RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

(OTKRIVAMO) MUP: Za nove automobile ove godine (700 miliona dinara)!

"Ministarstvo unutrašnjih poslova" se prilikom odabira najbolje ponude na tenderu za kupovinu automobila pre svega rukovodilo cenom vozila, rekao je za "Politiku" državni sekretar u "MUP"-u Srbije Miroslav Miličković.

"MUP" je na tenderu nabavio (710 vozila) "Škoda Rapid" čija je cena, po njegovim rečima, bila znatno povoljnija od one koju je ponudio drugoplasirani ponudjač, kragujevačka fabrika "Fijat Krajsler automobili" (FCA) za automobil "Fijat 500L".

Miličković je, kako piše "Politika", kazao da su svi koji su učestvovali u pregovaračkom postupku javne nabavke vozila za "MUP", zastupnici vozila "Škoda", "Fijat" i "Pežo", imali ravnopravne šanse.

"Nije bilo nijednog prigovora, odnosno žalbe. To najbolje govori da je sve uradjeno u skladu sa zakonom", kazao je Miličković.

Po njegovim rečima, nabavke vozila je urađena na osnovu zaključka Vlade Srbije kojim je utvrđena poverljivost postupka i njegovo sprovođenja neposrednom pogobom.Miličković je istakao da su na isti način nabavljana vozila za vojsku i policiju i u vreme prethodnih vlada.

Za nove policijske automobile, kako je kazao, ove godine je izdvojeno 700 miliona dinara (5,8 miliona evra).

""MUP" će nastaviti da ulaže novac u osavremenjivanje voznog parka i u naredne dve godine kada će, verujem, biti vozila drugih proizvođača", rekao je Miličković.

Pre nabavke novih "Škoda" prosečna starost vozila u "MUP"-u bila je (14 godina), piše "Politika".
Izvor: Beta.rs / Foto: TV N1 - Screenshot
 
12.10.2017 10:23

 

Pročitajte još i ...

OPA BATO! Izmenjen Zakon o saobraćaju, kreću oštrije kazne OPA BATO! Izmenjen Zakon o saobraćaju, kreću oštrije kazne

"Skupština Srbije" izglasala je izmene i dopune "Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima", kojima je smanjena dopuštena količina alkohola u krvi vozača sa 0,3 na 0,2 promila, povećana kazna za ...

ŠOK Tramp smenio i savetnika za državnu bezbednost ŠOK Tramp smenio i savetnika za državnu bezbednost

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je preko "Tviter"-a da odlazi savetnik za državnu bezbednost Herbert Rejmond Mekmaster i da je umesto njega postavio Džona Boltona, nekadašnjeg ambasadora "SAD" pri "UN"."Drago mi ...

HAOS U NAJAVI Katalonija nije izabrala predsednika, slede li novi izbori? HAOS U NAJAVI Katalonija nije izabrala predsednika, slede li novi izbori?

Secesionistička većina u katalonskom parlamentu nije uspela u četvrtak da izabere regionalnog predsednika, što bi u roku od dva meseca moglo da dovede do novih izbora.Kandidat Đordi Turul nije dobio ...

Loading the player...