RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

OTKRIVAMO: Braća Vučić sakrivena iza arapskih posrednika jedini kupac PKB-a

O kupovini plodnih oranica kraj Beograda razmišlja jedna kompanija.

Juče u podne istekao je poslednji rok da zainteresovani investitori podnesu prijavu za učešće u javnom prikupljanju ponuda sa javanim nadmetanjem, a sve sa ciljem privatizacije.


Prijavu je dostavio samo jedan zainteresovani investitor.

Nadležni još ne otkrivaju o kome je reč.

Nezvanično, za nekada najveće poljoprivredno preduzeće u zemlji bile su zainteresovane dve kompanije – srpske ispostave „Al Dahre“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedna hrvatska kompanija, iza koje zapravo stoji indijski kapital.

One su otkupile dokumentaciju.

Kako nezvanično saznaju „Novosti“, bankarsku garanciju su podneli Arapi, što bi moglo da ukaže da su se oni i zvanično prijavili za „trku“, ali ovu potvrdu iz nadležnog ministarstva nismo mogli da dobijemo.

Ko se i zvanično prijavio, javnost bi trebalo da sazna 13. septembra.

Otvaranje glavne koverte, u kojoj stoje podaci o ponuđaču, zakazano je za četvrtak u podne.

Otvaraće se koverte samo onih kojima je prijava odobrena.

Ukoliko je stigla koverta sa ponudom, ali otvaranju ne prisustvuje ponuđač, smatraće se da je od učešća odustao.

Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzeća, jeste 104,5 miliona evra. Budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda. Vrednost stada će se utvrditi neposredno pre prodaje.

Sindikat PKB nije bio zadovoljan ni modelom prodaje ni početnom cenom.

Investitor ne kupuje firmu, već imovinu. Negodovali su što je procenjena vrednost "PKB" 2015. godine bila 314 miliona evra, a sada je spala na 208 miliona evra.

Pravo da učestvuje u nadmetanju ima domaća firma, kojoj je pretežna delatnost poljoprivreda ili trgovina poljoprivrednim proizvodima.

Očekuje se da ona samostalno ili sa zavisnim preduzećima ostvaruje godišnji prihod od 400 miliona evra.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
13.09.2018 07:04

 

Pročitajte još i ...

PUTIN ODBIO POKLON Šarplaninac ostao u Beogradu! PUTIN ODBIO POKLON Šarplaninac ostao u Beogradu!

Predsednik Rusije Vladimir Putin dobio je na poklon psa, šarplaninca, od srpskog predsednika Vučića, ali sve se završilo na fotografisanju.Prema izvoru iz Predsedništva pas je ostao u Beogradu, odnosno nije ...

LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon! LUDILO MOZGA Vučić POLUDEO zbog pitanja o Irineju, novinarki oduzeli mikrofon!

Juče je definitivno bio stresan dan: mediji su se trudili da isprate sve što se dešava oko Putina i njegovog dolaska, "SNS" brigade su se trudile da se ne izgube ...

SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu! SKANDAL! Autobus vozio naprednjake u Beograd, đaci peške po snegu u školu!

Autobus koji prevozi đake na relaciji čačanskih sela Mrčajevci – Ostra nije saobraćao dva dana zbog anagažovanja za prevoz članova i simpatizera "Srpske napredne stranke" na doček ruskog predsednika Vladimira ...

Loading the player...