RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Momo izazov: Video trend koji brine roditelje

YouTube i Instagram još uvek nisu uklonili sadržaje u okviru kojih je uznemirujuća video igra koja decu motiviše da učestvuju, te ispunjavaju zadatke kojima ugrožavaju svoju bezbednost.

Sadržaji su na platformama ostali i nakon reakcija policije, te je sve više roditelja koji su zabrinuti zbog ovog trenda.


Momo izazov se pojavio tokom leta 2018. godine, te je još tada okarakterisan kao nešto nepoželjno u životima dece.

Igra se zasniva na tome da deca pokušavaju da kontaktiraju izmišljenog horor junaka, a tako što šalju poruke, te pozivaju brojeve potpunih stranaca.

Nakon što prođu inicijaciju dobijaju niz opasnih zadataka, te uznemirujućih poruka.

Britanska policija je izdala saopštenje u kojem stoji da se ova opasna igra krije u okviru drugih bezazlenih sadržaja koje deca prate, te na taj način dolazi do najmlađih korisnika i od njih traži da kontaktiraju one koji upravlaju igrom, a preko popularnih aplikacija za razmenjivanje poruka kao što je WhatsApp.


Čim ostvare kontakt sa sa osobama za koje veruju da su Momo deca postaju žrtve psihološke igre, te im se daje do znanja da će čitavu porodicu dovesti u opasnost ukoliko ne ispune zadatke koje su dobili.

Roditelji tvrde da se video sadržaji koji promovišu ovu igru nalaze i na YouTube Kids platformi, te ističu da su videi koji prikazuju Momo duboko uznemiravajući i da ozbiljno utiču na stanje dece koja su ih pogledala.

Tako ovaj trend ukazuje na evoluciju opasnosti koje vrebaju u modernom svetu, te na to da su predatori dospeli i u digitalne prostore dečjih platformi.

Izvor: The Telegraph / Foto: Screenshot
 
28.02.2019 05:42

 

Pročitajte još i ...

Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji

Laptop koji sadrži šest najopasnijih malvera – WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig i DarkTequila – i koji se prodaje kao umetničko delo pod nazivom “The Persistence of Chaos“.Pojavio se 16. ...

Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela

Apple je zvanično objavio brojeve modela za iPhone 11, iPhone 11 Max i iPhone XR2, koji nose oznake A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 i A2223, ...

Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote

Vojni roboti koji podražavaju ponašanje zmija, ptica i insekata podsećaju na scene iz serije “Black Mirror“, a eksperti tvrde da su baš oni budućnost vojne robotike.Roboti koji podražavaju ponašanje životinja ...

Loading the player...