RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

OLEG BONDARENKO: Žurba oko KiM uopšte nije u interesu srpskog naroda

Verujem da će novoizabrani srpski član "Predsedništva BiH" Milorad Dodik ispuniti najavljene ambiciozne planove, pa i onaj da će predsednika Rusije Vladimira Putina pozvati u Bosnu i sastati se s njim pre Nove godine, kaže ruski analitičar Oleg Bondarenko, uz ocenu da će rezultati izbora u BiH imati posledice po čitav region.


Bondarenko pretpostavlja da bi jedna od mogućnosti za posetu Putina Bosni i Hercegovini mogla biti kad ruski predsednik bude dolazio u Srbiju, što bi prema jednom od scenarija trebalo da se dogodi u decembru.

„Nije bilo nijedne situacije da Dodik nešto obeća a da ne ispuni.

Mislim da i Rusija i svi mogu da veruju u njegova obećanja: ako je rekao da će uraditi sve da Bosna i Hercegovina prizna Krim kao deo Rusije ili ako predlaže da se formira rusko-srpski centar sličan onom u Nišu, onda će to i biti“, kaže ruski stručnjak za Balkan, koji je na čelu analitičkog centra Fond progresivne politike.

Bondarenko koji je pratio izbore u BiH u Banjaluci, ističe da ti izbori imaju posebno veliki uticaj na situaciju na Balkanu, ali i veliku ulogu u kontekstu razvoja odnosa sa Rusijom.

Dodik je, prema njegovim rečima, ozbiljan političar i primer ne samo za Bosnu, nego i za Srbiju i sve Srbe u regionu kako treba štititi srpske interese.

Bondarenko odbacuje ocene sa Zapada da su izbori potvrdili da je BiH u ćorsokaku, uz opasku da je njihov ishod svakako poraz Nemačke i zvaničnog Zagreba, jer je za hrvatskog člana "Predsedništva" izabran Željko Komšić a ne Dragan Čović.

S druge strane, mandat iz redova Bošnjaka dobio je Šefik Džaferović, koji će, progrnozira naš gost, biti sklon razvoju dobrih odnosa sa Rusijom, čemu se neće protiviti ni Komšić.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
11.10.2018 05:37

 

Pročitajte još i ...

CIRKUS! Imao sam nesrećno detinjstvo, morao sam i u školu da idem CIRKUS! Imao sam nesrećno detinjstvo, morao sam i u školu da idem

Iskreno sirov, kakvim ga je sam Gospod dao, on nikad nije krio visoko mišljenje o sebi: „Rođen sam na Sretenje, veliki ljudi se rađaju na velike crkvene praznike.“ ("Kurir", 16. ...

BANANA DRŽAVA: Država novim zakonom ŠTITI MONOPOL TAKSISTA BANANA DRŽAVA: Država novim zakonom ŠTITI MONOPOL TAKSISTA

Direktor beogradske kompanije "CarGo", Vuk Guberinić izjavio je da izmene "Zakona Srbije o prevozu putnika u drumskom saobraćaju" ozbiljno ugrožavaju rad aplikacije "CarGo", i da su takve da će cenu ...

80 ELEKTRIČNIH AUTOBUSA: Nastavak katastrofalnih odluka SNS-a! 80 ELEKTRIČNIH AUTOBUSA: Nastavak katastrofalnih odluka SNS-a!

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" (SzS) Nikola Jovanović izjavio je danas da se odbornička grupa "SzS" u "Skupštini Beograda" protivi, kako je rekao, besmislenoj kupovini 80 električnih autobusa, ...

Loading the player...