RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

Novi Samsung-ov Flash čip od 512 GB je duplo brži od prethodnika

Samsung-ovi budući telefoni, po svemu sudeći, imaće brzinu čitanja i pisanja podataka uporedivu sa najbržim laptop računarima.

Korejski gigant je započeo sa masovnom proizvodnjom prvog 512 GB čipa sa embedded Universal Flash Storage (eUFS) 3.0 specifikacijom.


Prve eUFS čipove Samsung je predstavio 2017. godine, sa sekvencijalnom brzinom čitanja do 860 MBps, i pisanja do 255 MBps.

Sa novim standardom, te brzine su praktično duplirane i eUFS 3.0 donosi sekvencijalnu brzinu čitanja do 2.100 MBps i čitanja do 410 MBps.

Prema navodima kompanije, ove brzine su i do 20 puta brže od tipičnih microSD kartica i četiri puta brže od SATA SSD-ova.

Teoretski, korisnici bi jedan film u Full HD rezoluciji mogli sa PC računara da prebace na svoj telefon za samo tri sekunde.

U Samsung-u smatraju da će ove brzine omogućiti i mnogo bolje korisničko iskustvo na budućim telefonima za koje se očekuje da će imati daleko veću rezoluciju od današnjih modela.

Masovna proizvodnja novih eUFS čipova od 128 GB i 512 GB je već započeta, a očekuje se da će proizvodnja čipova kapaciteta 256 GB i 1 TB započeti u drugoj polovini ove godine.

Izvor: Engadget / Foto: Promo
 
28.02.2019 05:26

 

Pročitajte još i ...

19-godišnja WinRAR greška se koristi za distribuciju malvera 19-godišnja WinRAR greška se koristi za distribuciju malvera

Prošlog meseca su developeri iz WinRAR-a konačno izdali zakrpu koja je ispravila ozbiljnu sigurnosnu manu u aplikaciji.Caka je bila u tome da je to bio bug koji je postojao već ...

YouTube strategija za izbegavanje problema sa autorskim pravima YouTube strategija za izbegavanje problema sa autorskim pravima

YouTube kreatori se dovijaju na sve načine kako bi pronašli rupe u zakonu kada su u pitanju autorska prava, te su u tom duhu popularne pesme počeli da izvode samostalno, ...

Telefoni sa kamerama od 64 i 100 megapiksela stižu ove godine? Telefoni sa kamerama od 64 i 100 megapiksela stižu ove godine?

Qualcomm zvaničnik je u intervjuu naveo da očekuje da će se ove godine pojaviti telefoni sa kamerama od 64MP i 100MP.Senior Director of Product Management u kompaniji Qualcomm, Judd Heape, ...

Loading the player...