RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava Youtube kanal

Ko će pokoriti Roze jezero nadomak Dakara

Svako ko je imao priliku da odgleda prvu trku u okviru šampionata Extreme E, jedva će čekati vikend pred nama kada se održava drugi po redu X Prix! 

Na novoj lokaciji i u sasvim novim klimatskim uslovima, vozači će morati da pokažu svoje umeće, ali se i  oslone na najsavremeniju opremu koju imaju.      


Sveta Helena, nekadašnji poštanski brod Ujedinjenog kraljevstva, a sada glavno prevozno sredstvo šampionata Extreme E uspešno je usidrena u Senegalu u luci grada Dakar. Tovar koji prevozi vredan je na stotine miliona evra, a u 90 ogromnih kontejnera smeštena su najsavremenija Extreme E trkačka vozila, tone prateće opreme, uključujući i gigantski velike Continental gume, uz preko 200 članova posade. Sve je spremno za Ocean X Prix. 

Tamo će biti održana druga trka jednog od najtraktivnijih sportskih takmičenja na svetu, koje je za kratko vreme pobralo brojne pohvale svih ljubitelja ekstremnih sportova. Takmičenje se održava kraj čuvenog “roze jezera” Lac Rose, udaljenog oko 30 kilometara od glavnog grada Senegala. 

Peščane ploče, slaništa, šljunak, kamenje i valovitost, glavne su odlike reljefa ove oblasti, i pružiće vozačima prave izazove dok se budu kretali uskim terenima i peskovitim stazama oko jezera i nadomak Atlantskog okeana. Tokom dvodnevnih aktivnosti, najbrži i najsnalažljiviji vozači dobiće dodatne poene i biti za korak bliže velikom finalu.          


Kao što je i bilo za očekivati večiti rivali Rozberg i Hamilton svoje epsko nadmetanje preneli su i u ovo takmičenje, gde su velike zvezde iako nisu za volanom. Bez obzira na sjajnu startnu poziciju koju je tokom prve trke u Arabiji imala ekipa Luisa Hamiltona X44, finalne vožnje i „Luda vožnja“ učinile su da vođstvo ipak preuzme Rozberg X Racing i zabeleži pobedu. Treće mesto, i samo dva boda manje od drugoplasiranog X44, pripalo je timu Andretti United. Mala razlika u poenima učinila je samo takmičenje još zanimljivijim, pa vozači i timovi, kao i milioni ljudi pored malih ekrana, željno iščekuju da sednu za volan i pređu nove kilometre u Senegalu. 

Nakon prve vožnje u surovim uslovima kakvi su bili u Saudijskoj Arabiji, registrovana je samo jedna probušena guma, što je uspeh kakvom se malo ko nadao. Sjajan skor postignut je zahvaljujući jedinstvenim pneumaticima kompanije Continental posebno razvijenim za ovu vrstu takimičenja. 

Trkački automobil „ODISSEI 21“ , trkački je terenac na električni pogon, 550 ks i težak 1,78 metričkih tona, koji profesionalni trkači neprestano pomeraju do krajnjih performansi. To znači neviđeno opterećenje guma u moto trkama.      

Izvor/foto: radiokosava.rs
 
07.06.2021 09:59

 

Pročitajte još i ...

Honor potvrdio da će telefoni Serije 30 doći sa 5G podrškom i Kirin 990 čipom Honor potvrdio da će telefoni Serije 30 doći sa 5G podrškom i Kirin 990 čipom

Huawei je zvanično najavio svoj Kirin 990 System-on-Chip na IFA sajmu u Berlinu.S obzirom da će svi Huawei telefoni visoke klase koristiti upravo ovaj čipset u narednom periodu, nije nikakvo ...

Review: Alcatel 3 – Trojka za peticu Review: Alcatel 3 – Trojka za peticu

Danas svi proizvođači žele udeo u svim tržišnim kategorijama, a nije lako takmičiti se sa velikim igračima.Zato su brendovi kao što je Alcatel naprosto prinuđeni da izvlače asove iz rukava. ...

Istraživanje pokazuje da sve ređe kupujemo nove mobilne telefone Istraživanje pokazuje da sve ređe kupujemo nove mobilne telefone

Prema istraživanju koje je sproveo Strategy Analytics korisnici mobilnih telefona se sve ređe odlučuju da ih menjaju za nove modele.Trenutno, prosek upotrebe jednog telefona je skoro tri godine.Razlog za to ...

Loading the player...