RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

HAOS U NAJAVI! (You Tube) uklanja sve video sadržaje ekstremista

"Google" je proteklih meseci počeo da uklanja s "YouTube"-a sve ekstremističke video sadržaje, objavila je ta kompanija, što predstavlja značajni odmak od dosadašnje politike kompanija koje vode društvene mreže, a posledica su sve snažnijeg pritiska vlada.

Novom politikom obuhvaćeni su video sadržaji u kojima se prikazuju pojedinci i grupe koje su SAD ili britanska vlada proglasile terorističkima, a u njima nema nasilja i govora mržnje koji je već ranije zabranjen na "You Tube"-u.

Predstavnik "YouTube"-a, koji zbog sigurnosti nije želio da bude imenovan, potvrdio je da se radi o novoj politici kompanije ali nije želeo da odgovori kada je počela da se primjenjuje.

"YouTube" je od ranije poznatim teroristima zabranio stavljanje video sadržaja, a novom politikom želi da obuhvati i druge militante koji bi pokušali da učine isto.Među uklonjenim snimcima su stotine videa ubijenog (Anvara al-Avlakija), koji je regrutovao nove pripadnike "al Kaide" svojim predavanjima o istoriji islama. Radi se o snimcima predavanja nastalih mnogo pre nego što je počeo da poziva na nasilje protiv SAD.

Vlade i organizacije za zaštitu ljudskih prava godinama vrše pritisak na "YouTube" da ukloni sve sadržaje povezane s ekstremistima jer smatraju da takva propaganda radikalizuje gledaoce i doprinosi smrtonosnim terorističkim napadima.

"EU" i SAD ove su godine zapretili posledicama kompanija koje ne reaguju, a Nemačka je u junu usvojila zakon koji predviđa novčane kazne za društvene mreže koje odmah ne uklone govor mržnje i koje se kreću do (50 milona evra).

Do sada je "YouTube" zastupao stav da je dovoljno huškačke ekstremističke video sadržaje označiti upozorenjima i onemogućiti njihovo povezivanje s reklamama kako ne bi mogli da stvaraju prihode autorima snimaka.
Izvor: Hina / Foto: REUTERS.com - Lucy Nicholson
 
14.11.2017 19:20

 

Pročitajte još i ...

Black Site Delta (2017) sa prevodom Black Site Delta (2017) sa prevodom

Opis filmaGrupa vojnih zarobljenika mora se boriti protiv terorističkog napada na njihov zatvor koji je, bez njih poznat kao poklopac za tajni kontrolni objekt.InformacijeRežiser: Jesse GustafsonGlumci: Cam Gigandet, Teri Reeves, Sherri ...

Bye Bye Germany (2017) sa prevodom Bye Bye Germany (2017) sa prevodom

Opis filmaDavid Berman i njegovi prijatelji, svi preživeli holokaust, imaju samo jedan cilj: otići u Ameriku što je pre moguće.Za to im treba novac. U blizini njegovog cilja, David nije ...

Bitch (2017) sa prevodom Bitch (2017) sa prevodom

Opis filmaŽena se približava i oseća psihu opasnog psa, dok njen muž u koga ima poverenja pokušava zadržati porodicu zajedno.InformacijeRežiser: Marianna PalkaGlumci: Caroline Aaron, Eric Edelstein, Kingston Foster, Ren HanamiDatum: 10. Novembar 2017.Poštovani, ...

Loading the player...