RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Ni Galaxy S10 serija telefona nije pomogla Samsung-u da podigne profit!

Samsung je objavio procenu da je prvi kvartal godine završen sa prometom od 45.8 milijardi dolara, što je 14 procenata niže od prošlogodišnjeg prometa u istom periodu (53.3 milijarde dolara).


Istovremeno profit kompanije bi trebao da bude 5.5 milijardi dolara, što je 60 odsto manje od prošlogodišnjeg Q1 profita (13.7 milijardi USD).

Kao i obično, Samsung nije komentarisao ove cifre, s obzirom da se radi o preliminarnim procenama.

Više detalja će biti objavljeno kada bude predstavljen finalni izveštaj, kasnije tokom ovog meseca.

Ono što možemo da zaključimo je da je kompanija očekivala ovakav razvoj događaja.

Prilikom predstavljanja 2018 Q4 finansijskog izveštaja, jasno je stavljeno do znanja da je primetan trend usporavanja tržišta mobilnih telefona.

To se prenelo i na povezana tržišta (proizvodnju čipova, displeja…) koji su osetili efekte jače konkurencije i smanjenja potražnje.

Razlog za to je što se današnji telefoni različitih proizvođača međusobno više ne razlikuju mnogo.

Pri tome, proizvođači zbog konkurencije mnogo češće izbacuju nove modele nego što korisnici imaju potrebu da menjaju telefone.

Pored toga, prvi kvartal je tradicionalno mnogo slabiji po pitanju prodaje od Q4, kada korisnici troše mnogo više novca zbog sezone praznika.

Samsung je stoga, uprkos novim modelima premium klase (Galaxy S10 serija), predvideo pad prometa i profita u prvom kvartalu ove godine, što se pokazalo kao ispravno očekivanje.

Izvor: Cnet
 
08.04.2019 05:49

 

Pročitajte još i ...

Google Assistant donosi bolje rezultate pretraživanja na Android Google Assistant donosi bolje rezultate pretraživanja na Android

Oni koji svom Google Assistant-u često postavljaju pitanja mogli bi već sada da dobijaju rezultate koji nisu samo serija linkova, budući da je Google objavio ažuriranje za Android, koje donosi ...

Apple Watch i iPhone: Obaveštenja o neprijatnim mirisima Apple Watch i iPhone: Obaveštenja o neprijatnim mirisima

Pametni uređaji polako postaju sve pametniji, te konstantno stižu nove opcije koje pojednostavljuju korisničke živote.Među najpopularnijim su opcije za merenje različitih segmenata, poput broja otkucaja srca u minuti, a Apple ...

Open Bionics kreira 3D štampane bioničke ruke Open Bionics kreira 3D štampane bioničke ruke

Kompanija Open Bionics je prošle godine počela sa proizvodnjom 3D štampanih bioničkih ortopedskih pomagala i od tada ih prodaje u Velikoj Britaniji.Sada ova kompanija širi svoje poslovanje i njihovi bionički ...

Loading the player...