RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Kako je Tesla Autopilot spasio zeca

Jedan vozač Tesla automobila tvrdi da se njegovo vozilo zaustavilo kada se na putu pojavio zec, budući da je Tesla Autopilot registrovao životinju, te izveo neophodne manevre kako je ne bi udario.


Iz kompanije Tesla kažu da se Autopilot opcija obučava na osnovu snimaka događaja na putevima u koje su bila uključena vozila iz Tesla flote, te da se posebna pažnja obraća na retke situacije.

Tako se među situacijama našla i ona koja se opisuje kao „zec na putu“, a prednja kamera automobila ju je uredno zabeležila.

Vozač tvrdi da se susret odigrao na Floridi, u aprilu, u ranim jutarnjim satima, te da je u pitanju Tesla Model S sa ‘2019.8.5(6)’ softverskim ažuriranjem.

Vozilo je, kako kaže, na zeca reagovalo pre nego što je mogao da dođe do kočnica, tako što je skrenulo desno.

Sve je veći broj vlasnika Tesla vozila koji u poslednje vreme prijavljuju reakcije Autopilot opcije, pa se stručna, a i ona manje stručna javnost nadaju da su tvrdnje istinite, budući da mnogi događaji mogu pogrešno da se protumače, i to bez malicioznih namera, već samo u želji da obećane Tesla funkcije rade i spasavaju živote.

Budući da ni na jednom snimku Autopilot reakcija nema dela na kojem može da se vidi kako sistem detektuje neku prepreku, drugi automobil, ili, u ovom slučaju, zeca, eksperti upozoravaju da u tumačenju moramo da budem oprezni, a sve dok ne dobijemo stabilnije dokaze.


Pogledajte VIDEO:

Izvor: Elektrek
 
16.05.2019 06:16

 

Pročitajte još i ...

Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji

Laptop koji sadrži šest najopasnijih malvera – WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig i DarkTequila – i koji se prodaje kao umetničko delo pod nazivom “The Persistence of Chaos“.Pojavio se 16. ...

Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela

Apple je zvanično objavio brojeve modela za iPhone 11, iPhone 11 Max i iPhone XR2, koji nose oznake A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 i A2223, ...

Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote

Vojni roboti koji podražavaju ponašanje zmija, ptica i insekata podsećaju na scene iz serije “Black Mirror“, a eksperti tvrde da su baš oni budućnost vojne robotike.Roboti koji podražavaju ponašanje životinja ...

Loading the player...