RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

FRANSOAZ NISEN: Platforme za strimovanje šire kreativnost

Francuska ministarka kulture Fransoaz Nisen ocenila je u Kanu da platforme za strimovanje filmova poput "Netfliksa", koji ove godine nisu prisutni na "Kanskom festivalu", "imaju svoje mesto u audio-vizuelnom ekosistemu" i ocenila da je "prošlo vreme za sukobe".


"Platforme su u našim životima. One šire kreativnost ...

Igrači poput "Netfliksa" imaju svoje mesto u našem audio-vizuelnom ekosistemu dokle god se pridržavaju pravila o autorskim pravima, produkciji i bioskopskom prikazivanju", rekla je Nisenova, govoreći pred 500 filmskih profesionalaca u "Nacionalnom filmskom centru".

Ona je izrazila zadovoljstvo jer je izvršni direktor "Netfliksa" Rid Hejstings nedavno pristao da "poštuje propise, plati taksu "Centru" i investira u francusku produkciju".

U vezi s redosledom objavljivanja u medijima, što obuhvata razmak između prikazivanja u bioskopu, na televiziji i zatim na diskovima i putem strimovanja, Fransoaz Nisen rekla je da će raditi po zakonu i "preuzeti odgovornost" ako razni učesnici ne pronađu rešenje.

"Već par meseci posredujem da bi se pokrenule diskusije koje su godinama blokirane. Status kvo više nije održiv", ocenila je ministarka.
Izvor: Beta.rs, AFP / Foto: Pixabay
 
14.05.2018 04:08

 

Pročitajte još i ...

SINDIKATI PKB-a: Imamo 17000 hektara zemlje, 17000 grla stoke, 700 kilometara kanalske mreže! SINDIKATI PKB-a: Imamo 17000 hektara zemlje, 17000 grla stoke, 700 kilometara kanalske mreže!

Imovina "Poljoprivredne korporacije Beograd" treći put se nudi na prodaju.Novi vlasnik dobiće nešto više od 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, ali i dug kombinata od 81 milion evra.U "Ministarstvo privrede" stigla ...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5 EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5

Da ne bude da uvijek kritikujemo Milorada Dodika. Ima tu mjesta i za pohvale.Veoma je galantan prema svojim bliskim prijateljicama, odreda plavušama.Tako je, jednoj od njih, dugogodišnjoj prijateljici Jasni Popović poklonio u ...

KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije! KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije!

Kako je "SNS" pljačku građana digao na državni nivo.Izradu "Dina" kartica (koja je od juče obavezna) vrši firma „Čip kard“ iza koje stoji firma „Aseko“.U kojoj je direktor Igor Brnabić ...

Loading the player...