RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

LUDILO MOZGA! Tači: Specijalni sud nametnut, neće doneti pravdu

Predsednik Kosova Hašim Tači još jednom je osporio "Specijalni sud za ratne zločine počinjene na Kosovu".

Kaže da je taj tribunal formiran pod pritiskom međunarodne zajednice i da neće dovesti do jačanja osećaja pravde za žrtve rata.

Tači je pred pripadnicima "Bezbednosnih snaga Kosova" održao govor povodom kraja godine, i tom prilikom poručio da Kosovo treba da ima pun zaštitni kapacitet i modernu vojsku koja će, kako je rekao, doprineti miru i stabilnosti u regionu i svetu.

Dodao je da se formiranje vojske vrši u koordinaciji sa "NATO" i međunarodnim partnerima.

Tači se osvrnuo i na pitanje formiranja "Specijalnog suda za Kosovo", rekavši da ne veruje da će taj sud postići proklamovanu pravdu."Međunarodna zajednica je nametnula formiranje "Specijalnog suda". Naše institucje su prihvatile jer u suprotnom ne bismo imali snage da sprečimo formiranje drugog međunaordnog suda, pod okriljem "UN"-a.

U to vreme smo glasali kako bismo sačuvali partnerstvo sa SAD, "EU" i "NATO"”, naveo je Tači.

Smatra, međutim, da "Specijalni sud" neće moći da postigne ono što proklamuje – jačanje osećaja pravde za žrtve rata.

“Kada bi bilo pravde o kojoj govori međunarodni faktor, (100 takvih specijalnih) sudova bi trebalo da se formiraju samo za zločine koje je Miloševićeva Srbija učinila u zemljama Balkana, a i ovde na Kosovu”, poručio je Tači.
Izvor: TV N1 / Foto: AFP - Armend Nimani
 
06.12.2017 10:34

 

Pročitajte još i ...

(Drugi kosovski boj) je NIŠTA PREMA GLUPOSTIMA koje je Ivona Jevtić izvaljivala u DNEVNIKU! (Drugi kosovski boj) je NIŠTA PREMA GLUPOSTIMA koje je Ivona Jevtić izvaljivala u DNEVNIKU!

U danima kada na čelo jedne od najpoznatijih svetskih institucija koje I DALJE POSTOJE u Srbiji dolazi osoba koja nema dve blage ni o čemu, pa ni o tome koliko ...

Političko - policijska inkvizicija u Srbiji: UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJI SRBIJE Političko - policijska inkvizicija u Srbiji: UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJI SRBIJE

Sve češće se na političkoj sceni Srbije u parlamentu i radu poliitčkih partija, u na vlasti i tabloidima koriste izrazi „izdajnik“, “strani plaćenik“ ili se u bezbednom sektoru Srbije (službe ...

NOVA AFERA NA POMOLU: šta je to Zorana potpisala sa Amerikancima?! NOVA AFERA NA POMOLU: šta je to Zorana potpisala sa Amerikancima?!

Organizacija "Transparentnost Srbija" (TS) je ukazala da je nejasna pravna priroda sporazuma koji "Vlada Srbije" danas potpisuje sa američkom kompanijom "Behtel" i da li je usklađen sa "Zakonom o javnim ...

Loading the player...