RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava Youtube kanal

Nordeus Hub – prostor za saradnju gaming zajednice

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan co-working prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gaming industrije.

Kao prvi prostor ovog tipa zemlji, Hub je namenjen razvoju indie game timova, startup-ova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja gaming ekosistema u Srbiji.

Ponudom edukativnih programa, meetup-a, prezentacija i događaja namenjenih zajednici, Hub će biti centar u kojem ljudi mogu da uče i razvijaju svoje veštine, sarađuju, pronalaze saradnike i dobijaju pomoć i podršku Nordeusovog tima, kao i drugih kompanija i profesionalaca iz industrije.


Pokretanju Huba posebno dizajniranog u svrhu podrške gaming industriji u Beogradu i Srbiji, prethodilo je više od godinu dana razvoja koncepta, sa probnim prostorom pokrenutim u decembru 2018. godine koji je dokazao potrebu za ovakvom inicijativom.

Lociran u GTC Green Heart poslovnom kompleksu, u zgradi do Nordeusa, sa svojih 260 kvadrata ovaj prostor ima kapacitet od 30 sedećih mesta u co-working prostoru i okvirno 70 mesta kada su u pitanju događaji, a raspolaže i sa dve sale za sastanke, kuhinjom i drugim prostorijama.

“U Nordeus Hubu organizovaćemo praktične programe i događaje za developere iz IT industrije i studente, koji će ih upoznati sa gamingom kao biznisom i ponuditi im alate i podršku tokom početnih faza svojih karijera i startup-ova u ovoj industriji”, rekao je Miloš Paunović, CSR specijalista u Nordeusu.

“Želimo da stvorimo više uspešnih gaming kompanija, i da pomognemo razvoju robusnog ekosistema koji će doprineti pozicioniranju Srbije na globalnoj mapi gaminga”.


Hub će nuditi različite programe i događaje namenjene zajednici gaming profesionalaca i studenata, sa ciljem njihovog povezivanja i podrške u nalaženju svog puta u industriji.

Dva ključna programa koja će biti započeta u 2019. godini su “Booster” i “Intro to Gaming”.

Booster je besplatni program koji će u trajanju od šest meseci ponuditi timovima i pojedincima u gaming industriji prostor za rad i saradnju u co-working prostoru, seriju specijalno dizajniranih radionica i mogućnosti za mentorstvo od strane Nordeusovih veterana iz industrije.

Prvi program je već započeo zahvaljujući prijavama koje su ostvarene kroz saradnju sa SGA (Asocijacija industrije video-igara Srbije), ali svi zainteresovani za narednu rundu se mogu prijaviti na https://nordeus.com/nordeus-hub.

Intro to Gaming je serija događaja i prezentacija namenjenih svima koje zanima karijera u gaming industriji i pokriva sve aspekte rada u pomenutoj industriji.

Do kraja 2019. godine govoriće se o temama kao što su: industrija video-igara u svetu, Free-to-Play tržište igara, razvoj video igara, umetnost u video igrama, produkcija, dizajniranje video igara, i mnogim drugim. 

Za najaktuelnije informacije  pratite Nordeus Hub putem kanala na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, i YouTube.

Prvi događaj je planiran za početak oktobra.

Nordeus Hub predstavlja bitan dodatak već postojećim inicijativama koje je Nordeus pokrenuo u saradnji sa drugim kompanijama, kao što su Asocijacija industrije video-igara Srbije (SGA) i Inicijativa ”Digitalna Srbija”. 


Prethodne godine, zajedno sa sedam drugih gaming kompanija, pokrenut je SGA sa ciljem povezivanja svih gaming timova u celoj Srbiji, nudeći im podršku i vidljivost, sa ciljem da unapredi njihove mogućnosti nadmetanja na globalnom nivou.

Nordeus je takođe i jedna od devet kompanija osnivača Inicijative “Digitalna Srbija”, organizacije osnovane sa ciljem podrške razvoju startap ekosistema, kreiranju zakonske regulative koja će pomoći razvoj digitalne ekonomije i unapređenje formalnog i neformalnog obrazovanja u domenu informacionih tehnologija. 

Nordeus Hub će raditi na daljem razvoju industrije podrškom u stvaranju novih i razvoju postojećih gaming timova i kompanija, kao i edukacijom svih zajednica u okviru gaming ekosistema u Srbiji.

 
11.09.2019 07:16

 

Pročitajte još i ...

Review: Alcatel 3 – Trojka za peticu Review: Alcatel 3 – Trojka za peticu

Danas svi proizvođači žele udeo u svim tržišnim kategorijama, a nije lako takmičiti se sa velikim igračima.Zato su brendovi kao što je Alcatel naprosto prinuđeni da izvlače asove iz rukava. ...

Istraživanje pokazuje da sve ređe kupujemo nove mobilne telefone Istraživanje pokazuje da sve ređe kupujemo nove mobilne telefone

Prema istraživanju koje je sproveo Strategy Analytics korisnici mobilnih telefona se sve ređe odlučuju da ih menjaju za nove modele.Trenutno, prosek upotrebe jednog telefona je skoro tri godine.Razlog za to ...

Borba protiv neželjenih telefonskih poziva Borba protiv neželjenih telefonskih poziva

Neželjeni telefonski pozivi predstavljaju sve veći problem širom sveta, a izgleda amerikancima zadaju najviše muke, pa su bili prinuđeni da to regulišu.Prema podacima koje je objavila Federal Communication Commision, američki ...

Loading the player...