RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

Momo izazov: Video trend koji brine roditelje

YouTube i Instagram još uvek nisu uklonili sadržaje u okviru kojih je uznemirujuća video igra koja decu motiviše da učestvuju, te ispunjavaju zadatke kojima ugrožavaju svoju bezbednost.

Sadržaji su na platformama ostali i nakon reakcija policije, te je sve više roditelja koji su zabrinuti zbog ovog trenda.


Momo izazov se pojavio tokom leta 2018. godine, te je još tada okarakterisan kao nešto nepoželjno u životima dece.

Igra se zasniva na tome da deca pokušavaju da kontaktiraju izmišljenog horor junaka, a tako što šalju poruke, te pozivaju brojeve potpunih stranaca.

Nakon što prođu inicijaciju dobijaju niz opasnih zadataka, te uznemirujućih poruka.

Britanska policija je izdala saopštenje u kojem stoji da se ova opasna igra krije u okviru drugih bezazlenih sadržaja koje deca prate, te na taj način dolazi do najmlađih korisnika i od njih traži da kontaktiraju one koji upravlaju igrom, a preko popularnih aplikacija za razmenjivanje poruka kao što je WhatsApp.


Čim ostvare kontakt sa sa osobama za koje veruju da su Momo deca postaju žrtve psihološke igre, te im se daje do znanja da će čitavu porodicu dovesti u opasnost ukoliko ne ispune zadatke koje su dobili.

Roditelji tvrde da se video sadržaji koji promovišu ovu igru nalaze i na YouTube Kids platformi, te ističu da su videi koji prikazuju Momo duboko uznemiravajući i da ozbiljno utiču na stanje dece koja su ih pogledala.

Tako ovaj trend ukazuje na evoluciju opasnosti koje vrebaju u modernom svetu, te na to da su predatori dospeli i u digitalne prostore dečjih platformi.

Izvor: The Telegraph / Foto: Screenshot
 
28.02.2019 05:42

 

Pročitajte još i ...

Telefoni sa kamerama od 64 i 100 megapiksela stižu ove godine? Telefoni sa kamerama od 64 i 100 megapiksela stižu ove godine?

Qualcomm zvaničnik je u intervjuu naveo da očekuje da će se ove godine pojaviti telefoni sa kamerama od 64MP i 100MP.Senior Director of Product Management u kompaniji Qualcomm, Judd Heape, ...

Facebook nije uspeo da blokira (20 odsto) video snimaka masakra na Novom Zelandu Facebook nije uspeo da blokira (20 odsto) video snimaka masakra na Novom Zelandu

Facebook je objavio da se u vremenskom intervalu od 24 časa nakon pucnjave na Novom Zelandu pojavilo 1.5 miliona video šerovanih snimaka koje je napadač strimovao tokom napada.Više od 1.2 ...

Toyota novim patentom ima neobično rešenje za lopove Toyota novim patentom ima neobično rešenje za lopove

U budućnosti, vozila japanskog proizvođača automobila će možda priređivati neprijatno iznenađenje kako bi sprečila sve potencijalne lopove da sprovedu krađu do kraja.Tokom leta, Toyota je podnela zahtev za patent a ...

Loading the player...