RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

OTKRIVAMO: Mesta na kojima nije dobro držati mobilni telefon

Evo šest mesta na kojima nikako ne bi trebalo da držite svoj telefon.U džepu


Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u zadnjem džepu pantalona nije preporučljivo, jer telefoni imaju ekrane osetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svesni.

Čak 30 odsto hitnih poziva su slučajni. Ako često osećate bol u stomaku i nogama to može biti posledica nošenja telefona u džepu. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.
Uz kožu


Nemojte držati mobilni telefon uz kožu jer bakterije s ekrana prelaze na lice i mogu biti uzrok akni ili drugih bolesti kože.

Osim toga, elektromagnetsko zračenje postaje jače. Dok razgovarate preko telefona, ostavite najmanje 0,5 do 1,5 centimetara između uređaja i kože.
Na vrućim mestima


Visoke temperature takođe su štetne za elektroniku. Ne preporučuje se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži gde je izložen suncu ili nekom izvoru topline.
Pod jastukom


Ne držite telefon pod jastukom. Ako vam noću često dolaze obavijesti, a ekran zasvijetli, to negativno uteče na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem.

Također, bilo je slučajeva eksplozije telefona i požara. Kad pokrijete telefon jastukom, povećavate šanse za pregrejavanje i izbijanje požara, pogotovo prilikom punjenja.

Bolje je da ga punite dalje od sebe, svog kreveta i drugih ljudi, a po mogućnosti nikako preko noći.
Na punjaču


Ne, punjenje telefona ne šteti vašem zdravlju direktno, ali bolje je da ne punite mobitel preko noći, jer to može skratiti vek baterije.
Na hladnim mestima


Ako je vani hladno i temperatura pada ispod nule, vodite računa o svom telefonu i ne ostavljajte ga dugo na ulici ili u automobilu.

Razlika u temperaturi vrlo je štetna za uređaje, jer dolazi do kondenzacije kada ga vratite na toplo mesto, a to može dovesti do kvara.

Svoj mobilni telefon možete zaštititi maskom.
Izvor: Tportal.hr, TV N1 / Foto: Pixabay
 
14.05.2018 03:59

 

Pročitajte još i ...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5 EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5

Da ne bude da uvijek kritikujemo Milorada Dodika. Ima tu mjesta i za pohvale.Veoma je galantan prema svojim bliskim prijateljicama, odreda plavušama.Tako je, jednoj od njih, dugogodišnjoj prijateljici Jasni Popović poklonio u ...

KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije! KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije!

Kako je "SNS" pljačku građana digao na državni nivo.Izradu "Dina" kartica (koja je od juče obavezna) vrši firma „Čip kard“ iza koje stoji firma „Aseko“.U kojoj je direktor Igor Brnabić ...

SAZNAJEMO: Opet se srušio potporni zid na Koridoru 10 SAZNAJEMO: Opet se srušio potporni zid na Koridoru 10

Ponovo se srušio potporni zid u "Grdeličkoj klisuri" na "Koridoru 10", javlja "Prva televizija".U pitanju je potporni zid i ovo je treći put u proteklih pet meseci da se taj ...

Loading the player...