RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

Meštani se SUKOBILI SA PRIVATNIM OBEZBEĐENJEM investitora, ne odustaju od odbrane reke!

Događaji u malenom selu Rakita oko izgradnje vodozahvata za mini-hidroelektranu dobili su novu dimenziju.

Nakon pobune meštana, protesta, sprečavanja radova i pronađene bombe u selu, danas je došlo do sukoba između lokalnog stanovništva i privatnog obezbeđenja koje je angažovao investitor.


U selu je trenutno veći broj policajaca, mirno je i bez incidenata.

Meštani kažu da je problem eskalirao jutros kada su radnici nastavili radove i tom prilikom pomerili traku i kočiće kojima je geometar obeležio privatnu parcelu.

Iako se radi o parceli koja nije predviđena za gradilište, kočići su pomereni kako bi bager mogao da radi.

Aktivistkinja inicijative "Odbranimo reke Stare planine" Andrijana Spasov, koja se nalazi na licu mesta, kaže da je situacija u selu od jutros napeta i da se meštani plaše da ne dođe do ozbiljnih incidenata.

Investitor je nastavio sa radom i pored naših protesta.

Strašno je to što se dešava, policija stoji i gleda.

Meštani su hteli da uđu na privatan posed, ali im obezbeđenje nije dozvolilo.

Traku koja obeležava privatan posed obezbeđenje je pomerilo, mi tražimo da opet izađe geometar i izmeri parcelu.

Da sve bude transparentno, da se vidi na čijem posedu se radi – kaže Spasova.

Aktivisti udruženi u inicijativu "Odbranimo reke Stare planine" svakog dana u smenama odlaze u selo Rakita, da pruže podršku lokalnom stanovništvu u njihovoj borbi za očuvanje svoje reke, organizuju se međusobno i privatnim automobilima dolaze u Rakitu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Desimir Stojanov, iako sa jednom nogom u gipsu, svakog dana je u centru zbivanja na gradilištu.

Došlo je 6 robusnih momaka iz privatnog obezbeđenja, bila je situacija “povuci-potegni”, došlo je do guranja, pomeranja table za gradilište i trake koje obeležava gradilište.

Obezbeđenje otvoreno preti meštanima pred policijom koja je u velikom broju.

Hoće nasilno da krenu sa radovima, ne interesuje ih stav stanoviništva.

Kad smo se malo žešće pogurali, policija je reagovala – kaže Stojanov.

Ipak, investitor ima drugačije viđenje celokupne situacije, smatra da je bio prinuđen da angažuje privatno obezbeđenje da bi zaštitio radnike koji rade na vodozahvatu.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
07.11.2018 11:33

 

Pročitajte još i ...

MALA KOLUMBIJA! TENIS DRUGI PUT BEZ OBRAZLOŽENJA odložio dolazak u Srbiju MALA KOLUMBIJA! TENIS DRUGI PUT BEZ OBRAZLOŽENJA odložio dolazak u Srbiju

Nemačka mesna industrija “Tenis” ponovo je pomerila na godinu dana dolazak u Srbiju.Ovog puta razlog je, navodno, – afrička kuga svinja, koja vlada u okruženju.Ovo nije prvi put da nemački ...

SKANDAL: Ko je srušio kuću u centru Beograda koja je bila POD ZAŠTITOM DRŽAVE?! SKANDAL: Ko je srušio kuću u centru Beograda koja je bila POD ZAŠTITOM DRŽAVE?!

Goran Vesić u nemirenju sa ograničenjima večno drugog, prvi tumači stvari i zakone o kojima tako malo zna ili poznaje samo načine da ih zaobiđe u praksi.„Hvaleći neumreno drugi po ...

SKANDALČINA! Otkriveno koliko zaista vredi Kopernikus, mnoooogo manje nego što je plaćen! SKANDALČINA! Otkriveno koliko zaista vredi Kopernikus, mnoooogo manje nego što je plaćen!

Akvizicija kablovskog provajdera "Kopernikus" od strane nacionalne telekomunikacione kompanije "Telekom Srbija" za blizu 200 miliona evra izazvala je buru u javnosti, ne zbog same kupovine s obzirom da je "Telekom" ...

Loading the player...