RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Neuspelo ažuriranje prekinulo rad stotine policijskih nanogica

Softverska ažuriranja zadaju glavobolje svakodnevnim korisnicima, a poslednjih nekoliko dana stvarali su ozbiljne probleme holandskim predstavnicima zakona u njegovom sprovođenju.

Zvaničnici su otkrili da je ažuriranje softvera stvorilo „prekid“ za stotine monitora za gležanj koji su korišćeni za praćenje onih koji su pušteni uz kauciju i onih koji su u kućnom pritvoru, ostavljajući policiju bez načina da lociraju osumnjičene i kriminalce.


Problem je bio rešen nekoliko sati nakon što je uočen 9. maja, ali je trajao dovoljno dugo da su policajci morali da provere lično nosioce i čak da preventivno uhapse i zatvore neke od njih kako bi osigurali da će ostati.

Ovo nije prvi put da su u Holandiji morali da se bave ovakvim propustom, iako ne iz istih razloga – ovaj je bio pod policijskom kontrolom.

Prestanak rada mobilne mreže u avgustu 2018. godine prekinuo je veze sa 450 monitora za gležanj, što je izazvalo sličnu zbrku.

Nosiva tehnologija je često od koristi policiji tako što im daje način da vode evidenciju o osumnjičenima i kriminalcima, a da ne mora da ih zatvara ili postavlja policajce u blizini.

Međutim, ovaj neuspeh naglašava centralni problem: monitori su u velikoj meri zavisni od pouzdane povezanosti i softvera, pa čak i privremeni problem može da ugrozi javnu sigurnost.

Izvor: Engadget
 
16.05.2019 06:20

 

Pročitajte još i ...

Vrednost Bitcoin-a se više nego udvostručila u 2019 godini Vrednost Bitcoin-a se više nego udvostručila u 2019 godini

Ova godina je doskora bila prilično dosadna kad je reč o promenama vrednosti najveće kriptovalute. Međutim u poslednje vreme situacija se ponovo zahuktala.Tokom 2017. godine cela tehnološka i kripto-zajednica je ...

Dron inspirisan kolibrijem Dron inspirisan kolibrijem

Jedna od najimpresivnijih kreacija prirode je kolibri, koji maše krilima do 80 puta u sekundi i koji može da lebdi u mestu i leti u bilo kom pravcu.Sada, naučnici su ...

Xiaomi kiosk za pametne telefone Xiaomi kiosk za pametne telefone

Do sada su se pod vending mašinama podrazumevali automatizovani kiosci na kojima ste mogli da kupite vodu, sokove, kafu, čaj, čokoladice i druge „grickalice“.Međutim, kompanija Xiaomi je redefinisala koncept vendinga ...

Loading the player...