RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

KAKVA NAIVNA DRŽAVA: Vlade Divac umalo ostao bez stana!?

Zoran Milašinović, bivši prijatelj i poslovni partner košarkaške legende Vlade Divca, uhapšen je pod sumnjom da je falsifikovao Divčev potpis i tako njegov stan u Beogradu stavio pod hipoteku za kredit koji nije vraćao.

Pored njega uhapšena je činovnica u Osnovnom sudu u Kraljevu S. D., koja je radila na overi ugovora. Oboje se nalaze u pritvoru u Kraljevu.

Kako nezvanično saznajemo, Milašinović se tereti da je u dogovoru sa S.D. falsifikovao potpis Vlade Divca da bi njegov stan od 450 kvadrata, koji se nalazi u Beogradu, stavili pod hipoteku zarad dobijanja kredita u banci.


S obzirom na to da Milašinović, zvani Mašinac (tako sve zvalo privredno društvo čiji je on vlasnik), koji poslednjih godina ima puno finansijskih problema, nije vraćao uzeti kredit, banka je aktivirala hipoteku.

Dug je narastao na 5,5 miliona evra sa pripadajućim kamatama, pa su sve nekretnine, uključujući i Divčev luksuzni stan, morali da idu na doboš da bi se namirio gubitak banke.

- Kada su izvršitelji zakucali na vrata porodice Divac, cela porodica je bila zatečena. Njima je pokazan dokument sa njegovim potpisom, za šta je Divac tvrdio da nije njegov i da je u pitanju falsifikat - kaže naš izvor upoznat sa ovim događajem.

Naš izvor tvrdi da je Divčev potpis falsifikovan dok je bio u Americi, gde i provodi većinu vremena zbog obaveza u Sakramento Kingsima.

Inače Milašinoviću je pozlilo te je par dana proveo u bolnici pod policijskom prismotrom dok se nije oporavio, a sada je opet u pritvoru.

Na oglasnoj tabli Osnovnog suda u Kraljevu stoji da je za 18. maj zakazana prva prodaja putem usmenog javnog nadmetanja, radi izmirenja novčanog potraživanja za nepokretnosti koje su u vlasništvu Zorana Milašinovića.

U pitanju su stan i tri poslovna objekta, čija je procenjena vrednost 17,9 miliona dinara.


Zoran Milašinović je dugo u sportu. Bivši je košarkaš, odatle se i zna sa Divcem, s kojim je dok se nisu razišli ulazio u brojne poslovne poduhvate.

Dugo vremena je bio rukovodilac u KK Mašincu, a bili su i finansijeri FK Sloge dok je ovaj klub još i dobro stajao i bio na pragu ulaska u Prvu ligu.

- Vlade Divac i ja nismo došli u Slogu da bi ona bila u Drugoj ligi. To nas ne zanima, u svojim životima, u poslu, uvek težimo najvišim ciljevima - govorio je tada Milašinović o zajedničkom poduhvatu sa prijateljem čiji je potpis falsifikovao i koji je zbog njega umalo osta bez vredne nekretnine.
Košarkaška legenda, baksuzni biznismen


Vlade Divac je u nekoliko navrata bezuspešno pokušao da uđe u srpski biznis. Prvo je 2002. godine planirao da otkupi frizersko preduzeće "Košutnjak".

Tada je bivši centar Lejkersa bio zainteresovan za petnaestak lokala ovog preduzeća koji su se nalazili u samom centru grada, na potezu od Slavije do Kalemegdana, ali se na kraju čitav posao izjalovio.

Druga dva njegova pokušaja da svoj mukotrpno zarađeni novac na basketu investira u Srbiji, kupovinom prvo "Knjaza Miloša", a potom i "Večernjih novosti", pratili su neviđeni skandali.

On je kasnije u medijima svoje konkurente nazvao kriminalcima koje je, ne otkrivajući im identitet, optužio da su mu i pretili. Takođe, propao mu je i biznis sa fabrikom "Voda voda" koju je preuzeo od Vojina Đorđevića.

Izvor: Blic.rs / Foto: A. Dimitrijević - RAS Srbija, Z. Gligorijević - RAS Srbija
 
19.05.2017 13:59

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO: Pravu istinu o flaširanoj vodi! OTKRIVAMO: Pravu istinu o flaširanoj vodi!

Veliki broj građana pije vodu iz česme, dok drugi za nju moraju da izdvoje (100 milijardi dolara) godišnje.Međutim, flaširana voda nije obavezno i zdravija.Svi oni koji plaćaju ovaj nezamenljiv napitak ...

ZA SADA, TAKO STOJE STVARI! (SNS) odlučio - nema vanrednih parlamentarnih izbora ZA SADA, TAKO STOJE STVARI! (SNS) odlučio - nema vanrednih parlamentarnih izbora

Glavni odbor "Srpske napredne stranke" odlučio je na današnjoj sednici da se ide samo na izbore u Beogradu i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.Funkcionerka "SNS" Maja Gojković je rekla ...

JEDAN DEO OPOZICIJE O IZBORIMA: Strani faktor ili zamajavanje građana! JEDAN DEO OPOZICIJE O IZBORIMA: Strani faktor ili zamajavanje građana!

Jedan deo opozicije različito je reagovao na odluku Glavnog odbora "Srpske napredne stranke" koji je odlučio da se ide samo na izbore u Beogradu i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.PSG: "Prijatelji" ...

Loading the player...