RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

OLEG BONDARENKO: Žurba oko KiM uopšte nije u interesu srpskog naroda

Verujem da će novoizabrani srpski član "Predsedništva BiH" Milorad Dodik ispuniti najavljene ambiciozne planove, pa i onaj da će predsednika Rusije Vladimira Putina pozvati u Bosnu i sastati se s njim pre Nove godine, kaže ruski analitičar Oleg Bondarenko, uz ocenu da će rezultati izbora u BiH imati posledice po čitav region.


Bondarenko pretpostavlja da bi jedna od mogućnosti za posetu Putina Bosni i Hercegovini mogla biti kad ruski predsednik bude dolazio u Srbiju, što bi prema jednom od scenarija trebalo da se dogodi u decembru.

„Nije bilo nijedne situacije da Dodik nešto obeća a da ne ispuni.

Mislim da i Rusija i svi mogu da veruju u njegova obećanja: ako je rekao da će uraditi sve da Bosna i Hercegovina prizna Krim kao deo Rusije ili ako predlaže da se formira rusko-srpski centar sličan onom u Nišu, onda će to i biti“, kaže ruski stručnjak za Balkan, koji je na čelu analitičkog centra Fond progresivne politike.

Bondarenko koji je pratio izbore u BiH u Banjaluci, ističe da ti izbori imaju posebno veliki uticaj na situaciju na Balkanu, ali i veliku ulogu u kontekstu razvoja odnosa sa Rusijom.

Dodik je, prema njegovim rečima, ozbiljan političar i primer ne samo za Bosnu, nego i za Srbiju i sve Srbe u regionu kako treba štititi srpske interese.

Bondarenko odbacuje ocene sa Zapada da su izbori potvrdili da je BiH u ćorsokaku, uz opasku da je njihov ishod svakako poraz Nemačke i zvaničnog Zagreba, jer je za hrvatskog člana "Predsedništva" izabran Željko Komšić a ne Dragan Čović.

S druge strane, mandat iz redova Bošnjaka dobio je Šefik Džaferović, koji će, progrnozira naš gost, biti sklon razvoju dobrih odnosa sa Rusijom, čemu se neće protiviti ni Komšić.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
11.10.2018 05:37

 

Pročitajte još i ...

PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra! PLJAČKA! Novi POKLON IZ BUDŽETA za "AIR Srbiju" JOŠ 14 miliona evra!

Aviokompaniji „Er Srbija“ iz državne kase poklonjeno je 11,7 miliona evra da pokrije prošlogodišnje gubitke leta (Beograd – Njujork) i još 2,3 miliona evra za gorivo ove godine, prenela je danas ...

SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?! SKANDAL! Policija PROGANJA aktiviste koji su spasili baku od nasilnog iseljenja?!

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da je na delu policijski progon aktivista koji su prošle nedelje svojim telima branili i odbranili baku Ružu od izbacivanja na ulicu.Kako se ...

SAZNAJEMO: Radnici „IKARBUSA“ u štrajku, nisu primili plate od septembra! SAZNAJEMO: Radnici „IKARBUSA“ u štrajku, nisu primili plate od septembra!

Zaposleni u "Ikarbus"-u održali su danas štrajk upozorenja nezadovoljni kašnjenjem zarada i funkcionisanjem fabrike.Štrajk upozorenja organizuje Sindikalna organizacija "Ikarbus", reprezentativan i jedini sindikat u fabrici, okuplja 258 zaposlenih kojima još nije ...

Loading the player...