RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

ISTRAGA KAŽE: Ruski avion pao zbog greške pilota?

Istražitelji su saopštili da je pad ruskog putničkog aviona, u kojem je u nedelju poginula 71 osoba, možda uzrokovan greškom pilota, koji pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je rezultiralo pogrešnim podacima o brzini letenja.

Nakon analiziranja crne kutije sa podacima o letu aviona, "Međudržavni komitet za vazduhoplovstvo" saopštio je da je do pada letelice u nedelju došlo pošto su piloti videli različite podatke na dva indikatora brzine aviona, prenosi "AP".

Do pogrešnih podataka o brzini došlo jer su piloti, pre poletanja, propustili da stave u pogon sistem za grejanje opreme za merenje pritiska."Preliminarna analiza registrovanih informacija, kao i analiza sličnih slučajeva koji su se dogodili u prošlosti, pokazuju da je do posebne situacije moglo doći u vazduhu zbog neispravnih podataka na pilotskim monitorima o brzini letenja, a što bi moglo biti povezano s prekomernim hlađenjem celokupne opreme za pritisak jer su sistemi za grejanje bili isključeni", objašnjava se u saopštenju, navodi "Tass".

Napominje se da je tokom svih drugih letova koji su registrovani u crnoj kutiji letelice - a takvih letova je bilo ukupno 15 - grejanje opreme za pritisak bilo aktivirano pre poletanja aviona, još dok je avion stajao na pisti.

Piloti su u avionu "Antonov 148" uključili autopilotski sistem nakon poletanja sa moskovskog aerodroma "Domodedovo", ali su se vratili na ručne kontrole kada su na monitorima ugledali neodgovarajuće podatke o brzini.

Avion se srušio na teren prekriven dubokim snegom šest minuta nakon poletanja, pri čemu je poginulo svih 65 putnika i šest članova posade.

Avion "An-148" leteo je ka gradu Orsk, u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu.
Izvor: Tanjug.rs / Foto: YT screensshot
 
14.02.2018 19:25

 

Pročitajte još i ...

A Very Sordid Wedding (2017) online sa prevodom A Very Sordid Wedding (2017) online sa prevodom

Sutra Latrell, LaVonda i tetka Sissi umorni su od religioznog fanatika u svom gradu u Teksasu, odlučili su da protestvuju na "Ralli protiv jednakosti" koja ima za cilj da zabrani iste ...InformacijeRežiser: Del ...

Un profil pour deux (2017) online sa prevodom Un profil pour deux (2017) online sa prevodom

Pierre je 75-godišnji udovac, koji otkriva sajtove za upoznavanje.Koristeći sliku Alexa, momka svoje unuke, upoznaje Floru.Šarmirana otmenom konverzacijom i intimnim ispovestima, Flora ga pita za sastanak.Uzbuđen neočekivanom avanturom, Monsieur Pierre ...

CHIPS (2017) online sa prevodom CHIPS (2017) online sa prevodom

Noviteti novinara su udruženi sa očvršćenim profesorima u "Patrolu za puteve" u Kaliforniji, iako novajlija uskoro saznaje da je njegov partner stvarno prikriveni Fed koji istražuje heist koji može uključiti ...

Loading the player...