RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

OTKRIVAMO SVE DETALJE: (GSP) sistematski je uništen za vreme vladavine Demokratske stranke!

Kako se obajšnjava u tektu pod naslovom: 'Znaju svi, ko se u Srbiji obogatio na reklamama...', žuti su za vreme svoje vladavine u gradu Beogradu razvili brojne načine za isisavanje novca iz javnih beogradskih preduzeća, gradske kase i ko zna čega sve još, a GSP je samo jedan od upečatljivijih primera.

Kako se navodi, sistem je funkcionisao na sledeći način: na neko od javnih preduzeća naslonite vašu privatnu firmu ili firmu bliskog prijatelja ili partijskog druga i onda ugovorom o poslovno - tehničkoj saradnji počinjete da „muzete džina", uzimate mu dobar deo njegovih prihoda u poslu koji je mogao i sam da radi!Usput mu dajete neku minimalnu zakupninu, koju, kako godine prolaze uopšte ne plaćate, tako da ostvarujete stopostotni profit!!!

I kad se "grogirani džin" malo osvesti i reši da raskine ovaj ugovor, onda krećete sa tužbama, traženjem neke virtuelne dobiti, nekih fantomskih uloženih novčanih sredstava …

Kako navodi portal "Embargo.rs", u takvoj situaciji se sada nalazi "GSP Beograd", posle skidanja sa grbače firme "Masel Group DOO" sa Zvezdare koja od 2001. godine kao pijavica "pije pare" ove firme za reklamni prostor u unutrašnjem delu autobusa, trolejbusa i tramvaja po slovu Ugovora broj 990 o poslovno tehničkoj saradnji iz 22.01 2001. godine.

Pri tome ni traga o tome, kako je baš ova firma dobila taj posao, da „prodaje pamet", da ima u zakupu ovaj prostor i da ubira prihode prodajući ga trećim licima, piše "embargo.rs".

Još je veća misterija činjenica da je ova „pijavica" naslonjena na ovo javno preduzeće opstala sve ove godine, a da bi posle raskida ugovora iz 2015. krenula u sudski spor podnošenjem tužbe "Privrednom sudu" u februaru  prošle godine tražeći odštetu od fantastičnih 120 miliona dinara, za valjda izgubljenu dobit i „neka" uložena sredstva u opremu …"Gradsko pravobranilaštvo" je odmah reagovalo protivtužbom, osporavajući tužbeni zahtev u celosti i izražavajući ne malo čuđenje, kako neko može biti toliko drzak i bahat da pored višegodišnjih milionskih neizmirenih obaveza prema zakupodavcu ("GSP"-u Beograda) može tražiti virtuelnu izgubljenu dobit i povraćaj uloženih sredstava u nekom budućem kafkijanskom sudskom procesu: o kakvim je sredstvima reč, kad se u kreiranju reklama klijentima, po pravilu osim reklamiranja naplaćuje i izrada reklame …

Kompletan ovaj slučaj trebalo je da bude rešen vansudskim poravnanjem "GSP"-a i firme "Masel" u februaru 2014.godine.

Prihvatile su  i potpisale obe strane. U njemu je zapisano  da je ukupno potraživanje "GSP"-a po slovu ugovora iz 2001. do trenutka  potpisivanja vansudskog poravnanja 81.750.803,37 dinara  sa uračunatom kamatom.

"GSP" je u decembru 2013. podneo "Privrednom sudu" predlog za donošenje  rešenja  o izvršenju na osnovu verodostojne isprave (fakture), da bi posle samo sedam dana "Privredni sud" doneo rešenje o izvršenju.

Na to rešenje "Masel" podnosi u januaru 2014. prigovor, koji se usvaja i stavlja se van snage rešenje o izvršenju i upućuju se obe stranke na parnično odeljenje: jer je usvojeno potraživanje "Masel"-a  prema "GSP"-u u iznosu od 28.006.315,57 dinara  na ime brendiranja vozila  za kampanje  za "Grad Beograd" i "Komunalnu policiju".

I prihvatio je "GSP" da se dug od 81 milion i nešto dinara umanji za taj  iznos „famoznog brendiranja" 

I obe strane su to potpisale i parafom obećale  ispunjenje dogovorenog. "Masel" se obavezao da će  taj dug izmiriti u 24 jednake mesečne rate.Kao garanciju se obavezao da preda 24 blanko overene i potpisane menice …

I opet ćorak. Izgleda da ruklovodstvo "Masel"-a nije naučilo da plaća, već samo da naplaćuje?

Kad je potrošen i poslednji adut dobre volje u prazno, "GSP" zvanično obaveštava u oktobru 2015. (znači posle skoro godinu i po dana nove tolerancije?!) "Masel"  da raskida ugovor i da im daje otkazni rok od 30 dana.

U  zvaničnom dopisu generalnog direktora GSP-a, Željka Milkovića se navodi da se firma "Masel" nije držala dogovora po vansusdskom poravnanju, da su nove obaveze posle vansusdskog poravnanja narasle na 10.575.360,00 dinara.

U ovom dopisu se navodi  sve čega se nije "Masel" pridržavao a što mu je bila ugovorena obaveza: da "GSP"-u dostavlja  urednu dokumenatciju ugovore sa klijentima koji su se reklamirali, da je bila obaveza da prihode od reklame dele (50-50 odsto), kad se odbiju troškovi, a umesto toga  imali su klasičan zakupodavni odnos, da ih obaveštavaju o cenovniku oglasnog prostora u vozilima …

Ništa od toga nije ispoštovano.

Nemajući više izbora - "Masel" podnosi tužbu  u kojoj traži, po opštem mišljenju stručnjaka, sasvim besmislenu odštetu?!

Traže odštetu, a godinama  duguju… U septembru bi trebalo da se održi ročište, po tužbi i kontratužbi "Grada Beograda".
Izvor: Embargo.rs, Informer.rs / Foto: Tanjug.rs, Informer.rs - Ivan Dobričić, GSPBeograd
 
17.07.2017 09:44

 

Pročitajte još i ...

OPA BATO! Izmenjen Zakon o saobraćaju, kreću oštrije kazne OPA BATO! Izmenjen Zakon o saobraćaju, kreću oštrije kazne

"Skupština Srbije" izglasala je izmene i dopune "Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima", kojima je smanjena dopuštena količina alkohola u krvi vozača sa 0,3 na 0,2 promila, povećana kazna za ...

ŠOK Tramp smenio i savetnika za državnu bezbednost ŠOK Tramp smenio i savetnika za državnu bezbednost

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je preko "Tviter"-a da odlazi savetnik za državnu bezbednost Herbert Rejmond Mekmaster i da je umesto njega postavio Džona Boltona, nekadašnjeg ambasadora "SAD" pri "UN"."Drago mi ...

HAOS U NAJAVI Katalonija nije izabrala predsednika, slede li novi izbori? HAOS U NAJAVI Katalonija nije izabrala predsednika, slede li novi izbori?

Secesionistička većina u katalonskom parlamentu nije uspela u četvrtak da izabere regionalnog predsednika, što bi u roku od dva meseca moglo da dovede do novih izbora.Kandidat Đordi Turul nije dobio ...

Loading the player...