RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

HAOS U NAJAVI! (You Tube) uklanja sve video sadržaje ekstremista

"Google" je proteklih meseci počeo da uklanja s "YouTube"-a sve ekstremističke video sadržaje, objavila je ta kompanija, što predstavlja značajni odmak od dosadašnje politike kompanija koje vode društvene mreže, a posledica su sve snažnijeg pritiska vlada.

Novom politikom obuhvaćeni su video sadržaji u kojima se prikazuju pojedinci i grupe koje su SAD ili britanska vlada proglasile terorističkima, a u njima nema nasilja i govora mržnje koji je već ranije zabranjen na "You Tube"-u.

Predstavnik "YouTube"-a, koji zbog sigurnosti nije želio da bude imenovan, potvrdio je da se radi o novoj politici kompanije ali nije želeo da odgovori kada je počela da se primjenjuje.

"YouTube" je od ranije poznatim teroristima zabranio stavljanje video sadržaja, a novom politikom želi da obuhvati i druge militante koji bi pokušali da učine isto.Među uklonjenim snimcima su stotine videa ubijenog (Anvara al-Avlakija), koji je regrutovao nove pripadnike "al Kaide" svojim predavanjima o istoriji islama. Radi se o snimcima predavanja nastalih mnogo pre nego što je počeo da poziva na nasilje protiv SAD.

Vlade i organizacije za zaštitu ljudskih prava godinama vrše pritisak na "YouTube" da ukloni sve sadržaje povezane s ekstremistima jer smatraju da takva propaganda radikalizuje gledaoce i doprinosi smrtonosnim terorističkim napadima.

"EU" i SAD ove su godine zapretili posledicama kompanija koje ne reaguju, a Nemačka je u junu usvojila zakon koji predviđa novčane kazne za društvene mreže koje odmah ne uklone govor mržnje i koje se kreću do (50 milona evra).

Do sada je "YouTube" zastupao stav da je dovoljno huškačke ekstremističke video sadržaje označiti upozorenjima i onemogućiti njihovo povezivanje s reklamama kako ne bi mogli da stvaraju prihode autorima snimaka.
Izvor: Hina / Foto: REUTERS.com - Lucy Nicholson
 
14.11.2017 19:20

 

Pročitajte još i ...

KO JE DO SADA KONTROLISAO? Počela s radom nacionalna laboratorija za kontrolu KO JE DO SADA KONTROLISAO? Počela s radom nacionalna laboratorija za kontrolu

"Laboratorija za ispitivanje i kontrolu kvaliteta mleka" u celoj Srbiji počela je danas da radi, a dobijanje akreditacije se očekuje do kraja ove godine, saopštilo je "Ministarstvo poljoprivrede".Stručnjaci će kontrolisati kvalitet ...

SAZNAJEMO: EU formirala radnu grupu za borbu protiv (lažnih vesti) SAZNAJEMO: EU formirala radnu grupu za borbu protiv (lažnih vesti)

"Evropska unija" formirala je radnu grupu koja treba da doprinese identifikovanju lažnih vesti i koja će predložiti načine za rešavanje tog problema u jeku zabrinutosti da bi lažne informacije mogle ...

AMSS: Neophodna zimska oprema zbog snega i poledice AMSS: Neophodna zimska oprema zbog snega i poledice

"Auto moto savez Srbije" apelovao je na vozače da budu oprezni u vožnji zbog snega i poledice na drumovima i da na put ne kreću bez zimske opreme."AMSS" je naveo ...

Loading the player...