RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

FRANSOAZ NISEN: Platforme za strimovanje šire kreativnost

Francuska ministarka kulture Fransoaz Nisen ocenila je u Kanu da platforme za strimovanje filmova poput "Netfliksa", koji ove godine nisu prisutni na "Kanskom festivalu", "imaju svoje mesto u audio-vizuelnom ekosistemu" i ocenila da je "prošlo vreme za sukobe".


"Platforme su u našim životima. One šire kreativnost ...

Igrači poput "Netfliksa" imaju svoje mesto u našem audio-vizuelnom ekosistemu dokle god se pridržavaju pravila o autorskim pravima, produkciji i bioskopskom prikazivanju", rekla je Nisenova, govoreći pred 500 filmskih profesionalaca u "Nacionalnom filmskom centru".

Ona je izrazila zadovoljstvo jer je izvršni direktor "Netfliksa" Rid Hejstings nedavno pristao da "poštuje propise, plati taksu "Centru" i investira u francusku produkciju".

U vezi s redosledom objavljivanja u medijima, što obuhvata razmak između prikazivanja u bioskopu, na televiziji i zatim na diskovima i putem strimovanja, Fransoaz Nisen rekla je da će raditi po zakonu i "preuzeti odgovornost" ako razni učesnici ne pronađu rešenje.

"Već par meseci posredujem da bi se pokrenule diskusije koje su godinama blokirane. Status kvo više nije održiv", ocenila je ministarka.
Izvor: Beta.rs, AFP / Foto: Pixabay
 
14.05.2018 04:08

 

Pročitajte još i ...

(VIDEO) Gorivo ponovo poskupelo, šta je dovelo do toga? (VIDEO) Gorivo ponovo poskupelo, šta je dovelo do toga?

„Od ukupne količine goriva koje se potroši u Srbiji, 85 odsto potiče ili od uvezene nafte ili od gotovih derivata, a cena tog goriva zavisi od cene na globalnom tržištu.Najveći ...

Direktorka javnog preduzeća i svekrva dobile stanove za socijalne slučajeve, a u njima NI NE ŽIVE! Direktorka javnog preduzeća i svekrva dobile stanove za socijalne slučajeve, a u njima NI NE ŽIVE!

Vladajuća koalicija "SNS" i "SPS" u Valjevu odbila je da raspravlja o reviziji dodeljenih gradskih stanova za socijalne slučajeve, iako jedan od tih stanova koristi direktorka JKP “Vidrak” Jelena Kalat ...

(Drugi kosovski boj) je NIŠTA PREMA GLUPOSTIMA koje je Ivona Jevtić izvaljivala u DNEVNIKU! (Drugi kosovski boj) je NIŠTA PREMA GLUPOSTIMA koje je Ivona Jevtić izvaljivala u DNEVNIKU!

U danima kada na čelo jedne od najpoznatijih svetskih institucija koje I DALJE POSTOJE u Srbiji dolazi osoba koja nema dve blage ni o čemu, pa ni o tome koliko ...

Loading the player...