RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

NOĆAS ŽURKA U PAKLU! Kako je Dejvid Rokfeler doživeo 101 godinu?!

Milijarder, bankar i filantrop Dejvid Rokfeler preminuo je danas, u 102. godini života. Ono po čemu će ostati upamćen su spekulacije da je bio spreman da preduzme krajnje radikalne mere kako bi ostao živ.

Uprkos tome što neto vrednost Dejvidovog bogatstva iznosi “samo“ tri milijarde dolara - što je mala suma u poređenju s mnogim startap tehnološkim milijarderima novijeg doba na Forbsovoj listi - slavni biznismen svakako je imao dovoljno novca u prošlosti da zaobiđe bolničke liste čekanja i priušti sebi čak sedam transplantacija srca.
Zahvaljujući dugovečnosti koju su mu najverovatnije podarili ovi hirurški zahvati, Dejvid je umro kao najstariji preživeli član porodice Rokfeler, jedino preživelo dete svog oca Džona Rokfelera juniora i jedini preživeli unuk svog dede Džona Rokfelera.

Prva transplantacija srca navodno je izvršena 1976. godine, nakon što je Dejvid usled velike saobraćane nesreće doživeo srčani udar.

U naredne četiri decenije na svakih šest do sedam godina presađeno mu je po jedno srce, a poslednja transplantacija izvršena je u avgustu 2016. godine, nedelju dana nakon neuspele šeste transplantacije.

Prema pisanju medija, operacija je trajala šest sati, a hirurzi su izvršili zahvat u glavnoj rezidenciji na njegovom porodičnom imanju u Pokanriko Hilsu u blizini Njujorka.

Dejvid je tada u šali rekao da planira da živi 200 godina.

“Svaki put kada dobijem novo srce, osetim da dah života prostruji mojim telom. Osećam nalet nove energije, osetim se živim“, rekao je.

Ono što je zanimljivo je da bi Dejvid mogao da bude kandidat za novi rekord kada je reč o osobama s najvećim brojem transplantacija srca – nijedna osoba do sada nije uspela da produži svoj život toliki broj puta na taj način.

Ipak, to nije sve. Dejvid Rokfeler navodno je imao i dve transplantacije bubrega - jednu 1988, a drugu 2004. godine.
Izvor: Scorchedearthnews.com / Foto: Gettyimages
 
20.03.2017 22:05

 

Pročitajte još i ...

SAZNAJEMO! Saobraćajna nezgoda u centru Beograda, više teško povređenih SAZNAJEMO! Saobraćajna nezgoda u centru Beograda, više teško povređenih

U Savskoj ulici u Beogradu jutros je došlo do teške saobraćajne nezgode u kojoj su teže povređene tri osobe, rekla je portparolka Hitne službe Nada Macura."U sudaru automobila, muškarac i ...

MULJANJE U NAJAVI! Još jedan ponuđač osporio tender za opremu KC Niš MULJANJE U NAJAVI! Još jedan ponuđač osporio tender za opremu KC Niš

Nakon što je na osnovu zahteva kompanije "Medicom" poništen tender za nabavku medicinske opreme Kliničkog centra Niš, ali ne i sam ugovor sa kineskom firmom koja je obezbedila opremu, i ...

OPUŠTENO: Sajber napad izveden kroz (rupu) u Windows-u! OPUŠTENO: Sajber napad izveden kroz (rupu) u Windows-u!

Nov talas hakerskih napada u svetu koristio je propust u sistemima "Windows" za koji je "Microsoft" već objavio "lek", saospštila je ta kompanija.Prema prvima analizama "Microsoft"-a, "ucenjivački softver koristi nekoliko metoda ...

Loading the player...