RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Izabrana LAŽ GODINE: (Vučić ne laže, niti je ikada lagao u svojoj karijeri)

Portal "Istinomer" saopštio je da je u toku 2018. godine od skoro 130 izjava političkih aktera, koje su u većoj meri privukle pažnju građana, najveći broj negativan po kriterijumima istinitosti, doslednosti ili ispunjenja obećanja.

"Istinomer" je ocenio da je javni prostor u toku 2018. godine u velikoj meri bio obeležen „neistinama, poluinformacijama, proizvoljnim i netačnim podacima“.


Prema metodologiji "Istinomera", svega osam izjava, podeljenih u tri kategorije zaslužilo je pozitivnu ocenu, a skoro trećina od broja ocenjenih izjava jesu one koje je dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Istinomer" navodi da je Vučić i tokom 2018. godine „ubedljivo dominirao medijskim prostorom“, a da je od ukupno 36 izjava predsednika tri dobilo pozitivnu, a dve ocenu „nešto između“.

Iza Vučića, po broju ocenjenih izjava je sadašnji ministar finansija u Vladi Srbije i bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali, sa ukupno 13 ocena, od kojih je 11 negativno a dve pozitivne, naveo je "Istinomer".

„Akteri na političkoj sceni služili su se i podacima koje nije moguće proveriti, kao i činjenicama izvrnutim iz konteksta, pa je "Istinomer" u toku 2018. u svoju metodologiju merenja tačnosti izjava uvrstio i dve nove ocene – ‘neproverivo’ i ‘zloupotreba činjenica’“, navodi se u saopštenju.

Za „Laž godine“ čitaoci "Istinomera" su izabrali izjavu narodnog poslanika "Srpske napredne stranke" Aleksandra Markovića, koji je tokom jednog zasedanja "Skupštine Srbije" u septembru izjavio:

„Aleksandar Vučić ne laže, niti je ikada išta slagao u svojoj političkoj karijeri“.

"Istinomer" navodi da je ovo prva godina da Vučić nije pobedio na izboru za „Laž godine“, i da su se u izboru za tu „titulu“ našle još i izjava predsednika Srbije da je „izabran uz najveću podršku u savremenoj istoriji“, njegove medijske savetnice Suzane Vasiljević da „mediji nisu podržavali Vučića u predsedničkoj kampanji“.

Zatim premijerke Ane Brnabić da je „dijalog sa Prištinom potpuno transparentan“, ali i ministra Siniše Malog da „niko ne gradi metro u gusto naseljenim delovima grada“.

Izvor: Beogradski-Glas.rs / Foto: Gerila.rs
 
31.12.2018 12:07

 

Pročitajte još i ...

U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji

Prema podacima prikupljenim 3. juna 2019. godine, preko 80 miliona korisnika je ažuriralo softver sa verzije EMUI 8.X na verziju EMUI 9 na globalnom nivou, i taj broj nastavlja da ...

Zvanično ugašen BlackBerry Messenger Zvanično ugašen BlackBerry Messenger

Pre nego što su se pojavile aplikacije kao što su WhatsApp i iMessage, BlackBerry Messenger (poznat i kao BBM) bio je jedan od najpopularnijih messenger servisa.To je zato što je ...

Holivudski studiji napuštaju Netflix Holivudski studiji napuštaju Netflix

Holivudski studiji su najavili raskidanje ugovora sa Netflix-om, a priča je daleko kompleksnija nego što izgleda na prvi pogled.Naime, radi se o tome da je Disney pre dve godine objavio ...

Loading the player...