RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

IZVRŠITI NEZAVISNU EKSPERTIZU, RADI ISTINE! MUP: Zlonamerne tvrdnje da je izgubljeno (milion evra)

"Tvrdnje da je "MUP" izgubio (milion evra), zato što je nabavio originalne tonere, predstavljaju grubu neistinu i svesno ili nesvesno prećutkivanje pravih činjenica", navodi se u saopštenju državnog sekretara "Ministarstva unutrašnjih poslova" Milosava Miličkovića.

On kaže da se nastavljaju zlonamerni napadi na "Ministarstvo unutrašnjih poslova" ponavljanjem neistina, kada je reč o pojedinim (javnim nabavkama) koje je sproveo "MUP".

Podsetimo, istraživač "Beogradskog centra za bezbednosnu politiku" (BCBP) Vladimir Erceg rekao je danas da nijedna kontrolna ili nadzorna institucija nije reagovala na nabavku (710 patrolnih vozila), vrednu (700 miliona dinara), a koja je proglašena tajnom.

Dodao je i da je zbog nesvrsishodne nabavke velike količine originalnih tonera za štampače, umesto visoko kvalitetnih tonera, "MUP" izgubio (milion evra), kojima je moglo da se nabavi (100 patrolnih vozila) ili (16 najsavremenijih vatrogasnih vozila)."Zarad tačnog informisanja javnosti moram da naglasim da javna nabavka tonera, koja je sprovedena ove godine putem otvorenog postupka, predstavlja samo okvirni sporazum za naredne (tri godine), koji nikako ne predstavlja obavezu "MUP"-a da kupi toliko tonera, već samo mogućnost da se zaključi ugovor u količinama koje su neophodne.

Imajući u vidu da je "MUP" sproveo racionalizaciju štampanja zamenom više običnih štampača jednim multifunkcionalnim, okvirni sporazum o nabavci tonera neće biti realizovan više od (40 odsto).

Tačnije, biće potrošeno više nego duplo manje novca nego što je to predviđeno okvirnim ugovorom. Zato je suludo govoriti o gubitku od (milion evra)", navodi se u saopštenju.

Miličković navodi i da se originalni toneri, koji su bili jedan od predmeta postupka nabavke, odnose isključivo na štampače u garantnom roku.

"Njihovom upotrebom se produžuje garantni rok štampača, što znači da će se bilo kakav kvar na štampaču ukolniti besplatno, što ne bi bio slučaj kada bi se koristili zamenski toneri, gde bi popravke, servisiranje i zamena rezervnih delova štampača bila finansirana od strane "MUP"-a".

Kada se iznose podaci da je "Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki" u poslednje (četiri godine) poništila ili prekinula (48 javnih nabavki), treba naglasiti da se najveći broj odnosi na delimično poništenje, kojim se vraća postupak u fazu stručne ocene naručioca, dodaje se u saopštenju "MUP"-a.

"Takođe, zarad tačnog informisanja javnosti, treba reći da tih (48 predmeta) u poslednje (četiri godine) predstavljaju minimalan broj, imajući u vidu da "Ministarstvo unutrašnjih poslova", kao jedno od najvećih budžetskih korisnika, godišnje sprovede između (400-500 postupaka nabavki).

Broj delimično poništenih i poništenih u celosti je bukvalno zanemarljiv, čak ispod republičkog proseka", navodi Miličković u saopštenju.

Kada je reč o nabavci patrolnih vozila, u "MUP"-u napominju da su izabrali najpovoljniju ponudu od tri koje su pristigle.

"Svi učesnici u postupku su dobili "Odluku o dodeli ugovora" koja u svom obrazloženju na više od deset strana sadrži sve elemente svih prispelih ponuda, čime su svi ponuđači i učesnici u postupku u detalje upoznati sa ponudama svojih konkurenata.

Nije bilo niti jednog prigovora, odnosno žalbe".
Izvor: TV N1 / Foto: TV N1 - Screenshot
 
06.12.2017 09:09

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO: Šta se zaista krije iza predloga Maje Gojković o (preletačima) OTKRIVAMO: Šta se zaista krije iza predloga Maje Gojković o (preletačima)

Dosadašnje iskustvo nas uči da iza svakog predloga Maje Gojković stoji isključivo sebičan partijski motiv "SNS"-a.Krupne promene, poput promene "Poslovnika Skupštine Srbije", do sada su najavljivane isključivo kada je "SNS" imao ...

DEVASTIRANA poplavama NE SANIRA ŠTETU: Umesto toga, KUPILI DRON i zaposlili pilota! DEVASTIRANA poplavama NE SANIRA ŠTETU: Umesto toga, KUPILI DRON i zaposlili pilota!

Opština Petrovac na Mlavi, na istoku Srbije, ove godine se našla tokom leta u centru pažnje, najviše zbog katastrofalnih poplava koje su je zadesile.U tom periodu se špekulisalo da je ...

ANGELA MERKEL (PUKLA) NA IZBORIMA U BAVARSKOJ! Ultradesnica sve jača ANGELA MERKEL (PUKLA) NA IZBORIMA U BAVARSKOJ! Ultradesnica sve jača

Prema izlaznim anketama koje je objavila nemačka državna televizija "ARD", "CSU" osvojila 35,5 odsto glasova i time izgubila apsolutnu većinu u pokrajinskom parlamentu tek po drugi put od 1962, što ...

Loading the player...