RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

KOBAJAGI! Vujović: Građani neće vraćati kredite za EPS i EMS

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas u Skupštini Srbije da se zajmovi od 45 miliona evra za Elektroprivredu Srbije i od 15 miliona evra za Elektromrežu Srbije (EMS) od nemačke Razvojne banke KfW neće vraćati iz budžeta već će to činiti te dve kompnije.

Obrazlažući u Skupštini Srbije predloge zakona za davanje garancija države za te zajmove, kao i dopune zakona o Agenciji za osiguranje depozita i o osiguranju depozita, Vujović je rekao da su finansijski uslovi ta dva zajma povoljni jer je kamata 0,8 odsto.


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da u ovom trenutku ne postoji nijedna kreditna linija EPS i EMS koju otplaćuju gradjani, odnosno državni budžet.

"Uveravam vas da će te kredite u potpunosti izmiriti ta preduzeća", rekao je Antić.

On je rekao da je daleko povoljnije uzeti zajam s državnom garancijom, jer su u tom slučaju kamatne stope i troškovi daleko niži.

Poslanici razmatraju davanje državnih garancija za zajam Nemačke razvojne banke KWF EPS-u u iznosu od 45 miliona evra za projekat "Modernizacija sistema za otpepeljavanje TE Nikola Tesla A" i davanje garancije Srbije u korist "KWF" banke za kredit "Elektromreže Srbije" u visini 15 miliona evra, koji je namenjen za regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu.

Izvor: Beta.rs / Foto: Screenshot TV N1
 
19.05.2017 14:52

 

Pročitajte još i ...

OVO JE NAŠA SUROVA REALNOST: Na doboš otišlo 1300 stanova! OVO JE NAŠA SUROVA REALNOST: Na doboš otišlo 1300 stanova!

Sve je više stanova, kuća, poslovnog prostora i njiva za koje su banke zbog neplaćanja rata kredita pokrenule hipoteke."Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita" (NKOSK) za desetak godina, koliko postoji ...

AUKCIJA: Kontroverzni biznismeni hoće zemunske restorane! AUKCIJA: Kontroverzni biznismeni hoće zemunske restorane!

Za kupovinu najatraktivnijih lokala u Beogradu zainteresovani su kontroverzni biznismeni Predrag Ranković Peconi i Željko Rutović.Osim njih, u trku se uključio i Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam.Prema našim saznanjima, ...

BRUKA I SRAMOTA! Još dva meseca zatvora za opoziciju BRUKA I SRAMOTA! Još dva meseca zatvora za opoziciju

"Vrhovni sud" u Podgorici u sredu doneo novu odluku za članove (PzP).Odluka "Vrhovnog suda" da produži pritvor za još dva meseca direktoru "Pokreta za promene" (PzP) Dejanu Vujisiću, tehničkom sekretaru ...

Loading the player...