RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

OTKRIVAMO: Braća Vučić sakrivena iza arapskih posrednika jedini kupac PKB-a

O kupovini plodnih oranica kraj Beograda razmišlja jedna kompanija.

Juče u podne istekao je poslednji rok da zainteresovani investitori podnesu prijavu za učešće u javnom prikupljanju ponuda sa javanim nadmetanjem, a sve sa ciljem privatizacije.


Prijavu je dostavio samo jedan zainteresovani investitor.

Nadležni još ne otkrivaju o kome je reč.

Nezvanično, za nekada najveće poljoprivredno preduzeće u zemlji bile su zainteresovane dve kompanije – srpske ispostave „Al Dahre“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedna hrvatska kompanija, iza koje zapravo stoji indijski kapital.

One su otkupile dokumentaciju.

Kako nezvanično saznaju „Novosti“, bankarsku garanciju su podneli Arapi, što bi moglo da ukaže da su se oni i zvanično prijavili za „trku“, ali ovu potvrdu iz nadležnog ministarstva nismo mogli da dobijemo.

Ko se i zvanično prijavio, javnost bi trebalo da sazna 13. septembra.

Otvaranje glavne koverte, u kojoj stoje podaci o ponuđaču, zakazano je za četvrtak u podne.

Otvaraće se koverte samo onih kojima je prijava odobrena.

Ukoliko je stigla koverta sa ponudom, ali otvaranju ne prisustvuje ponuđač, smatraće se da je od učešća odustao.

Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzeća, jeste 104,5 miliona evra. Budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda. Vrednost stada će se utvrditi neposredno pre prodaje.

Sindikat PKB nije bio zadovoljan ni modelom prodaje ni početnom cenom.

Investitor ne kupuje firmu, već imovinu. Negodovali su što je procenjena vrednost "PKB" 2015. godine bila 314 miliona evra, a sada je spala na 208 miliona evra.

Pravo da učestvuje u nadmetanju ima domaća firma, kojoj je pretežna delatnost poljoprivreda ili trgovina poljoprivrednim proizvodima.

Očekuje se da ona samostalno ili sa zavisnim preduzećima ostvaruje godišnji prihod od 400 miliona evra.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
13.09.2018 07:04

 

Pročitajte još i ...

MUVAČINA: Grad ruši firmama poslovni prostor da bi TAJKUN gradio stambeni kompleks! MUVAČINA: Grad ruši firmama poslovni prostor da bi TAJKUN gradio stambeni kompleks!

Oko 80 preduzetnika i malih firmi koje već četvrt veka posluju u lokalima kupljenim od "Stankoma", moglo bi da ostane bez poslovnog prostora iako je njihova imovina davno upisana u ...

PLJAČKA: Firma koju je doveo Nenad Popović iznosi pare iz Srbije! PLJAČKA: Firma koju je doveo Nenad Popović iznosi pare iz Srbije!

Ćutanje ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović na tvrdnje da "Yandex.taxi" iznosi novac građana iz Srbije u Holandiju građani i kompanija "CarGo" shvataju kao dodatnu potvrdu, za koje smo ranije izneli dokaze, saopštio je ...

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Srbiju napustilo 10 hiljada lekara! PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Srbiju napustilo 10 hiljada lekara!

Prema statističkim podacima oko 10.000 lekara otišlo je na rad u inostranstvo iz Srbije u proteklih 20 godina."Lekarska komora Srbije" oko 800 lekara godišnje izda sertifikat dobre prakse, koji je ...

Loading the player...