RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Ni Galaxy S10 serija telefona nije pomogla Samsung-u da podigne profit!

Samsung je objavio procenu da je prvi kvartal godine završen sa prometom od 45.8 milijardi dolara, što je 14 procenata niže od prošlogodišnjeg prometa u istom periodu (53.3 milijarde dolara).


Istovremeno profit kompanije bi trebao da bude 5.5 milijardi dolara, što je 60 odsto manje od prošlogodišnjeg Q1 profita (13.7 milijardi USD).

Kao i obično, Samsung nije komentarisao ove cifre, s obzirom da se radi o preliminarnim procenama.

Više detalja će biti objavljeno kada bude predstavljen finalni izveštaj, kasnije tokom ovog meseca.

Ono što možemo da zaključimo je da je kompanija očekivala ovakav razvoj događaja.

Prilikom predstavljanja 2018 Q4 finansijskog izveštaja, jasno je stavljeno do znanja da je primetan trend usporavanja tržišta mobilnih telefona.

To se prenelo i na povezana tržišta (proizvodnju čipova, displeja…) koji su osetili efekte jače konkurencije i smanjenja potražnje.

Razlog za to je što se današnji telefoni različitih proizvođača međusobno više ne razlikuju mnogo.

Pri tome, proizvođači zbog konkurencije mnogo češće izbacuju nove modele nego što korisnici imaju potrebu da menjaju telefone.

Pored toga, prvi kvartal je tradicionalno mnogo slabiji po pitanju prodaje od Q4, kada korisnici troše mnogo više novca zbog sezone praznika.

Samsung je stoga, uprkos novim modelima premium klase (Galaxy S10 serija), predvideo pad prometa i profita u prvom kvartalu ove godine, što se pokazalo kao ispravno očekivanje.

Izvor: Cnet
 
08.04.2019 05:49

 

Pročitajte još i ...

Šta kada padne Google? Šta kada padne Google?

Korisnici su tokom vikenda imali problema sa pristupanjem Google servisima.Pojedinima nisu radile internet pretrage, nisu mogli da pristupe YouTube videima u nedelju, ali u problematičnijim slučajevima, nisu bili u mogućnosti ...

U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji

Prema podacima prikupljenim 3. juna 2019. godine, preko 80 miliona korisnika je ažuriralo softver sa verzije EMUI 8.X na verziju EMUI 9 na globalnom nivou, i taj broj nastavlja da ...

Zvanično ugašen BlackBerry Messenger Zvanično ugašen BlackBerry Messenger

Pre nego što su se pojavile aplikacije kao što su WhatsApp i iMessage, BlackBerry Messenger (poznat i kao BBM) bio je jedan od najpopularnijih messenger servisa.To je zato što je ...

Loading the player...