RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

NOVI DIL CRKVE I SNS-a: Pravi gradonačelnik Vesić najavio novu zgradu za Irineja!

Formalno zamenik gradonačelnika, u praksi gradonačelnik Beograda Goran Vesić najavio je projekat nove zgrade – sedišta patrijarha i "Svetog sinoda" na platou kod Hrama "Svetog Save", navodi se u današnjem saopštenju gradskog "Sekretarijata za informisanje".


Nakon kompletne rekonstrukcije ovog platoa, hram bi trebalo da zauzme njegovo centralno mesto, precizirao je Vesić, gostujući na Radiju „Slovo ljubve“.

On je rekao da su u dogovoru sa patrijarhom Irinejom angažovali tim arhitekata koji će početi da radi na arhitektonskom uređenju platoa ispred Hrama "Svetog Save".

Vesić je rekao da „hram mora da bude centralno mesto na tom platou, odnosno sve staze treba da vode ka njemu“.

„U okviru kompletne rekonstrukcije platoa radiće se i projekat nove zgrade gde će biti sedište njegove svetosti i "Svetog sinoda", tako da će sve biti jedinstvena celina.

Prirodno je da sedište patrijarha bude pored Hrama "Svetog Save" i da ovo mesto postane saborno mesto naše crkve i realno, našeg naroda“, istakao je prvi čovek Beograda Vesić.

Završetak radova na Hramu "Svetog Save" izuzetno je bitan za grad, ali i za čitav narod i crkvu, dodao je Vesić."Hram" je važan i za turizam jer se sa "Kalemegdanom" i "Skadarlijom" nalazi među tri najposećenija mesta u Beogradu, istakao je on.

Vesić je istakao da već dugo vremena postoji ideja da se uredi plato ispred Hrama "Svetog Save" koji nije urađen onako kako bi trebalo.

„Imamo stalni dijalog i dobru komunikaciju sa "Srpskom pravoslavnom crkvom" i sve eventualne probleme rešavamo u hodu“, naveo je.
Izvor: Danas.rs, RadioKosava.rs / Foto: Danas.rs, Printscreen, Agencije
 
27.07.2018 10:06

 

Pročitajte još i ...

SAZNAJEMO Huawei razvio svoj operativni sistem SAZNAJEMO Huawei razvio svoj operativni sistem

Huawei ima praktično kreiran sopstveni operativni sistem!Ovo je još jedan način na koji se kompanija priprema za sudski proces pred američkim sudom.Borba između američkih državnih organa i kineske kompanije Huawei ...

SAZNAJEMO Dropbox ograničava besplatne naloge! SAZNAJEMO Dropbox ograničava besplatne naloge!

Ukoliko ste navikli da povezujete Dropbox-a sa svakim uređajem koji posedujete, možda ćete želeti da potražite kreditnu karticu.Liliputing je primetio da je od marta Dropbox tiho počeo da ograničava svoj ...

Kalashnikov: Kamikaza dron po povoljnoj ceni Kalashnikov: Kamikaza dron po povoljnoj ceni

Kalashnikov, najpoznatiji po modelu AK-47, osvaja novu oblast sa dronom koji može da ponese do tri kilograma eksploziva koji se detonira prilikom sudara.KUB-UAV, kako se dron zove, može da se ...

Loading the player...