RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

FRANSOAZ NISEN: Platforme za strimovanje šire kreativnost

Francuska ministarka kulture Fransoaz Nisen ocenila je u Kanu da platforme za strimovanje filmova poput "Netfliksa", koji ove godine nisu prisutni na "Kanskom festivalu", "imaju svoje mesto u audio-vizuelnom ekosistemu" i ocenila da je "prošlo vreme za sukobe".


"Platforme su u našim životima. One šire kreativnost ...

Igrači poput "Netfliksa" imaju svoje mesto u našem audio-vizuelnom ekosistemu dokle god se pridržavaju pravila o autorskim pravima, produkciji i bioskopskom prikazivanju", rekla je Nisenova, govoreći pred 500 filmskih profesionalaca u "Nacionalnom filmskom centru".

Ona je izrazila zadovoljstvo jer je izvršni direktor "Netfliksa" Rid Hejstings nedavno pristao da "poštuje propise, plati taksu "Centru" i investira u francusku produkciju".

U vezi s redosledom objavljivanja u medijima, što obuhvata razmak između prikazivanja u bioskopu, na televiziji i zatim na diskovima i putem strimovanja, Fransoaz Nisen rekla je da će raditi po zakonu i "preuzeti odgovornost" ako razni učesnici ne pronađu rešenje.

"Već par meseci posredujem da bi se pokrenule diskusije koje su godinama blokirane. Status kvo više nije održiv", ocenila je ministarka.
Izvor: Beta.rs, AFP / Foto: Pixabay
 
14.05.2018 04:08

 

Pročitajte još i ...

LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon! LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon!

Juče je definitivno bio stresan dan: mediji su se trudili da isprate sve što se dešava oko Putina i njegovog dolaska, "SNS" brigade su se trudile da se ne izgube ...

SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu! SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu!

Autobus koji prevozi đake na relaciji čačanskih sela Mrčajevci – Ostra nije saobraćao dva dana zbog anagažovanja za prevoz članova i simpatizera "Srpske napredne stranke" na doček ruskog predsednika Vladimira ...

POLICIJSKI SINDIKAT: Imamo 1600 stranica DOKAZA da vlast krade izbore! POLICIJSKI SINDIKAT: Imamo 1600 stranica DOKAZA da vlast krade izbore!

Sindikat zaposlenih u policiji je stao na stranu naroda i aktivno se uključio u proteste protiv tiranije vladajuće kriminalne organizacije.Predsednik ovog sindikata, Dejan Đukić je izjavio da poseduju preko 1.600 ...

Loading the player...