boj) je NIŠTA PREMA GLUPOSTIMA koje je Ivona Jevtić izvaljivala u DNEVNIKU! (Drugi kosovski boj) je NIŠTA PREMA GLUPOSTIMA koje je Ivona Jevtić izvaljivala u DNEVNIKU!

U danima kada na čelo jedne od najpoznatijih svetskih institucija koje I DALJE POSTOJE u Srbiji dolazi osoba koja nema dve blage ni o čemu, pa ni o tome koliko ...

Političko - policijska inkvizicija u Srbiji: UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJI SRBIJE Političko - policijska inkvizicija u Srbiji: UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJI SRBIJE

Sve češće se na političkoj sceni Srbije u parlamentu i radu poliitčkih partija, u na vlasti i tabloidima koriste izrazi „izdajnik“, “strani plaćenik“ ili se u bezbednom sektoru Srbije (službe ...

NOVA AFERA NA POMOLU: šta je to Zorana potpisala sa Amerikancima?! NOVA AFERA NA POMOLU: šta je to Zorana potpisala sa Amerikancima?!

Organizacija "Transparentnost Srbija" (TS) je ukazala da je nejasna pravna priroda sporazuma koji "Vlada Srbije" danas potpisuje sa američkom kompanijom "Behtel" i da li je usklađen sa "Zakonom o javnim ...

Loading the player...