RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

KOSOVO: Srbi masovno prodaju kuće zbog jako loše i pogubne politike Aleksandra Vučića!

"Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa" je realizivao istraživanje na centralnom Kosovu i Pomorovlju vezano za pojavu masovne prodaje srpskih kuća i imanja.


Istraživanje je realizovano u četri opštine i to: Gračanica, Novo Brdo, Ranilug i Klokot.

U deset dana koliko je trajalo istraživanje, primećeno je da su Srbi iz gore navedenih opština vidno uznemireni za njihovu budućnost.

95% od anketiranih Srba su rekli da nemaju ništa loše sa komšijama Albancima, medjutim ne vide nikakvu perspektivu za njihovu decu.

Od 301 anketiranih Srba u četri opštine sa srpskom većinom 45% njih su se izjasnili da prodaju kuće i imanja i otićiće da žive u unutrašnjosti Srbije.

50% njih su rekli da budućnost vide u stranim ( Nemačka, Švajcarska, Austrija i Amerika) zemljama.

5% njih su naveli da žele da odu van evropskog kontinenta.

Interesantno je da niko od njih nije bio voljan da ide da živi na severu Kosova, ocenivši taj deo Kosova kao kriminalnom teritorijom gde vlada bezakonje i potpuni haos.

Na pitanje koga vide kao krivca za ovakvu masovnu prodaju kuća i imanja, 90% njih su rekli da krivca za aktuelno stanje vide “državni vrh Srbije”, a 8% su rekli da krivca vide u Briselu, dok 2% krivca vide u prištinsku vlast.

Očigledno je da je motiv ovakvog naglog pojavljivanja masovne prodaje kuća i imanja i strah od podele Kosova, koju propagira državni vrh Srbije na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekli su 98% Srba koji su anketirani a od kojih je 100 njih muškarci oženjeni, 90 njih žene udate i 111 mladi uzrasta od 20 do 28 godina.

Od 301 anketiranih Srba, karakteristično je da 65% njih smatraju da sukobi odgovaraju Aleksandru Vučiću kako bi opstao na vlast, 30% njih smatraju da strancima ide u prilog još jedan konflikt kako bi produžili njihove misije na Kosovu, dok 5% strahuju od ponovnog pojavljivanja ekstremnih Albanaca.

Pozivajuci se na rezultate istraživanja i nakon detaljno analitičkih komentara 10 eksperata "Instituta za afirmaciju medjuetničkih odnosa" proizilazi da Srbi sa centralnog Kosova i pomoravlja vide ogroman strah u državni vrh Republike Srbije.

Od 301 anketiranih Srba, 97% su rekli da veruju u iskrenost i plemenitost Vladike Teodosija, ocenivši da je on nemoćan u odnosu na državne institucije Republike Srbije.

“Ne prodajemo mi naše kuće, imanja i svetinje gde smo se rodili i radjali zbog naših komšija Albanaca, nego to činimo zbog velikog zuluma kojeg nam čini državni vrh Srbije”, rekli su večina Srba koji su anketirani od strane istražioca "IAMN".
Izvor: Sia.rs / Foto: Printscreen
 
27.07.2018 10:13

 

Pročitajte još i ...

SAZNAJEMO: Očekujte još urušavanja, napravljena je OGROMNA greška! SAZNAJEMO: Očekujte još urušavanja, napravljena je OGROMNA greška!

Potporni zid koji se juče delimično srušio na "Koridoru 10", na deonici Gornje Polje – Caričina Dolina, ispred tunela Predejane, danas je ceo pao.Potporni zid je, kako su kazali iz ...

(FOTO) DO KRAJA RASKRINKANA! Imamo transfer blama od tvitova Ane Brnabić (FOTO) DO KRAJA RASKRINKANA! Imamo transfer blama od tvitova Ane Brnabić

Predsednica Vlade Srbije, ili bar osoba koja bi trebala da obavlja tu funkciju, konačno se oglasila – i to na "tviteru".Ona je naime replicirala na poruku Vuka Jeremića i blago ...

OTKRIVAMO: Vučićeva poseta Kosmetu biće novi rijaliti, Srbi na KiM mu ne veruju ništa! OTKRIVAMO: Vučićeva poseta Kosmetu biće novi rijaliti, Srbi na KiM mu ne veruju ništa!

Najavljeni dolazak Aleksandra Vučića na Kosovo predstavljaće samo novi rijaliti, od kojeg Srbi ne očekuju ništa, tvrdi predsednica "Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije" Rada Trajković i napominje da ...

Loading the player...