RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

NOVI DIL CRKVE I SNS-a: Pravi gradonačelnik Vesić najavio novu zgradu za Irineja!

Formalno zamenik gradonačelnika, u praksi gradonačelnik Beograda Goran Vesić najavio je projekat nove zgrade – sedišta patrijarha i "Svetog sinoda" na platou kod Hrama "Svetog Save", navodi se u današnjem saopštenju gradskog "Sekretarijata za informisanje".


Nakon kompletne rekonstrukcije ovog platoa, hram bi trebalo da zauzme njegovo centralno mesto, precizirao je Vesić, gostujući na Radiju „Slovo ljubve“.

On je rekao da su u dogovoru sa patrijarhom Irinejom angažovali tim arhitekata koji će početi da radi na arhitektonskom uređenju platoa ispred Hrama "Svetog Save".

Vesić je rekao da „hram mora da bude centralno mesto na tom platou, odnosno sve staze treba da vode ka njemu“.

„U okviru kompletne rekonstrukcije platoa radiće se i projekat nove zgrade gde će biti sedište njegove svetosti i "Svetog sinoda", tako da će sve biti jedinstvena celina.

Prirodno je da sedište patrijarha bude pored Hrama "Svetog Save" i da ovo mesto postane saborno mesto naše crkve i realno, našeg naroda“, istakao je prvi čovek Beograda Vesić.

Završetak radova na Hramu "Svetog Save" izuzetno je bitan za grad, ali i za čitav narod i crkvu, dodao je Vesić."Hram" je važan i za turizam jer se sa "Kalemegdanom" i "Skadarlijom" nalazi među tri najposećenija mesta u Beogradu, istakao je on.

Vesić je istakao da već dugo vremena postoji ideja da se uredi plato ispred Hrama "Svetog Save" koji nije urađen onako kako bi trebalo.

„Imamo stalni dijalog i dobru komunikaciju sa "Srpskom pravoslavnom crkvom" i sve eventualne probleme rešavamo u hodu“, naveo je.
Izvor: Danas.rs, RadioKosava.rs / Foto: Danas.rs, Printscreen, Agencije
 
27.07.2018 10:06

 

Pročitajte još i ...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5 EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5

Da ne bude da uvijek kritikujemo Milorada Dodika. Ima tu mjesta i za pohvale.Veoma je galantan prema svojim bliskim prijateljicama, odreda plavušama.Tako je, jednoj od njih, dugogodišnjoj prijateljici Jasni Popović poklonio u ...

KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije! KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije!

Kako je "SNS" pljačku građana digao na državni nivo.Izradu "Dina" kartica (koja je od juče obavezna) vrši firma „Čip kard“ iza koje stoji firma „Aseko“.U kojoj je direktor Igor Brnabić ...

SAZNAJEMO: Opet se srušio potporni zid na Koridoru 10 SAZNAJEMO: Opet se srušio potporni zid na Koridoru 10

Ponovo se srušio potporni zid u "Grdeličkoj klisuri" na "Koridoru 10", javlja "Prva televizija".U pitanju je potporni zid i ovo je treći put u proteklih pet meseci da se taj ...

Loading the player...