RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

LEGENDO POČIVAJ U MIRU! Preminuo oskarovac Martin Landau

Martin Landau, zvezda televizijske serije "Misija: Nemoguće" iz 60-ih godina prošlog veka, a koji je u karijeri osvojio Oskara za najboljeg sporednog glumca u filmu "Ed Wood" Tima Bartona, umro je u nedelju u 89. godini.

Landau je umro u medicinskom centru UCLA u Los Anđelesu usled neočekivanih komplikacija tokom kratke hospitalizacije zbog nepoznate bolesti, objavio je njegov publicista Dik Gatman.



Landau je 1995. godine osvojio Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu Tima Bartona "Ed Wood", u kojem je tumačio ulogu zvezde horor filmova Bele Lugošija. 

Za prestižnu akademsku nagradu bio je nominovan još dva puta - za ulogu u filmu Frensisa Ford Kopole "Tucker", kao i u "Zločinima i prestupima" Vudija Alena.

Bio je i prvi izbor kreatora kultnih "Zvezdanih staza" za ulogu legendarnog Mr. Spoka, ali je ulogu na kraju ipak dobio Leonard Nimoj.

Landau se 50-ih godina prošlog veka družio sa zvezdama kao što su Džejms Din i Stiv Mekvin, a studirao je pod poznatim Leom Strazbergom.

Njegova karijera uključivala je brojne uloge na filmu, televiziji i pozorištu, navodi "Rojters".
Izvor: Hina / Foto: Suzanne Plunkett - REUTERS.com
 
17.07.2017 09:12

 

Pročitajte još i ...

NOVAK DJOKOVIĆ: Vraćam se na teren u Australiji! NOVAK DJOKOVIĆ: Vraćam se na teren u Australiji!

"Lakat je dobro, pošto je kost u pitanju radi se o procesu i potrebno je vreme.Ne želim da žurim" poručio je Nole i priznao da je bio u iskušenju da uđe ...

GORAN MILETIĆ: Optimista sam za zakon o registrovanom partnerstvu GORAN MILETIĆ: Optimista sam za zakon o registrovanom partnerstvu

Predstavnik nemačkog "Bundestaga" Volker Bek izjavio je da se nada da će srpski parlament uskoro izglasati "zakon o istopolnim brakovima" kao što se desilo u Nemačkoj, dok je "LGBT" aktivista ...

BEZ INCIDENATA: Uz premijerku u prvim redovima, održana Parada ponosa! BEZ INCIDENATA: Uz premijerku u prvim redovima, održana Parada ponosa!

U Beogradu je održana šesta "Parada ponosa". Uz velike mere obezbeđenja i blokadu užeg centra grada.""Prajd" je dokaz da Srbija poštuje različitosti", poručila je premijerka koja je takođe bila na ...

Loading the player...