RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

OPA BATO! Sakašvili priveden u Kijevu, pa proteran u Poljsku

Bivši gruzijski predsednik a sada ukrajinski opozicionar Mihail Sakašvili, optužen da je podsticao na državni udar u Ukrajini prošlog leta, uhapšen je i proteran u Poljsku, saopštile su danas ukrajinske vlasti.

"Ta osoba se ilegalno nalazila na teritoriji Ukrajine i zato (...) je poslata u zemlju iz koje je došla, kršeći ukrajinski zakon", navodi se u saopštenju granične policije.

Sakašvilijeva portparolka Tatjana Bagranovskaja rekla je ranije danas da su Sakašvilija u restoranu uhapsile osobe u kamuflažnim uniforma koje su ga "uterale u beli kombi i odvezle u nepoznatom pravcu".

Sakašvili je uhapšen u restoranu koji se nalazi u blizini prostorija njegove partije "Pokret novih snaga", dodala je portparolka.

Sud u Gruziji je početkom godine u odsustvu osudio Sakašvilija na tri godine zatvora zbog zloupotrebe vlasti u pomilovanju četiri policajca osudjenih za ubistvo bankara.Sakašvili je bio predsednik Gruzije od 2004. do 2013, a 2015. je postavljen za guvernera ukrajinskog regiona Odesa.

Na to mesto je podneo ostavku 2016. žaleći se da centralne vlasti ometaju njegovu borbu protiv korupcije.

Bivši predsednik Gruzije je državljanstvo Ukrajine izgubio jula prošle godine.

Iako bez državljanstva, Sakašvili je uspeo da se vrati u Ukrajinu u septembru, na silu - uz pomoć pristalica koje su probile policijski kordon na poljsko - ukrajinskoj granici.

Gruzija je zahtevala od Ukrajine ekstradiciju Sakašvilija.
Izvor: Beta.rs / Foto: REUTERS.com - Valentyn Ogirenko
 
13.02.2018 13:09

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO: Umor za volanom ima isti uticaj kao alkohol? OTKRIVAMO: Umor za volanom ima isti uticaj kao alkohol?

Nakon celonoćnog izlaska s prijateljima, čak i najtrezniji vozač može biti pretnja sebi i drugima.Umor može imati poguban uticaj na vožnju, baš kao i alkohol, upozorava "Nemačko veće za sigurnost ...

Hoodlum (1997) online sa prevodom Hoodlum (1997) online sa prevodom

Crni gangsteri 1930. godineHarlem se bori holandskim Schultz-om koji pokušava da radi na povećanju svojih broja reketa koje uzima od običnih građana.InformacijeRežiser: Bill DukeGlumci: Laurence Fishburne, Tim Roth, Vanessa Williams, Andy GarciaDatum: ...

Red Road (2006) online sa prevodom Red Road (2006) online sa prevodom

Džeki radi kao CCTV operater. Svakog dana gleda preko jednog malenog dela sveta, štitići ljude koji žive svoj život pod njenim pogledom.Jednog dana čovek se pojavio na njenom monitoru, čoveka ...

Loading the player...