RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

NOVI DIL CRKVE I SNS-a: Pravi gradonačelnik Vesić najavio novu zgradu za Irineja!

Formalno zamenik gradonačelnika, u praksi gradonačelnik Beograda Goran Vesić najavio je projekat nove zgrade – sedišta patrijarha i "Svetog sinoda" na platou kod Hrama "Svetog Save", navodi se u današnjem saopštenju gradskog "Sekretarijata za informisanje".


Nakon kompletne rekonstrukcije ovog platoa, hram bi trebalo da zauzme njegovo centralno mesto, precizirao je Vesić, gostujući na Radiju „Slovo ljubve“.

On je rekao da su u dogovoru sa patrijarhom Irinejom angažovali tim arhitekata koji će početi da radi na arhitektonskom uređenju platoa ispred Hrama "Svetog Save".

Vesić je rekao da „hram mora da bude centralno mesto na tom platou, odnosno sve staze treba da vode ka njemu“.

„U okviru kompletne rekonstrukcije platoa radiće se i projekat nove zgrade gde će biti sedište njegove svetosti i "Svetog sinoda", tako da će sve biti jedinstvena celina.

Prirodno je da sedište patrijarha bude pored Hrama "Svetog Save" i da ovo mesto postane saborno mesto naše crkve i realno, našeg naroda“, istakao je prvi čovek Beograda Vesić.

Završetak radova na Hramu "Svetog Save" izuzetno je bitan za grad, ali i za čitav narod i crkvu, dodao je Vesić."Hram" je važan i za turizam jer se sa "Kalemegdanom" i "Skadarlijom" nalazi među tri najposećenija mesta u Beogradu, istakao je on.

Vesić je istakao da već dugo vremena postoji ideja da se uredi plato ispred Hrama "Svetog Save" koji nije urađen onako kako bi trebalo.

„Imamo stalni dijalog i dobru komunikaciju sa "Srpskom pravoslavnom crkvom" i sve eventualne probleme rešavamo u hodu“, naveo je.
Izvor: Danas.rs, RadioKosava.rs / Foto: Danas.rs, Printscreen, Agencije
 
27.07.2018 10:06

 

Pročitajte još i ...

(FOTO): Da li je ovo (TOP 10) NAJBAHATIJIH funkcionera u Srbiji?! (FOTO): Da li je ovo (TOP 10) NAJBAHATIJIH funkcionera u Srbiji?!

Basnoslovne plate, zapošljavanje bračnih partnera, rođaka i prijatelja, pronevere novca, seksualno uznemiravanje, maltretiranje zaposlenih …Sve su to radili, a rade i dalje, pojedinci među kojima su i političari, ali i direktori ...

PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra! PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra!

Aviokompaniji „Er Srbija“ iz državne kase poklonjeno je 11,7 miliona evra da pokrije prošlogodišnje gubitke leta (Beograd – Njujork) i još 2,3 miliona evra za gorivo ove godine, prenela je danas ...

SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?! SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?!

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da je na delu policijski progon aktivista koji su prošle nedelje svojim telima branili i odbranili baku Ružu od izbacivanja na ulicu.Kako se ...

Loading the player...