RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Novi Samsung-ov Flash čip od 512 GB je duplo brži od prethodnika

Samsung-ovi budući telefoni, po svemu sudeći, imaće brzinu čitanja i pisanja podataka uporedivu sa najbržim laptop računarima.

Korejski gigant je započeo sa masovnom proizvodnjom prvog 512 GB čipa sa embedded Universal Flash Storage (eUFS) 3.0 specifikacijom.


Prve eUFS čipove Samsung je predstavio 2017. godine, sa sekvencijalnom brzinom čitanja do 860 MBps, i pisanja do 255 MBps.

Sa novim standardom, te brzine su praktično duplirane i eUFS 3.0 donosi sekvencijalnu brzinu čitanja do 2.100 MBps i čitanja do 410 MBps.

Prema navodima kompanije, ove brzine su i do 20 puta brže od tipičnih microSD kartica i četiri puta brže od SATA SSD-ova.

Teoretski, korisnici bi jedan film u Full HD rezoluciji mogli sa PC računara da prebace na svoj telefon za samo tri sekunde.

U Samsung-u smatraju da će ove brzine omogućiti i mnogo bolje korisničko iskustvo na budućim telefonima za koje se očekuje da će imati daleko veću rezoluciju od današnjih modela.

Masovna proizvodnja novih eUFS čipova od 128 GB i 512 GB je već započeta, a očekuje se da će proizvodnja čipova kapaciteta 256 GB i 1 TB započeti u drugoj polovini ove godine.

Izvor: Engadget / Foto: Promo
 
28.02.2019 05:26

 

Pročitajte još i ...

Ne koristite najnoviji Photoshop? Možda će vas Adobe tužiti zbog toga Ne koristite najnoviji Photoshop? Možda će vas Adobe tužiti zbog toga

Sve češće dolazimo u situaciju da nam proizvođači softvera i hardvera tvrde da mi u stvari nismo vlasnici onoga što smo pošteno platili.Najnoviji takav primer stiže nam iz Adobe-a, koji ...

Vrednost Bitcoin-a se više nego udvostručila u 2019 godini Vrednost Bitcoin-a se više nego udvostručila u 2019 godini

Ova godina je doskora bila prilično dosadna kad je reč o promenama vrednosti najveće kriptovalute. Međutim u poslednje vreme situacija se ponovo zahuktala.Tokom 2017. godine cela tehnološka i kripto-zajednica je ...

Dron inspirisan kolibrijem Dron inspirisan kolibrijem

Jedna od najimpresivnijih kreacija prirode je kolibri, koji maše krilima do 80 puta u sekundi i koji može da lebdi u mestu i leti u bilo kom pravcu.Sada, naučnici su ...

Loading the player...