RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Manchester United: Fudbalom protiv homofobije!

Kampanju "Rainbow Laces" pokrenula je "LGBT" organizacija "Stonewall" davne 2013. kako bi iskorijenila homofobiju u fudbalu.

Podržali su je mnogi veliki klubovi poput "Manchester Uniteda", "Chelsea" i "Arsenala", ali ne i deo njihovih navijača koji im je zatrpao društvene mreže homofobnim komentarima.


Fudbalski klubovi u znak podrške kampanji na društvenim su mrežama objavili svoja loga u duginim bojama, tokom mečeva nosili su trake duginih boja i objavljivali poruke koje promovišu vidljivost i inkluziju "LGBT" osoba.

To se nije svidelo delu njihovih obožavatelja koji su reagirali besnim komentarima, piše "Guardian".

Na "Facebook" stranici "Manchester Uniteda" tako se moglo pronaći sledeće objave: “Reci ne LGBT-u”, “Bog je stvorio Adama i Evu, ne Adama i Lukakua”, “Gaychester United” i “Fudbal je zdravi sport.

"LGBT" životni stil učinit će situaciju nezdravom”. Sve su zaradile više od 10.000 lajkova.

Kontriranje homofobnim komentatorima


Aktivist Peter Tatchell poručio je da su reakcije šokantne i da bi uistinu trebale osvestiti Engleski nogometni savez i klubove.

Očito je, objašnjava on, kako dosadašnje kampanje nisu bile dovoljne da suzbiju homofobiju u nogometu. 

Međutim, Tatchel vjeruje kako su ovo ipak stajališta tvrdokorne manjine koja ne odražavaju mišljenje većine fanova.

S njim se slaže Kristy Clarke, direktorica za sport u "Stonewall"-u, koja je istaknula koliko je ohrabrujuće bilo vidjeti podršku ostatka fanova kampanji.

Mnogi su, poručuje, prozvali agresivne fanove zbog maltretiranja i naglasili kako njihovu ponašanju nema mjesta u sportu.

Cilj ovogodišnje kampanje, kaže, i jest dati ljudima samopouzdanje da budu aktivni saveznici i vidno pokažu podršku "LGBT" osobama i na terenu i izvan njega.

Portparol "Arsenala" dodao je da je klub veoma ponosan što podržava kampanju "Rainbow Laces" i da i inače ulaže napore u promicanje jednakosti na svim razinama u nogometu.

Naglasio je da su aktivni na "Facebooku" kako bi kontrirali homofobnim komentatorima – na toj društvenoj mreži objavljuju sve obavijesti vezane za inicijativu "Arsenal for Everyone", kao i načine da se prijavi homofobni govor na utakmicama.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
20.12.2018 07:15

 

Pročitajte još i ...

Šta kada padne Google? Šta kada padne Google?

Korisnici su tokom vikenda imali problema sa pristupanjem Google servisima.Pojedinima nisu radile internet pretrage, nisu mogli da pristupe YouTube videima u nedelju, ali u problematičnijim slučajevima, nisu bili u mogućnosti ...

U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji

Prema podacima prikupljenim 3. juna 2019. godine, preko 80 miliona korisnika je ažuriralo softver sa verzije EMUI 8.X na verziju EMUI 9 na globalnom nivou, i taj broj nastavlja da ...

Zvanično ugašen BlackBerry Messenger Zvanično ugašen BlackBerry Messenger

Pre nego što su se pojavile aplikacije kao što su WhatsApp i iMessage, BlackBerry Messenger (poznat i kao BBM) bio je jedan od najpopularnijih messenger servisa.To je zato što je ...

Loading the player...